Η ιστορία της Σοφίας

Καλωσήρθατε στο περιοδικό μας!

Με λένε Σοφία, και το πάθος μου είναι η γνώση. Πάντα πίστευα ότι η περιουσία μου είναι τα βιβλία μου, και η γνώση που αποκτώ απο τις σπουδές μου. Με ενθουσιάζει να μαθαίνω πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα, για τη ζωή, για το περιβάλλον, για το σύμπαν, πληροφορίες που θα με οδηγήσουν στην αλήθεια του κόσμου μας. Μα πιο πολύ με ενθουσιάζει η ιατρική, το νευρικό σύστημα και οι αισθήσεις, ο πόνος και τα συναισθήματα.
Πάντα αναρωτιόμουν για όλες τις λειτουργίες του σώματος, μα πιο πολύ για τις βαθύτερες αιτίες τους που βρίσκονται τρυπωμένες στον εγκέφαλο. 

Ψάχνοντας για όλα αυτά οδηγήθηκα στη φυσικοθεραπεία, και αργότερα στην ανατολική σκέψη και φιλοσοφία, στο βελονισμό, την κινεζική ιατρική και στη γιόγκα. Κάπου, ανάμεσα στην Ανατολή, στην αρχαία Ελλάδα και στη σύγχρονη Δύση, βρίσκεται η αλήθεια που ζητούσα. Έχοντας στον νου μου σκέψεις που πλησίαζαν τη φιλοσοφία της γιόγκα, αποφάσισα να ερευνήσω πιο βαθιά τη λογική της και να ανακαλύψω όσα περισσότερα μπορώ. Και να’μαι, με το site μου να καταγράφω όλα όσα ανακάλυψα.

Το site ξεκίνησε ως ένα αρχείο καταγραφής πληροφοριών που συγκέντρωνα με τα χρόνια, ως ένα θησαυροφυλάκιο εμπειριών και απόψεων που ποτέ δεν ήθελα να ξεχάσω. Και καταλήγει σαν ένα περιοδικό όπου οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες, ειδικοί, μοιράζομαστε όλη τη γνώση που κατέχουμε για να γίνει η ζωή μας πιο όμορφη και χαρούμενη. Γνώση για το σώμα, τον πόνο, την ψυχή, τη ζωή, τον εγκέφαλο, τη σκέψη, την ψυχολογία, τη διασκέδαση, τον κόσμο, την καλή υγεία. Και φυσικά, μοιραζόμαστε βίντεο με ασκήσεις γιόγκα, πιλάτες, απλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν όλους όσους χρειάζονται να μειώσουν τον πόνο, το στρες, τη δυσκαμψία και την κακή διάθεση, μιας και η άσκηση αποτελεί ειδικότητά μας. Άσκηση για αρχάριους και για προχωρημένους, για εκείνους που νιώθουν ευλύγιστοι και για εκείνους που δεν έκαναν ποτέ τους γυμναστική, για τους νέους και για τους ηλικιωμένους, για όλους!

Μέσα σε όλα αυτά, δημιουργήθηκε και το διαδικτυακό μας κατάστημα, όπου μπορείτε να βρείτε αντικείμενα που θα διευκολύνουν και θα ομορφύνουν την καθημερινότητά σας. Ρούχα, διακοσμητικά χώρου, τετράδια αισιοδοξίας, αντιστρες gadgets, βοηθήματα της άσκησης και της γιόγκα, και πολλά πολλά άλλα αντικείμενα, για εσάς και για όσους θέλετε να ευχαριστήσετε με ένα δώρο! 

Μη διστάσετε ούτε λεπτό να μας στείλετε τη γνώμη σας, τις συμβουλές σας και τις παρατηρήσεις σας.

Καλώς ήρθατε στο yoginiMama, και καλώς να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας!

Σοφία Σταράμου

Curriculum Vitae(CV):

Η Σοφία είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας το 2010, έχει  εργαστεί στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, στον τομέα των νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων, τόσο σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης όσο και σε ιδιωτικά φυσικοθεραπεύτρια. Έχει ασχοληθεί με τη θεραπευτική άσκηση στο νερό, την ιπποθεραπεία, την άσκηση σε γυμναστήριο και φυσικοθεραπευτήριο, τη γιόγκα, το πιλάτες και την άσκηση στο ύπαιθρο. Έχει εργαστεί τόσο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσο και με ηλικιωμένους. Πάντοτε η εργασία της αφορούσε την κινησιοθεραπεία, και λιγότερο τη χρήση μηχανημάτων και χειρισμών, διότι έχει διαπιστώσει πως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, μέσα από τη σκληρή δουλειά με το σώμα και την ψυχή μας. Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια βελονισμού και χειροθεραπείας (manual therapy-IFOMPT), αλλά την κέρδισε η θεραπευτική άσκηση, η yoga και το pilates. Είναι δασκάλα yoga 200hrs. αναγνωρισμένη από την International Yoga Alliance από το 2013, και συνεχίζει την εκπαίδευση των 500hrs στον τομέα της clinical yoga. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha yoga, vinyasa yoga, restorative yoga, aerial yoga, στη θεραπευτική προσέγγιση της yoga (healing aspects of yoga), στη yoga nidra και στο Thai yoga massage. Από το 2013 διδάσκει yoga σε άτομα με μυοσκελετικά, νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης έχει εκπαιδευτεί από φυσικοθεραπευτές στο clinical pilates και στις τεχνικές αποκατάστασης (rehabilitation technics).