Now Reading
Άσκηση των αισθήσεων

Άσκηση των αισθήσεων

Μια απλή άσκηση για να γειωθούμε.
Εστιάζουμε στις αισθήσεις, αποκτάμε επίγνωση όλων των ερεθισμάτων που δεχόμαστε στα αισθητήρια όργανά μας.
Ξεκινήστε πηγαίνοντας σε ένα ήρεμο εξωτερικό περιβάλλον, όπως ένα πάρκο, ή στο μπαλκόνι σας. Αν αυτό είναι δύσκολο, απλά καθίστε κοιτώντας ένα παράθυρο. Κλείστε για λίγο τα μάτια και εστιάστε στην αναπνοή σας. Σταδιακά επιτρέψτε στην αναπνοή να γίνει ήρεμη, αργή και βαθιά.
Ανοίξτε τα μάτια και εντοπίστε 5 πράγματα που βλέπετε με τα μάτια σας. Παρατηρήστε τα χρώματά τους, το σχήμα τους, το περίγραμμά τους, τον τρόπο που κινούνται ή στέκονται.
Μπορείτε να ξανακλείσετε τα μάτια ή να τα κρατήσετε ανοιχτά.
Εντοπίστε 4 ήχους που μπορείτε να ακούσετε. Χωρίς να επικεντρωθείτε από πού προέρχονται ή τί ήχοι είναι, απλά τους αντιλαμβάνεστε και περνάτε στον επόμενο ήχο.
Στη συνέχεια παρατηρήστε 3 πράγματα που μπορείτε να νιώσετε με την αίσθηση της αφής. Μπορεί να είναι το λάστιχο του παντελονιού σας, το κάθισμα, τα μαλλιά σας, οι κάλτσες ή ο αέρας. Ο,τιδήποτε σας αγγίζει.
Παρατηρήστε 2 πράγματα που μπορείτε να μυρίσετε. Αν δυσκολεύεστε σκεφτείτε μια μυρωδιά που σας έχει μείνει στον νου.
Τέλος παρατηρήστε τη γεύση που έχετε στο στόμα σας, ή φέρτε στο νου σας την αίσθηση της γεύσης που επιθυμείτε.

Εστιάστε σε κάθε αίσθηση ξεχωριστά, συνδεθείτε με τις αισθήσεις και τα ερεθίσματα που δέχεστε στο σώμα σας. Οι αισθήσεις είναι ο τρόπος να αντιληφθούμε και να αλληλεπιδράσουμε με το περιβάλλον μας. Οι αισθήσεις μας προειδοποιούν, μας ενημερώνουν, μας μαθαίνουν, μας καθοδηγούν σε ο,τι κι αν κάνουμε.
Οι αισθήσεις είναι ο τρόπος να αντιληφθούμε το περιβάλλον μας από τη μέρα της γέννησής μας. Μέσα από τις αισθήσεις μπορούμε να συνδεθούμε με αυτόν τον κόσμο. Εστιάστε σε κάθε αίσθηση και σε όσα ερεθίσματα ξυπνούν αυτή την αίσθηση τώρα, στο παρόν.
Πείτε μας την εμπειρία σας από την άσκηση αυτή.

 

See Also

artisticlog.tumblr.com

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top