Η ιστορία της Σοφίας

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μας!

Με λένε Σοφία, και το πάθος μου είναι η γνώση.
Είμαι η φωνή της yoginimama.

Έχω σπουδάσει φυσικοθεραπεία και έχω ειδικευτεί στη yoga και το clinical pilates.

Το κυριότερο όμως, είμαι η μαμά του Νικόλα, ενός μικρού εξερευνητή.

Έχω μεγάλη αδυναμία στα βιβλία και στα μυστήρια.
Λατρεύω να βλέπω ντοκιμαντέρ για τη φύση, το διάστημα, την αρχαιότητα και τους δεινόσαυρους!
Απολαμβάνω να περπατώ με μουσική στα αφτιά.

Αγαπώ τη φύση, τη ζωή και κάθε μορφή ζωής.
Δεν ξεχνώ πως χρειάζεται να φροντίζω τον εαυτό μου κάνοντας γιόγκα και διαλογισμό.
Περπατάω ξιπόλητη, λειτουργώ με την όσφρηση, είμαι παρατηρητής, τολμώ, λατρεύω τους υδατάνθρακες, φοράω ο,τι πιο άνετο και λιτό υπάρχει.
Αγαπώ τη στιγμή λίγο πριν το σούρουπο στην παραλία.
Στοιχείο μου είναι το νερό αλλά προτιμώ να πατώ γερά στη γή, στη ζεστή άμμο, και να νιώθω στο πρόσωπό μου την υφή του δροσερού αέρα.
Ηρεμώ με τον ήχο από το κύμα, παρατηρώ για ώρες τον έναστρο ουρανό και το φεγγάρι, οραματίζομαι το σύμπαν.

Αντιπαθώ το πρόγραμμα. Δυσκολεύομαι πολύ με την οργάνωση. Έρχομαι αντιμέτωπη με κάθε τι που με τρομάζει και επιθυμία μου είναι να δαμάσω τις ατελείωτες επιθυμίες μου. Ελπίζω να γίνω θετικό πρότυπο για τον γιό μου.


Πιστεύω πως ο διαλογισμός μπορεί να γιατρέψει πολλές πληγές.

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα και το eshop της, και δεν το κρύβω πως ως μαμά και εργαζόμενη, σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω.
Αλλά όπως όλες οι γυναίκες, οι γιογκίνι και οι μαμάδες μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα, και ακόμη περισσότερα!

Καλώς ήρθατε στο yoginiMama, και καλώς να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας!

Σοφία Σταράμου

Curriculum Vitae(CV):

Η Σοφία Σταράμου είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθήνας, με εξειδίκευση στον τομέα των νευρολογικών παθήσεων και τον χρόνιο πόνο. Από το 2010 έχει συνεργαστεί με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενήλικες και ηλικιωμένους. Το 2013 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο βελονισμό για μυοσκελετικές παθήσεις, ενω παράλληλα ξεκίνησε την εκπαίδευση στη χειροθεραπεία (manual therapy-IFOMPT). Από όλες τις θεραπευτικές μεθόδους, την κέρδισε η θεραπευτική άσκηση, η yoga, το pilates και ο βελονισμός, καθώς πιστεύει πως θεραπευόμαστε με λίγη εξωτερική παρέμβαση και πολλή προσωπική δουλειά με το σώμα και την ψυχή μας. Είναι εκπαιδεύτρια yoga 200hrs αναγνωρισμένη από την International Yoga Alliance από το 2013 και έχει ολοκληρώνει 440hrs από την ανώτερη εκπαίδευση δασκάλων(500hrs) στον τομέα της clinical yoga και τον mindfulness διαλογισμό. Διδάσκει yoga και pilates με θεραπευτική προσέγγιση. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha και vinyasa yoga, restorative yoga, aerial yoga, yoga nidra και Thai yoga massage. Το 2015 εκπαιδεύτηκε από φυσικοθεραπευτές στο clinical pilates και στις τεχνικές αποκατάστασης (rehabilitation technics). Από το 2013 εφαρμόζει πρακτικά τη θεραπευτική yoga και άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα και ειδικότερα σε άτομα με χρόνιο πόνο.