Now Reading
Τί μας λέει η γλώσσα του σώματος;;

Τί μας λέει η γλώσσα του σώματος;;

 

Θα έχετε ακούσει για τη γλώσσα του σώματος. Την ιδέα  οτι το σώμα μπορεί να αποκαλύψει όσα αισθανόμαστε, ακόμη και αν δε μπορούμε να τα εκφράσουμε, ή δεν έχουμε καταλάβει καν οτι τα νιώθουμε.
Το σώμα μπορεί να εκδηλώσει εντάσεις, πόνους, ή απλά να υιοθετήσει μια στάση η οποία συνήθως κάτι σημαίνει. Σημαίνει κάτι καλά καταχωνιασμένο, σχεδόν καταπιεσμένο, που μας συντροφεύει καιρό και από φόβο ή επιλογή δεν εκφράζεται μέσω του λόγου, και έτσι βρίσκει την ευκαιρία να φανερωθεί μέσα από το σώμα μας.
Ας ξεκινήσουμε να αποκρυπτογραφούμε το σώμα μας..

Θα έχετε νιώσει κάποιες φορές το σαγόνι σας να σφίγγει και τα δόντια να πιέζονται. Μπορεί να τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας, ή να σφίγγετε τη γνάθο όταν οδηγείτε. Μπορεί να νιώθετε και συχνούς πονοκεφάλους. Ένα σφιχτό σαγόνι μπορεί να δηλώνει άγχος και φόβο επικοινωνίας, ή ένταση και συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Αναρωτηθείτε τί σας αγχώνει ή σας φοβίζει αν σφίγγετε το σαγόνι σας, και βρείτε τη λυση να το αντιμετωπίσετε σήμερα κιόλας. Ξεκολλήστε απαλά τα χείλη για να χαλαρώσει το σαγόνι και επιμείνετε.

Όταν κάποιος έχει έντονες ριτίδες ανάμεσα στα φρύδια, μπορεί να δηλώνει έντονο θυμό, επιθετικότητα και στρες. Μπορεί, αλλά μπορεί να έχει και έντονη ευαισθησία στον ήλιο, ποιός ξέρει..;
Αν παρουσιάζει και σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να σημαίνει οτι ξενυχτά, είτε διασκεδάζοντας είτε γιατί έχει αφοσιωθεί στη δουλειά του. Μπορεί όμως να οφείλονται και στο κάνισμα ή το στρες. Κάντε έναν καλό ύπνο και εαν έχετε παρουσιάσει σακούλες κάτω απο τα μάτια σας και απέχετε, για λίγο έστω, από τις κακές συνήθειες.

Πόνοι στον αυχένα μπορεί να σημαίνουν άγχος, σκέψεις, συναισθήματα, ενώ ο πόνος στο λαιμό σα θηλιά ίσως δηλώνει κάτι που δεν έχει ειπωθεί. Εκφράστε τις σκέψεις και ανησυχίες σας και απαλλαγείτε από τους φόβους και τις υπεραναλήσεις. Δοκιμάστε άμεσα τον διαλογισμό! Ίσως να βοηθηθείτε με τους πόνους σας!

Μια μεγάλη καμπούρα στην πλάτη μπορεί να δηλώνει κούραση, παραίτηση, ευθύνες, βάρη, φόβους, οικονομικά ζητήματα. Προσπαθήστε να δείτε τη ζωή με έναν πιο αισιόδοξο τρόπο. Σηκώστε ανάστημα, γυμνάστε την πλάτη σας, τεντώστε το σώμα μας και τινάξτε μακριά τις έντονες σκέψεις! Δείτε φίλους, βγείτε στον ήλιο και ακούστε λίγη χαλαρωτική μουσική.

Ένα καλογυμνασμένο σώμα αποκαλύπτει έναν εξωστρεφή χαρακτήρα (yang) που δουλεύει με τα χέρια, του αρέσει να βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον και να είναι κοινωνικός. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

Ένα σώμα πιο χαλαρό και πλαδαρό φανερώνει έναν πιο παθητικό και εσωστρεφή χαρακτήρα (yin), που δουλεύει περισσότερο με το μυαλό, παρά με το σώμα. Αυτό δε σημαίνει οτι είναι εξυπνότερος από τους υπόλοιπους, ούτε το αντίθετο.

Οι γλουτοί συσσωρεύουν τα συναισθήματα, και αν έχουν ένταση ίσως δηλώνουν πως το σώμα δεν έχει μάθει να απελευθερώνεται.

Τα σεξουαλικά φορτισμένα θέματα σχετίζονται με τους προσαγωγούς μύες των ποδιών μας.

Τα γόνατα σχετίζονται με το φόβο του σωματικού θανάτου και το φόβο της αλλαγής. Ένας χρόνιος πόνος στα γόνατα θα μπορούσε να δηλώνει έλλειψη αποδοχής και προσαρμοστικότητας.

Η καρδιά και το λεπτό έντερο σχετίζονται με τη χαρά. Όταν αυτά λειτουργούν καλά, τότε η χαρά είναι ολοφάνερη. Ένας άνθρωπος που δυστυχεί ή πάσχει από κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάσει ενόχληση στα δύο αυτά όργανα.
Η υπερβολική χαρά που φτάνει στα όρια της υστερίας, μπορεί να δηλώνει κάποιο πρόβλημα στα συγκεκριμένα όργανα.
Προβλήματα της καρδιάς μπορεί να είναι αρρυθμίες, υπέρταση, έμφραγμα, στεφανιαία νόσος, στηθάγχη, κτλ.

Ο μεγάλος συναισθηματισμός και η συμπόνοια αφορούν τον σπλήνα.

See Also

Η θλίψη σχετίζεται με το παχύ έντερο, και το πένθος με τους πνεύμονες.

Η έκπληξη και ο φόβος, η έλλειψη της θέλησης και της αποφασιστικότητας καθώς και το άγχος αφορούν τα νεφρά και τα επινεφρίδια. Τα νεφρά με τη σειρά τους επηρεάζουν την κατασταση των οστών.

Ο θυμός και η επιθετικότητα βλάπτει το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη.

Αυτά για την ώρα..
Το θέμα της γλώσσας του σώματος παρουσιάζει για πολλούς μεγάλο ενδιαφέρον, και για άλλους είναι απλά μια θεωρία. Όποια και αν είναι η αλήθεια, μπορείτε να περιηγηθείτε στο σώμα σας και να αναρωτηθείτε τί σας ενοχλεί και τί επιμένει. Πώς εκφράζεστε στο πρόσωπο και στις λέξεις και τί θέλετε να πείτε με κάθε κίνησή σας. Μπορείτε να σχετίσετε τις κινήσεις που εκτελεί το σώμα σας με κάθε συναίσθημά σας και να αποκρυπτογραφήσετε o,τι ως τώρα δε θέλετε να πείτε ή να παραδεχτείτε.
Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά μας και τους λόγους που τα δημιούργησαν μπορούμε να αλλάξουμε ο,τι δε μας ταιριάζει ή ο,τι μας ταλαιπωρεί, και να διατηρήσουμε αυτά που μας έκαναν ευτυχισμένους. Η αλλαγή και η προσαρμογή μπορεί να συνεπάγεται την επιβίωση και τη ζωή.

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top