Now Reading
Bhramari – το βουητό της μέλισσας

Bhramari – το βουητό της μέλισσας

Bhramari - το βουητό της μέλισσας

Ένα βασικό στοιχείο της γιόγκα είναι οι αναπνευστικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, τον νου και το πνεύμα μας.
Υπάρχουν τεχνικές αναπνοών που μπορούν να γαληνέψουν την ψυχή και τη διάθεσή μας, και να βελτιώσουν την υγεία μας.

Το είδος της τεχνικής που θα περιγράψουμε σε αυτό το άρθρο λέγεται Bhramari Pranayama.
Η bhramari αναπνοή, η βουή της μέλισσας, είναι μια πρακτική αναπνοών που χαλαρώνει τον νου και ευνοεί την παραγωγή κυττάρων και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Δέκα γύροι αναπνοών bhramari ανακουφίζουν από την ψυχική ένταση, ηρεμούν το νευρικό σύστημα, ευνοούν την ανάπλαση των ιστών, προάγουν το διαλογισμό, εναρμονίζουν το νου και καθοδηγούν την επίγνωση προς τα εσω.

Η bhramari αναπνοή είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε από την ένταση, το θυμό, την ταραχή και το άγχος. Όσο αδύνατο και αν ακούγεται, η ασταμάτητη φλυαρία του μυαλού μπορεί να σιγάσει με τη bhramari. Οι δονήσεις του ήχου της μέλισσας που παράγονται μέσα από την bhramari μπορούν να ενεργοποιήσουν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και όλα μέσα μας να γαληνέψουν.

Πώς θα κάνετε την τεχνική της bhramari;

 

Καθίστε σε μια άνετη θέση, με τη σπονδυλική σας στήλη σε μία ευθεία. Παρατηρήστε για λίγο την ηρεμία και την ησυχία στο σώμα σας. Κλείστε τα μάτια και κλείστε και τα αφτιά απαλά με τους δείκτες των δακτύλων χωρίς να τα πιέζετε δυνατά (οι δείκτες τοποθετούνται απαλά στον χόνδρο πάνω από το άνοιγμα του αυτιού και όχι απευθείας στην οπή). Έπειτα πάρτε μια βαθιά εισπνοή κρατώντας τα αφτιά κλειστά και στην εκπνοή σας παράξτε τον ήχο “μμμμ” στην περιοχή του λαιμού σαν το βουητό της μέλισσας. Παρατηρήστε τη δόνηση που δημιουργείται από τον ήχο αυτό.
Μη φοβηθείτε να αυξήσετε την ένταση του ήχου για πιο θετικά αποτελέσματα.
Διατηρήστε τους μύες του προσώπου σας χαλαρούς, τα χείλη απαλά κλειστά, το σαγόνι χαλαρωμένο, τα δόντια να μην σφίγγουν.
Μπορείτε να επαναλάβετε την τεχνική για 6-10 γύρους.
Αντενδείξεις δεν υπάρχουν.

See Also

“Everything takes time. Bees have to move very fast to stay still.” ― David Foster Wallace

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top