Now Reading
Road trip στη Βαυαρία

Road trip στη Βαυαρία

 

Ταξίδι στη Νότια Γερμανία! Για την ακρίβεια, road trip στη Βαυαρία!
Ένα ταξίδι που έτυχε να κάνω στα 15 μου (20 χρόνια πίσω παρακαλώ!!), με λίγες παραπάνω στάσεις, ξεκινώντας από τη Βενετία της Ιταλίας, έπειτα στη Βαυαρία της Γερμανίας, την Αυστρία, Τσεχία και πάλι πίσω. Ήταν Χριστούγεννα και ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.
Εκεί βίωσα για πρώτη φορά το τρομερό κρύο της Γερμανίας, τάϊσα ψωμάκι τα άλογα που κάθονταν μέσα στους χιονισμένους στάβλους, εκεί, δίπλα από το πεζοδρόμιο.. Ολόκληροι στάβλοι συνορεύουν με το πεζοδρόμιο! Εκεί ξύπνησα και αντίκρισα τα χιονισμένα σπιτάκια που φαντάζεσαι στα παραμύθια, και το χιόνι να πέφτει παχύ στις στέγες και τους δρόμους.
Στα κάστρα της Βαυαρίας ονειρεύεσαι χορούς και συγκεντρώσεις στις υπέροχες αίθουσες των παλατιών, φορέματα να στριφογυρίζουν φουσκωμένα, βασίλισσες και βασιλιάδες να κάθονται στους κήπους και να απολαμβάνουν το τσάι τους.
Αυτό το ταξίδι μοιάζει με παραμύθι βγαλμένο από την εποχή των ιπποτών, των κάστρων και των όμορφων πριγκιπισσών!
Το ταξίδι ξεκινά από το Μόναχο, την πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Το Μόναχο είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. Είναι γνωστό για το Oktoberfest, μια γιορτή σαν λαϊκό πανηγύρι που ξεκίνησε το 1810 και διαρκεί από τα μέσα του Σεπτέμβρη μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Στη γιορτή αυτή προσφέρεται άφθονη μπύρα! Το Μόναχο είναι διάσημο για τα ζυθοποιεία του και η Weißbier (μπύρα σιταριού) προέρχεται από τη Βαυαρία. Η πιο διάσημη αίθουσα μπύρας παγκοσμίως είναι η Hofbräuhaus am Platzl και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μονάχου.
Το πιο περίεργο που μπορείτε να κάνετε στο Μόναχο, (μαζί με πολλά άλλα) είναι σερφ στους Αγγλικούς κήπους του Μονάχου. Ακριβώς μετά από μια γέφυρα κοντά στο μουσείο τέχνης Haus der Kunst, ο τεχνητός ποταμός Eisbach σχηματίζει ένα όρθιο κύμα ύψους περίπου ενός μέτρου, το οποίο έχει γίνει δημοφιλές σημείο σερφ.
Στο Μόναχο έτυχε να περάσουμε πρωτοχρονιά το 2000, μια πανέμορφη βραδιά όπου πυροτεχνήματα στολίζουν τους ουρανούς, και κόσμος βγαίνει στους δρόμους και γλεντά με βεγγαλικά και ποτά, αψηφώντας το κρύο. Το Glühwein είναι το καταλληλότερο αλκοολούχο ποτό για να αντιμετωπίσει κανείς την τόσο χαμηλή θερμοκρασία, αφού ζεσταίνει το σώμα από την κορυφή ως τις άκρες. Μπορεί κανείς να το βρει σε υπαίθριες κινητές καντίνες σε διάφορες πλατείες της πόλης.
Το ταξίδι συνεχίζεται στον αυτοκινητόδρομο Autobahn 96 προς τις Βαυαρικές Άλπεις. Σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο μπορείτε να αναπτύξετε ταχύτητα, όση ταχύτητα θέλετε. Δεν υπάρχει όριο εκτός αν πλησιάζετε κατοικημένες περιοχές.
Σειρά έχει να επισκεφτείτε τη μεσαιωνική πόλη Λίνταου. Το ιστορικό της κέντρο είναι ένα νησί στη λίμνη της Κωνσταντίας. Το μέρος αυτό συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς τιμημένους με βραβείο Νόμπελ επιστήμονες. Εκεί μπορείτε επίσης να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη.
Οδηγήστε μια ώρα ανατολικά, στο Oberjoch Pass. Το Oberjoch Pass είναι μια γραφική διαδρομή με 106 στροφές. Αν ζαλίζεστε ίσως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.. Παρ’όλα αυτά θα απολαύσετε τις καταπράσινες εικόνες κατα τη διάρκεια της διαδρομής! Μεταξύ 1938 και 1945 το πέρασμα αυτό ονομάστηκε “Adolf-Hitler-Pass”.
Αν είστε λάτρεις των χειμερινών σπόρ, εκεί κοντά στις Βαυαρικές Άλπεις μπορείτε να κάνετε σκί. Το Zugspitze είναι η υψηλότερη Βαυαρική κορυφή, με ύψος 2,962 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Το ταξίδι σας θα απογειωθεί αν επισκεφτείτε το κάστρο Neuschwanstein Castle του Λουδοβίκου Β΄, το πιο γνωστό παλάτι και κάστρο της Ευρώπης. Αυτό το παλάτι της ρωμαϊκής αναγέννησης είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ήταν η έμπνευση για τη Disneyland ώστε να δημιουργήσει το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης. Μπορείτε να το επισκεφτείτε στο εσωτερικό του, και να πάρετε μια γεύση από βασιλική ζωή! Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Πέντε λεπτά πιο μακριά είναι η πόλη Füssen. Αυτή η πόλη είναι γνωστή για τα βιολιά της. Εκεί κοντά είναι και το Linderhof, άλλο ένα βασιλικό παλάτι με όμορφους κήπους, το οποίο δημιουργήθηκε εμπνευσμένο από τις Γαλλικές Βερσαλλίες.
Ένα πολύ όμορφο μέρος για πεζοπορία είναι το Εθνικό πάρκο Berchtesgaden. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις σπηλιές πάγου στη λίμνη Konigssee.
Στο σημείο όπου βρίσκεστε έχετε μια καταπληκτική ευκαιρία να επισκεφτείτε την Αυστρία, και το υπέροχο Salzburg! Είναι μόλις μισή ώρα μακριά! Στο Salzburg γεννήθηκε ο Wolfgang Amadeus Mozart. Μπορείτε να δείτε το σπίτι του, όπως και τον καθεδρικό ναό της πόλης με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική του.

Και κάπου εδώ το ταξίδι σταματά για εμάς, εμάς που βρισκόμαστε στον καναπέ μας και παρακολουθούμε μέσα από τις οθόνες μας.. Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια μικρή γεύση τριών λεπτών, από την πανέμορφη Βαυαρία.
Τα ξαναλέμε στο επόμενο διαδικτυακό μας ταξίδι!

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
1
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top