Now Reading
Yin yoga

Yin yoga

 

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε 1,5 ώρα yin yoga με την Μπέττυ Παπαδοπούλου. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανένα βοήθημα, αλλά μπορείτε να έχετε ένα μαξιλάρι ή τουβλάκι κοντά σας σε περίπτωση που το χρειαστείτε. Οι στάσεις που ακολουθούν είναι οι Yin Yoga Poses: Butterfly, Half Butterfly, Swan – Slipping Swan, Recline Butterfly, Sphinx, modified Childs pose, Shoelace, Spinal Twist, Final Relaxation.

Η πρακτική της yin yoga είναι ιδιαίτερη και διαφορετική από τα συνηθισμένα. Στη yin yoga το σώμα επιλέγει να παραμείνει σε μία στάση για μεγάλη χρονική διάρκεια (ακόμη και 20 λεπτά) με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές στιγμές ακινησίας κατα τη διάρκεια της πρακτικής. Τη στιγμή που το σώμα παραμένει αδρανές, χωρίς να κινεί τα μέλη του, είναι η ώρα που βλέπουμε τον εαυτό, που παρατηρούμε τη φλυαρία του νου, παρατηρούμε τις καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή μας, παίρνουμε αποφάσεις, ή αποδεχόμαστε όσα συμβαίνουν. Όσο εύκολο και αν φαίνεται να παραμείνει κανείς σε μια σταθερή θέση, άλλο τόσο δύσκολο είναι στην πραγματικότητα. Η πρακτική της yin yoga αφορά το σώμα, και ακόμη περισσότερο τον νου. Με τη yin yoga ερχόμαστε σε επαφή με τη yin πλευρά μας, τη θηλυκή, την ήρεμη, τη χαλαρή, τη συναισθηματική, την πιο εσωστρεφή, την παθητική.
Η εμπειρία που κερδίζει κάποιος κάνοντας την πρακτική της γιν γιόγκα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Επιλέξτε έμπειρους δασκάλους με εκπαίδευση στη yin yoga και εμπειρία και σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι καινούργιο και πραγματικά συναρπαστικό να συμβαίνει στην κρυμμένη yin πλευρά σας!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μπέττυ Παπαδοπούλου για περισσότερες πληροφορίες : Betty Papadopoulou – Soul Medicine School 
και το youtube βιντεο

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top