Now Reading
Η τσάντα της γιόγκα

Η τσάντα της γιόγκα

Η τσάντα της γιόγκα οφείλει να έχει ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αν είστε begginers.
Αν δεν είστε αρχάριοι, κάνετε γιόγκα παντού και πάντα και με το απόλυτο τίποτα.
Αν είστε όμως begginer, δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ κάποια αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε χωρίς να πιέσετε το σώμα σας ή τις συνήθειές σας.

www.yogamatters.com

1. αντικείμενο Νο1 πάντοτε στη λίστα: το στρώμα σας!

Το στρώμα είναι απαραίτητο κομμάτι των ασκούμενων, το χρειάζονται για να νιώθουν ασφάλεια στις αρθρώσεις τους και για να οριοθετούν τον χώρο τους.

2. το τουβλάκι.

Το τουβλάκι βοηθά να διευκολύνουμε κάποιες στάσεις. Στηριζόμαστε πάνω του και μειώνουμε την ένταση και τη φόρτιση στο σώμα μας, αλλά εκτός από αυτό έχει και άλλες χρήσεις, που θα ανακαλύψετε όσο προχωράτε στην πρακτική σας.

3. η ζώνη.

Ζώνη χρειάζεστε αν οι μύες σας δεν σας επιτρέπουν ακόμη να διατείνετε με άνεση το σώμα σας. Άρα ζώνη καλό είναι να έχετε από την αρχή για να προχωρήσετε πιο γρήγορα στην πρακτική σας.

4. η πετσέτα.

Η πετσέτα χρειάζεται για να σκουπίσετε το σώμα σας από τον ιδρώτα, για να ακουμπήσετε το μέτωπό σας και το κεφάλι σας επάνω της, ή για να την κάνετε ρολό και να στηρίξει τον αυχένα σας. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει σαν μαξιλαράκι για τις αρθρώσεις σας.

5. μπουκάλι με νερό

Ένα μπουκάλι θερμός με νερό χρειάζεται πάντοτε στην πρακτική της γιόγκα, για να δροσίζεστε όποτε το επιθυμείτε, ειδικά στο τέλος του μαθήματος. Μην το ξεχάσετε ποτέ!

Έξτρα αξεσουάρ: 

Κουβέρτα – προσωπική μου άποψη, να έχετε πάντα μια κουβέρτα μαζί σας, βαμβακερή για το καλοκαίρι, φλις για τον χειμώνα.
Μαξιλαράκι ματιών – με άρωμα λεβάντα για να καλύπτετε τα μάτια σας στη χαλάρωση. Παρ’οτι δεν έχω κανένα θέμα με τη χαλάρωση στη savasana, απολαμβάνω να τοποθετώ ένα μικρό βάρος στα μάτια, μού δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης, της απελευθέρωσης, της γείωσης. Μπορώ και χωρίς αυτό.
Μπόλστερ – αυχένα ή το μεγάλο. Για εμένα είναι απολαυστικό να το χρησιμοποιώ! Και πάντα βρίσκω τρόπους να το εντάξω στην πρακτική μου.

 

See Also

www.yogamatters.com

 

Δε θα αγόραζα: κάλτσες, αντιολισθητικές κάλτσες, κάλτσες με δάχτυλα, οτιδήποτε σε κάλτσα γιατί δε μου αρέσει να κάνω γιόγκα με κάλτσες. Ούτε πολύ χοντρό στρώμα. Το λένε απορροφητικό, αλλά προτιμώ να τοποθετώ κουβέρτα ή πετσέτα εκεί που πιέζω περισσότερο.

Επειδή όμως θα ξεκινήσετε να κάνετε γιόγκα, σας ενημερώνω πως πολύ σύντομα θα αντιληφθείτε πως το σώμα σας θα αποκτήσει τη σταθερότητα, την ευλυγισία, τη δύναμη και ισορροπία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην πρακτική χωρίς κάποιο βοήθημα. Σταδιακά θα αντιληφθείτε πως κανένα αξεσουαρ δε θα σας κάνει πιο κουλ. Είστε κουλ από μόνοι σας.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top