Now Reading
Μπορεί να πάθεις ψύξη, να σε χτυπήσει αέρας και να πιαστείς, ή να στραβοκοιμηθείς;

Μπορεί να πάθεις ψύξη, να σε χτυπήσει αέρας και να πιαστείς, ή να στραβοκοιμηθείς;

Μπορεί να πάθεις ψύξη, να σε χτυπήσει αέρας και να πιαστείς ή να στραβοκοιμηθείς;

Πολύ συχνά οι φυσικοθεραπευτές ακούν από ασθενείς παράπονα από ένα στραβολαίμιασμα στον ύπνο, οτι κάποιος άνοιξε ένα παράθυρο ενώ είχαν λουστεί και κρύωσαν ή πιάστηκε ο αυχένας τους, και όλο αυτό το αποκαλούν ψύξη ή οτι στραβοκοιμήθηκαν.

Όλο αυτό που περιγράφεται παραπάνω, στην ιατρική ονομάζεται δυστονία του αυχένα, ή σπαστικό ραιβόκρανο.
Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από συν-σύνσπαση των αγωνιστών με τους ανταγωνιστές μύες.

“Η πάθηση αυτή σε πιο σοβαρή μορφή χαρακτηρίζεται από ακούσια σύσπαση των μυών της περιοχής του αυχένα και μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε μυϊκή ομάδα. Ως αποτέλεσμα, το κεφάλι έχει μια απόκλιση σε στροφή δεξιά ή αριστερά (ραιβόκρανο), κλίση προς τον ένα ώμο ή τον άλλο ή πολύ σπάνια και κάμψη-έκταση προς τα κάτω ή πάνω αντίστοιχα. “

Ο πόνος εντοπίζεται συνήθως στον αυχένα ή το πίσω μέρος του κεφαλιού, είναι οξύς, και μπορεί να δίνει αίσθηση μουδιάσματος στο ένα χέρι. Για να συμβεί, δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιο ιστορικό παρόμοιου πόνου.

Τα αίτια της κατάστασης αυτής, δεν είναι γνωστά. Δε μπορεί να υποστηριχθεί με σιγουριά οτι ένα αεράκι μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο, ούτε η πολύωση παραμονή σε μια άτσαλη θέση όπως στον ύπνο. Παρ’όλα αυτά, η παραμονή σε μια λανθασμένη στάση, η έντονη ή μονόπλευρη φόρτιση της περιοχής, ή η έκθεση σε κρύο περιβάλλον, μπορούν να δημιουργήσουν δυσλειτουργία στην περιοχή.

See Also

Για να ηρεμήσουμε τα συμπτώματα χρειάζεται να ακολουθήσουμε τρόπους ανακούφισης του πόνου και του μυϊκού σπασμού. Συχνά χορηγούνται παυσίπονα και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτή η μέθοδος αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Στη φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούνται διάφορα φυσικά μέσα, τα οποία προσφέρουν ανακούφιση με παθητικό τρόπο, ειδικές τεχνικές κινητοποίησης, άσκηση, διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών, εκμάθηση της σωστής στάσης και φόρτισης του σώματος, και πώς να ζεί την καθημερινότητά του χωρίς να προκαλεί παρόμοια συμπτώματα. Συνήθως μετά από μία εβδομάδα τα συμπτώματα έχουν περάσει.

Πηγή : physio-kifisia.gr

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top