Now Reading
365 δραστηριότητες για παιδιά: #6 Κάρτες γιόγκα για παιδιά!

365 δραστηριότητες για παιδιά: #6 Κάρτες γιόγκα για παιδιά!

 

Η πιο όμρφη ιδέα μέχρι σήμερα! Τα παιδιά χρειάζονται να εκτονώνουν την ενέργειά τους, να εκφράζουν τη δημιουργικότητα και φαντασία τους, να παίζουν και να διασκεδάζουν όλη μέρα! Το παιχνίδι είναι η “δουλειά” των παιδιών γιατί μέσα από αυτό μαθαίνουν τον τρόπο να κινούνται, να χειρίζονται το σώμα τους, να συντονίζουν τις κινήσεις τους, να ισορροπούν, να μαθαίνουν να επιβιώνουν και να αλληλεπιδρούν, και πολλά πολλά άλλα. Έτσι μετατρέψαμε τη γιόγκα σε παιχνίδι!

Η γιόγκα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος ζωής, και τα οφέλη της είναι πολλά. Σε ένα παιδί, εκτός από την εκπαίδευση της αδρής κινητικότητας, της ισορροπίας και του συντονισμού, προσφέρει γαλήνη, ψυχική ηρεμία, μείωση του άγχους, συγκέντρωση, σωματική και διανοητική ανάπτυξη, συναισθηματική ωριμότητα και αντίληψη, δημιουργία, φαντασία, μίμηση, πειραματισμό, επίγνωση του σώματος, επίγνωση της μοναδικότητάς τους, αποδοχή του εαυτού, ηρεμία του νου, απομάκρυνση από τις οθόνες και την “έτοιμη διασκέδαση” και τόσα άλλα. Με λίγα λόγια, βοηθά τα παιδιά να νιώσουν ευτυχισμένα!

Για να έχουν τα παιδιά αυτά τα οφέλη, χρειάζεται να παρακολουθήσουν ομαδικά μαθήματα γιόγκα με έναν ειδικό, εκπαιδευμένο στην παιδική γιόγκα. Αν όμως δην έχουμε κάτι ανάλογα κοντά μας, ή δε μπορούμε να μετακινηθούμε ούτε να συνωστιστούμε, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε γιόγκα στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες επιτραπέζιου παιχνιδιού με κάρτες! Δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι εξειδικευμένο, απλά επιλέγουμε μια κάρτα, διαβάζουμε τις οδηγίες της, και τις μιμούμαστε με το σώμα μας! Μπορούμε επίσης να μιμηθούμε όσα η κάρτα απεικονίζει! Τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ γιατί κάνουν γιόγκα μέσα από τη μίμηση! Μίμηση στάσων, πραγμάτων, ζώων, οχημάτων, φυτών, ήχων, και έτσι μια απλή κίνηση γίνεται ολόκληρο παιχνίδι φαντασίας και δημιουργίας!
Δείτε παρακάτω τις κάρτες με τις στάσεις της παιδικής γιόγκα που φτιάξαμε και στείλτε μας μήνυμα αν επιθυμείτε να δείτε αυτό το παιχνίδι στο eshop μας!

 

See Also

 

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
3
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top