Now Reading
Κάνω γιόγκα για φυσικό λίφτινγκ προσώπου

Κάνω γιόγκα για φυσικό λίφτινγκ προσώπου

 

3 τεχνικές της γιόγκα για να δείτε φρέσκο και αναζωογονημένο το πρόσωπό σας

Σήμερα, το σώμα μας είναι συνηθισμένο να είναι όρθιο, κάθετο, σταθερό, να δουλεύει επαναλαμβανόμενα και να καταπονείται, να λιμνάζει, να αδρανεί, να βιώνει τη βαρύτητα, να γίνεται δύσκαμπτο, πλαδαρό και να στερείται της έντονης αιμάτωσης σε πολλές περιοχές του.
Παράλληλα με την ορθοστασία και την καταπόνηση, το στρες είναι ακόμη ένας παράγοντας που επηρεάζει το σώμα αλλά και το δέρμα και ιδιαίτερα το πρόσωπο. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ, λίγες ασανα τις γιόγκα για να αποβάλουμε το στρες και να αναζωογονήσουμε το πρόσωπο, τα μαλλιά, το πνεύμα και τον εγκέφαλό μας!
Με τις παρακάτω τεχνικές το σώμα μπορεί να βιώσει μια αντιγηραντική, αναζωογονητική αίσθηση. Παρ’όλα αυτά, χρειάζεται προσοχή και καθοδήγηση, ειδικά αν εφαρμοστούν από ανθρώπους που έχουν βιώσει ή βιώνουν αυτή τη στιγμή, πόνους στο σώμα τους.
Εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό πρωτού διαλέξετε να κάνετε οτιδήποτε.

Ξεκινάμε με τη στάση του ψαριού, matsyasana
H στάση αυτή λέγεται οτι βοηθά να ισορροπήσει η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος ρυθμίζει τις ορμόνες στο σώμα μας. Οι ορμόνες, εκτός από όλες τις άλλες λειτουργίες τους, επηρεάζουν και το δέρμα μας. Με τη στάση του ψαριού, μπορούμε, κατα κάποιο τρόπο, να καταπολεμίσουμε κάθε ουλή και πρόβλημα στο δέρμα του προσώπου μας. Επιπλέον, βοηθά την αναπνοή να γίνει βαθύτερη, πράγμα που σημαίνει οτι ο οργανισμός λαμβάνει περισσότερο οξυγόνο, μειώνεται το άγχος, αυξάνεται ο μεταβολισμός, και το δέρμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό.
Δοκιμάστε τη στάση του ψαριού και κρατήστε τη για 10 αναπνοές.

lessons.com

 

Στάση Salamba Sarvangasana, η αναστροφή με στήριξη στις ωμοπλάτες.
Η στάση αναστροφής με στήριξη στις ωμοπλάτες, φέρει το κεφάλι προς το έδαφος και τα πόδια προς τον ουρανό. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος προς το κεφάλι, ξεκουράζει τα πόδια και την καρδιά. Έτσι θεωρείται αντιγηραντική, καθώς φέρνει τη νιότη στο πρόσωπο, στα μαλλιά του κεφαλιού και στον εγκέφαλο. Επίσης, λέγεται οτι επιδρά στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
Κρατήστε την αναστροφή αυτή για 10 αναπνοές, εαν αυτό είναι εφικτό. Εαν δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει, τότε προτιμήστε την επόμενη asana.

 

www.stylecraze.com

 

Εαν η προηγούμενη στάση σας φαίνεται ακατόρθωτη, τότε απλά δοκιμάζετε να σηκώσετε τα πόδια ψηλά και να τα στηρίξετε στον τοίχο. Ρωτήστε τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε στάσεις με αναστροφή του σώματος, ειδικά αν έχετε υπέρταση, πρόβλημα στα μάτια, είστε έγκυος κ.τ.λ.

 

See Also

www.yogaonline.nl

 

Τέλος καθίστε στη θέση οκλαδόν και δοκιμάστε την αναπνοή bhramari.

Η bhramari αναπνοή, η βουή της μέλισσας, είναι μια πρακτική αναπνοών που χαλαρώνει τον νου και ευνοεί την παραγωγή κυττάρων και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Δέκα γύροι αναπνοών bhramari ανακουφίζουν από την ψυχική ένταση, ηρεμούν το νευρικό σύστημα, ευνοούν την ανάπλαση των ιστών, προάγουν το διαλογισμό, εναρμονίζουν το νου και καθοδηγούν την επίγνωση προς τα εσω.
Η bhramari αναπνοή είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε από την ένταση, το θυμό, την ταραχή και το άγχος, τα στοιχεία δηλαδή που δηλητηριάζουν και γερνούν τον οργανισμό και το δέρμα μας.

www.birchwoodyoga.co.uk

Ο ύπνος, η ξεκούραση, η ηρεμία η ενυδάτωση και η διατροφή, ενισχύουν τον οργανισμό, αναπληρώνουν όλη τη χαμένη ενέργεια και βοηθούν το δέρμα μας να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί.

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top