Now Reading
Τρεις ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Τρεις ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Ο πόνος στη μέση ή αλλιώς στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να έχει πολλές μορφές. Μπορεί να τον βιώσει κανείς σαν ένα απλό τσίμπημα, ή σαν μια παροδική ενόχληση, αλλά μπορεί και να τον βιώσει σαν το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή του. Όταν συμβαίνει το τελευταίο, ο πόνος στη μέση είναι μάλλον χρόνιος, και δύσκολα μπορεί να ανακουφιστεί. Μια κίνηση που θα βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους που βιώνουν πόνο στη μέση τους είναι η οπίσθια κλίση της λεκάνης.
Για να την πραγματοποιήσετε, ξαπλώστε στο έδαφος με τα πέλματα να πατούν κάτω. Τα γόνατα είναι λυγισμένα. Φέρετε τον αφαλό προς τα μέσα, βυθίστε τον προς τη σπονδυλική στήλη και προς το πάτωμα. Θα αισθανθείτε την περιοχή των γλουτών να ενεργοποιείται και να ανεβαίνει ελαφρώς, και τη μέση να ακουμπά στο έδαφος. Έπειτα επαναφέρετε. Με την κίνηση αυτή βοηθάτε την κινητικότητα της περιοχής.

www.verywellfit.com

 

Έπειτα ελάτε στην τετραποδική θέση και κάντε την κίνηση της γάτας και της αγελάδας. Με αυτή την άσκηση θα μεταφέρετε την κίνηση της κάμψης και έκτασης σε ολόκληρη τη σπονδυλική στήλη. Κινηθείτε σπόνδυλο σπόνδυλο, με ροή, χωρίς να βιαστείτε. Μεταφερθείτε σε κάθε θέση με τη βοήθεια των ματιών, το βλέμμα κατεβαίνει και ανεβαίνει αργά κατευθύνοντας και το σώμα.
Πρόκειται να κάνετε κάμψη στον αυχένα, το θώρακα, απαγωγή ωμοπλατών, κάμψη οσφυϊκής μοίρα και οπίσθια κλίση της λεκάνης, όπου στην τελική θέση το βλέμμα κοιτά τον αφαλό. Και έπειτα επαναφέρετε κάνοντας πρόσθια κλίση λεκάνης, έκταση οσφυϊκής μοίρας, θώρακα,  αυχένα και προσαγωγή ωμοπλατών.

www.verywellfit.com

 

See Also

Τέλος, χαλαρώστε τη σπονδυλική στήλη ακουμπώντας τον κορμό επάνω στους μηρούς στη στάση balasana. Μεταφέρετε την επίγνωσή σας στην περιοχή της μέσης και αισθανθείτε τη να χαλαρώνει, να αφήνεται μέσω της έλξης. Μείνετε για οσο σας είναι άνετο. Αν σας δυσκολεύει, δοκιμάστε να απομακρύνετε ελαφρώς τα γόνατά σας.

Πριν κάνετε οτιδήποτε, ρωτήστε τον γιατρό σας. Μην δοκιμάζετε κάτι που θα σας κάνει να πονέσετε ή να μη νιώθετε άνετα.

www.verywellfit.com
What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top