Η ιστορία της Σοφίας

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μας!

Με λένε Σοφία, και το πάθος μου είναι η γνώση.
Είμαι η φωνή της yoginimama.
Έχω σπουδάσει φυσικοθεραπεία και έχω ειδικευτεί στη yoga και το clinical pilates.

Το κυριότερο όμως, είμαι η μαμά του Νικόλα, ενός μικρού εξερευνητή.

 

Έχω μεγάλη αδυναμία στα βιβλία.
Λατρεύω να βλέπω ντοκιμαντέρ για τη φύση, το διάστημα, την αρχαιότητα και τους δεινόσαυρους!
Απολαμβάνω να περπατώ με μουσική στα αφτιά.

Αγαπώ τη φύση, τη ζωή και κάθε μορφή ζωής.
Δεν ξεχνώ πως χρειάζεται να φροντίζω τον εαυτό μου κάνοντας γιόγκα και διαλογισμό.
Περπατάω ξιπόλητη, λειτουργώ με την όσφρηση, είμαι παρατηρητής, τολμώ, λατρεύω τους υδατάνθρακες, φοράω ο,τι πιο άνετο και λιτό υπάρχει.
Αγαπώ τη στιγμή λίγο πριν το σούρουπο στην παραλία.
Στοιχείο μου είναι το νερό αλλά προτιμώ να πατώ γερά στη γή, στη ζεστή άμμο, και να νιώθω στο πρόσωπό μου την υφή του δροσερού αέρα.
Ηρεμώ με τον ήχο από το κύμα, παρατηρώ για ώρες τον έναστρο ουρανό και το φεγγάρι, οραματίζομαι το σύμπαν.

Έχω στόχο να αντιμετωπίσω κάθε τι που με τρομάζει και να πάψω τις ατελείωτες επιθυμίες μου. Το ίδιο θα διδάξω και τον γιό μου.


Πιστεύω πως ο διαλογισμός μπορεί να γιατρέψει πολλές πληγές.

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα και το eshop της, και δεν το κρύβω πως ως μαμά και εργαζόμενη, σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω.
Αλλά όπως όλες οι γυναίκες, οι γιογκίνι και οι μαμάδες μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα, και ακόμη περισσότερα!

Καλώς ήρθατε στο yoginiMama, και καλώς να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας!

Σοφία Σταράμου

Curriculum Vitae(CV):

Η Σοφία είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας το 2010. Έχει εργαστεί στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, στον τομέα των νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων, τόσο σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης όσο και σε ιδιωτικά φυσικοθεραπεύτρια. Έχει ασχοληθεί με τη θεραπευτική άσκηση στο νερό, την ιπποθεραπεία, την άσκηση σε γυμναστήριο και φυσικοθεραπευτήριο, τη γιόγκα, το πιλάτες και την άσκηση στο ύπαιθρο. Έχει εργαστεί τόσο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσο και με ηλικιωμένους. Πάντοτε η εργασία της αφορούσε την κινησιοθεραπεία, και λιγότερο τη χρήση μηχανημάτων και χειρισμών, διότι έχει διαπιστώσει πως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, μέσα από τη σκληρή δουλειά με το σώμα και την ψυχή μας. Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια βελονισμού και χειροθεραπείας (manual therapy-IFOMPT), αλλά την κέρδισε η θεραπευτική άσκηση, η yoga και το pilates. Είναι δασκάλα yoga 200hrs αναγνωρισμένη από την International Yoga Alliance από το 2013, και συνεχίζει την εκπαίδευση των 500hrs στον τομέα της clinical yoga. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha yoga, vinyasa yoga, restorative yoga, aerial yoga, στη θεραπευτική προσέγγιση της yoga (healing aspects of yoga), στη yoga nidra και στο Thai yoga massage. Επίσης έχει εκπαιδευτεί από φυσικοθεραπευτές στο clinical pilates και στις τεχνικές αποκατάστασης (rehabilitation technics). Από το 2013 διδάσκει yoga σε άτομα με μυοσκελετικά, νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα.