Now Reading
Vrksasana- η στάση του δέντρου

Vrksasana- η στάση του δέντρου

Vrksasana- η στάση του δέντρου

Η στάση Vrksasana είναι η στάση του δέντρου, και αφορά την ισορροπία του σώματος στο ένα πόδι.
Είναι μια asana που ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα.
Δυναμώνει τα πόδια, την πλάτη, προκαλεί τη σταθεροποίηση του κέντρου του σώματος, μακραίνει τη σπονδυλική στήλη, γραμμώνει και δημιουργεί καλή ισορροπία και δυνατούς αστράγαλους. Ο θώρακας εκπτύσσεται, η κύφωση μειώνεται και δημιουργείται ίσια και όμορφη στάση στο σώμα. Σαν στάση ισορροπίας, επηρεάζει το πνεύμα και δημιουργεί υπομονή και συγκέντρωση.
Στη vrksasana πολλοί περιπλανώμενοι μοναχοί της αρχαιότητας διαλογίζονταν μένοντας στο ένα πόδι για πολλές ώρες ως άσκηση αυτοπειθαρχίας.
Σε κάποιες παραδόσεις η στάση λέγεται Bhagirathasana για να τιμήσει έναν yogi Βασιλιά της Ινδίας που παρέμεινε σε αυτή τη θέση ώστε να ξεθυμώσει τον Ινδό θεό Σίβα και να του επιτρέψει να φέρει τον ιερό ποταμό Γάγγη από τον παράδεισο στην γη.
H Vrksasana μας παροτρύνει να δουλέψουμε προς τον στόχο μας όσα εμπόδια και αν εμφανίζονται στο δρόμο μας, να ενισχύσουμε τη θέλησή μας και να καταφέρουμε όσα στοχεύουμε!

Στη vrksasana βρίσκουμε την ισορροπία μας κυριολεκτιά και μεταφορικά, συγκεντρωνόμαστε, ησυχάζουμε το μυαλό και γειωνόμαστε. yogajournal

Τα δέντρα είναι υπομονετικά όντα, ζούν πολλά χρόνια, μένουν ήρεμα, ακίνητα και σιωπηλά, σε κρύο και ζέστη, τη μέρα και τη νύχτα. Καθώς εκτελείτε τη στάση Vrksasana, φανταστείτε πως είστε ένα δέντρο που ισορροπεί στις ρίζες του, ο κορμός σας υψώνεται και οι προεκτάσεις σας κινούνται ελαφρά στον ήσυχο άνεμο. yogainternational

Για να εκτελέσετε τη στάση δέντρο ή Vrksasana σταθείτε όρθιοι, ανοίξτε τα δάκτυλα των ποδιών σας και απλώστε τα στο πάτωμα. Τραμπαλίστε λίγο μπροστά και πίσω ώστε να βρείτε την ισορροπία σας μεταξύ των μετατάρσιων και της πτέρνας. Ενεργοποιείστε το κέντρο του σώματός σας, ισιώστε την πλάτη σας και εστιάστε το βλέμμα σας σε ένα σταθερό σημείο. Φέρτε το ένα σας πόδι να πατήσει στα δάκτυλα και στρέψτε προς τα έξω το ισχίο σας ώστε η πτέρνα να ακουμπήσει στον αστράγαλο του άλλου ποδιού. Μείνετε εκεί αν αισθάνεστε οτι έχετε βρει την ισορροπία σας. Αν νιώθετε σίγουροι, ανεβάστε το πόδι ώστε να ακουμπήσει στην κνήμη του άλλου ποδιού, ή για ακόμη πιο δύσκολη ισορροπία, στο εσωτερικό του μηρού. Πιέστε τη φτέρνα σας στο εσωτερικό του μηρού ώστε να παραμείνει εκεί, κάνοντας ένα ήπιο μασάζ στο άλλο σας πόδι. Αποφύγετε να το βάλετε επάνω στο γόνατο. Τα χέρια σας παραμένουν χαλαρά δεξιά και αριστερά στο σώμα σας, ή τεντωμένα παράλληλα με το έδαφος, ή και πάνω από το κεφάλι σας. Στην τελευταία περίπτωση, το κέντρο βάρους του σώματός σας ανεβαίνει πιο ψηλά.

 μια επιπλέον πληροφορία για τη στάση του δέντρου:

See Also

 Το astropedia μας ενημερώνει οτι η στάση δέντρο είναι η στάση του  Τοξότη! Το ζώδιο του Τοξότη χρειάζεται μία στάση που να βελτιώνει την  ισορροπία του και να φέρνει τις σκέψεις του σε συνάρτηση με την  πραγματικότητα. Το ατίθασο πνεύμα του δε χαλιναγωνείται εύκολα και  η στάση του δένδρου θα του δώσει την αρμονία και την ηρεμία που του  χρειάζεται.

Ως προς την επίδρασή της στο μυϊκό σύστημα, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Η στάση του δέντρου ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα!
Μην ξεχνάτε πως οι ώμοι μένουν μακριά από τα αφτιά,
η λεκάνη δεν καταρρέει,
μακραίνει η σπονδυλική στήλη προς την κορυφή του κεφαλιού,
το πάνω πόδι στρέφει προς τα έξω
και η πτέρνα του πιέζεται μέσω των προσαγωγών στο εσωτερικό του άλλου μηρού.

hubpages
What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
3
In Love
4
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top