Now Reading
Δοκιμάστε το τσι γκονγκ

Δοκιμάστε το τσι γκονγκ

 

Το τσι γκονγκ προέρχεται από την αρχαία Κίνα, ίσως και 2500 χρόνια πριν, πιθανότατα από τους ταοϊστές. Οι ταοϊστές θεωρούνταν αθάνατα όντα με υπερφυσικές δυνάμεις διότι μέσω των τεχνικών του τσι γκονγκ κατάφεραν να ζουν περισσότερο από το φυσιολογικό μέσο όρο της εποχής.
Το τσι γκονγκ κατέφθασε στη Δύση μόλις τον 20ο αιώνα.

Τσι γκονγκ σημαίνει ενεργειακή άσκηση, γιατί είναι μια τέχνη καλλιέργειας του τσι, ή αλλιώς της ζωτικής ενέργειας. Σαν πρακτική χρησιμοποιεί αργές στάσεις και ήπιες κινήσεις, με στόχο να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος άρα και τη ροή του τσι στο σώμα.
Τσι, πράνα ή αιθέρας, είναι το στοιχείο που υπάρχει στο σύμπαν από την αρχή της δημιουργίας του, και βρίσκεται παντού μέσα σ’αυτό. Είναι η ενέργεια άψυχων και ζωντανών οργανισμών, μπορούμε να την κατανοήσουμε όμως καλύτερα ως ζωτική ενέργεια, την ενέργεια που μας δίνει ζωή. Στόχος του τσι γκονγκ είναι να αυξηθεί η ενέργεια αυτή στο σώμα, και αν αυτό επιτευχθεί τότε το σώμα έχει όλη τη δύναμη που χρειάζεται για να θεραπευτεί και για να ζήσει πολλά πολλά χρόνια. Επομένως, χρησιμοποιείται με στόχο την καλή υγεία και μακροζωία.
Το τσι γκονγκ είναι κατάλληλο για όλους γιατί δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και το σώμα. Ενώ είναι μια σωματική άσκηση, βοηθά τον νου να κατευθύνει την ενέργεια όπου είναι περισσότερο χρήσιμη. Άρα έχει και όλα τα οφέλη του διαλογισμού.
Αφορά όλες τις ηλικίες και βοηθά το σώμα να διατηρηθεί ευκίνητο μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Βασικές ασκήσεις του τσι γκονγκ οι οποίες εφαρμόζονται πρώτες, είναι ασκήσεις χωρίς καμία φαινομενική κίνηση. Είναι οι κινήσεις που απαιτούνται για την ευθυγράμμιση του σώματος, πράγμα που είναι απαραίτητο για την καλύτερη ροή της ενέργειας στο σώμα. Έπειτα, ακολουθούν οι δυναμικές κινήσεις με οραματισμό που δυναμώνουν, βελτιώνουν, ισορροπούν, συντονίζουν το σώμα, ελευθερώνουν την ενέργεια και εφοδιάζουν με ο,τι χρειάζεται για να παραμένει ο οργανισμός υγιής και ζωντανός.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top