Now Reading
Εσύ κάθεσαι σωστά στο γραφείο;

Εσύ κάθεσαι σωστά στο γραφείο;

 

Η δουλειά γραφείου είναι μια εργασία που απαιτεί πολλές ώρες καθιστής θέσης με σοβαρές επιπτώσεις στο σώμα και την υγεία του ανθρώπου. Πρωτού κανείς αποφασίσει να κάνει μια τέτοια δουλειά, θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει αν θα αφιερώσει 8 και παραπάνω ώρες της ημέρας του στην καθιστική ζωή.
Η καθιστική ζωή είναι ύποπτη για πρόκληση πρόωρου θανάτου, ακόμη και σε άτομα που γυμνάζονται τακτικά, σύμφωνα με το www.health.harvard.edu .

Σύμφωνα με μελέτες, καταγράφονται υψηλά ποσοστά διαβήτη τύπου 2, καρκίνο, καρκίνο με επίπτωση τον θάνατο, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και άνοια. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η ακινησία της καθιστικής ζωής μπορεί να προκαλέσει τέτοιες επιπτώσεις, αλλά μπορεί να συνδέεται με τον μεταβολισμό του λίπους και των σακχάρων.

Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι πως οι άνθρωποι δεν συγκινούνται με το άκουσμα του πρόωρου θανάτου, αλλά μπορεί να σκεφτούν μια αλλαγή στη στάση τους και τις συνήθειές τους για να διευκολύνουν την απώλεια βάρους που επιθυμούν ώστε να ομορφύνουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Όταν για πρώτη φορά εμφανιστεί κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα των επιλογών τους, όπως ο πόνος, τότε πια έχει δημιουργηθεί ήδη η βλάβη και δε μπορεί να αλλάξει κάτι ριζικά. Πολλοί θα αναγκαστούν να “παντρευτούν” τους νέους πόνους τους και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ζωής τους.

30% περισσότερες θερμίδες καίγονται όταν στεκόμαστε όρθιοι αντί του να καθόμαστε σε μια καρέκλα.

See Also

Και επειδή γνωρίζουμε οτι είναι πολύ σημαντικό πλεον να εργαζόμαστε για να μπορούμε να επιβιώνουμε στον σημερινό κόσμο, έχουμε κάποιες λύσεις για να μειώσουμε όσο είναι εφικτό, τα συμπτώματα της καθιστικής ζωής.

  1. Αλλάζουμε στάση αρκετά συχνά. Σηκωνόμαστε, αλλάζουμε σταυροπόδι, πατάμε και τα δύο πόδια, στηρίζουμε το κεφάλι στο ένα χέρι, στρίβουμε λίγο δεξιά και αριστερά, κάνουμε ήπια πλάγια κάμψη, πατάμε στις μύτες και αλλάζουμε στις φτέρνες, τεντωνόμαστε.
    Κινούμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ιδανικά σηκωνόμαστε 3 φορές μέσα σε κάθε μισή ώρα.
  2. Η καρέκλα μας τοποθετείται κοντά στο γραφείο. Τη σπρώχνουμε όσο πιο κοντά μπορούμε για να μη χρειαστεί να σκύψουμε μπροστά.
  3. Οι αγκώνες ακουμπούν στο γραφείο, τα χέρια δεν πρέπει να κρέμονται στον αέρα. Ξεκουράζουμε με αυτόν τον τρόπο τους ώμους μας.
  4. Κινούμε τους ώμους μας κυκλικά, πάνω-κάτω, πίσω-εμπρός, αρκετά τακτικά. Κάνουμε όλες τις κινήσεις του αυχένα μας.
  5. Κάνουμε διατάσεις για την περιοχή του αυχένα και ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης.
  6. Διαλέγουμε μια καρέκλα που δεν πιέζει τους μηρούς. Καθόμαστε επάνω σε μαξιλάρι αν η καρέκλα μας είναι κοντή, ή τοποθετούμε ένα σκαμνάκι κάτω από τα πέλματα αν η καρέκλα μας είναι ψηλή.
  7. Δεν αφήνουμε το πηγούνι να προβάλει, το φέρουμε προς το στέρνο και ψηλώνουμε τη σπονδυλική στήλη.
  8. Μετά τη δουλειά επιλέγουμε να περπατάμε καθημερινά σε ένα άλσος, στην πόλη ή στη φύση.
  9. Αρπάζουμε κάθε ευκαιρία για να σηκωθούμε από την καρέκλα.
  10. Χρησιμοποιούμε μαξιλάρι για τη μέση, εφόσον το χρειαζόμαστε.
  11. Σταθεροποιούμε συνεχώς τη σπονδυλική στήλη, χρησιμοποιώντας τις αρχές του πιλάτες.
  12. Αν ξεχνιόμαστε, υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο κινητό που να μας υπενθυμίζουν να περπατήσουμε, να ασκηθούμε ή να σηκωθούμε.
  13. Μαθαίνουμε να κάνουμε άσκηση ενώ βλέπουμε τηλεόραση.
  14. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο όταν μπορούμε να διανύσουμε μια απόσταση με τα πόδια ή το ποδήλατο.
  15. Κάνουμε καθημερινά αναπνευστικές ασκήσεις της γιόγκα, ενδυνάμωση του διαφράγματος, διαφραγματική αναπνοή, στάσεις της γιόγκα όπως ο χαιρετισμός στον ήλιο και διαλογισμό, πρωτού πάμε στη δουλειά.

Η κίνηση είναι ζωή!

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
3
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top