Now Reading
μία asana της yoga για κάθε ζώδιο

μία asana της yoga για κάθε ζώδιο

 

Κριός

Αν είσαι Κριός, τότε είσαι ζώδιο της φωτιάς.
Σε χαρακτηρίζει η δύναμη, η αποφασιστικότητα και θέλεις να είσαι πάντα πρώτος σε όλα.
Η asana που επιλέξαμε για τον Κριό είναι η utthita parsvakonasana.
Είναι δυναμική, στοχεύει ψηλά και χρειάζεται μπόλικη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο,τι καλύτερο για τον Κριό!

www.mindbodygreen.com
Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης. Σταθερός, υπομονετικός, αξιόπιστος και με πείσμα.
Η στάση που επιλέξαμε για τον ταύρο είναι η halasana. Χρειάζεται υπομονή, ηρεμία, πίστη στον εαυτό σου και απόλυτη σταθερότητα. Ο ταύρος είναι εκείνος που σίγουρα θα καταφέρει τη στάση αυτή. Και αν όχι, θα περιμένει με ηρεμία μέχρι το σώμα του να του την επιτρέψει.

halasana

 

Δίδυμος

Για το ζώδιο του αέρα, τον Δίδυμο, έχουμε να πούμε τα εξής. Είναι ένα ζώδιο κυκλοθυμικό, με χιούμορ και απίστευτο μνημονικό. Θα υποστηρίξει πως έχει πάντα δίκιο, πάει όπου φυσάει ο άνεμος αλλά όταν θέλει μπορεί να γίνει πολύ σταθερός. Η asana που του επιλάξαμε είναι η vrksasana. Ενώ αντιπροσωπεύει το δέντρο που είναι καλά ριζωμένο στο έδαφος, είναι μια στάση ισορροπίας, που μπορεί εύκολα κανείς να χάσει τη σταθερότητά του αν δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Η στάση αυτή θα αναγκάσει τον δίδυμο να συγκεντρώσει το νου του, να πατήσει γερά ώστε να ισορροπήσει και να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

www.shape-able.com

 

Καρκίνος

Ο καρκίνος είναι ζώδιο του νερού. Είναι συναισθηματικός, διαισθητικός, και έχει βαθιά ενσυναίσθηση. Μαζί με όλα αυτά, είναι και γκρινιάρης. Ενω παραπονιέται για όλα, μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις.
Του διαλέξαμε τη στάση sirsasana γιατί αγγίζει την κορυφή του κεφαλιού στο έδαφος, φέρει τα πάνω κάτω και σιωπά τον παραπονεμένο καρκίνο που καλείται να ηρεμήσει, να συγκεντρωθεί στο σώμα του και τον εαυτό του, να προσαρμοστεί και να ευνοήσει τη διαίσθησή του.

sourireetrespirer.wordpress.com

 

Λέων

Ο λέων είναι ζώδιο ενθουσιώδες, αγαπά τη ζωή και νιώθει βασιλιάς. Θέλει να είναι το κέντρο του σύμπαντος. Για αυτό το δυναμικό ζώδιο της φωτιάς διαλέξαμε τη στάση Eka Pada Rajakapotasana. Είναι μια στάση που θα κάνει τον λέοντα να θαυμάσει το σώμα του και τις ικανότητές του. Θα τονώσει το ηθικό του και την δυναμικότητά του. Η στάση αυτή θα δώσει λίγο αέρα στη φωτιά του λέοντα και θα τον δυναμώσει ακόμη περισσότερο! Όχι οτι το έχει ανάγκη βέβαια..

See Also

www.doyou.com

 

Παρθένος

Ο παρθένος είναι ζώδιο της γης. Είναι σταθερός, και προσέχει και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Η ζωή του είναι απόλυτα οργανωμένη. Δεν ξεφεύγει εύκολα, ακόμη και αν χρειάζεται να στερηθεί πολλά. Είναι αιώνια πιστός και έχει χιούμορ. Για τον παρθένο διαλέξαμε την gomukhasana. Είναι στάση που εκτελείται στο έδαφος και ενώ περιπλέκει τα πράγματα, χρειάζεται πίστη, μεθοδικότητα, ελαστικότητα, πρακτικό νου και συμβιβασμό για να καταφέρεις να την πραγματοποιήσεις.

www.instagram.com

 

Οι asana και τα ζώδια συνεχίζονται…
Μείνετε συντονισμένοι!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top