Now Reading
Therapeutic Yoga Nidra Training – Nada Yoga Place

Therapeutic Yoga Nidra Training – Nada Yoga Place

Therapeutic Yoga Nidra Training

Διοργανωτές: Nada Yoga place

 Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στις αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες θεωρούνται ως οι συχνότερες ψυχιατρικές διαταραχές και συναντώνται στο 10-30% του γενικού πληθυσμού. Οι δάσκαλοι yoga, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές, και ειδικοί στους χώρους υγείας και κοινωνικής εργασίας, καλούνται να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν άτομα με στρες, φοβίες, κρίσεις πανικού και άλλα κλινικά συμπτώματα, τα οποία τους εγκλωβίζουν σε μια δυσλειτουργική πραγματικότητα. 

Πολυάριθμες πλέον σύγχρονες επιστημονικές μελέτες και πειράματα αναγνωρίζουν την αξία της επίδρασης της Yoga Nidra στην νευροφυσιολογία και την ψυχολογία σε υγιείς και μη πληθυσμούς. Η αποφόρτιση των σωματικών και νοητικών εντάσεων αποτελεί την βάση της πολυσύνθετης αυτής τεχνικής χαλάρωσης, ωστόσο η πορεία της πρακτικής της Yoga Nidra, οδηγεί στην διεύρυνση της πνευματικής επίγνωσης του ατόμου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει με ασφάλεια και με δομή τις βασικές αρχές, την ιστορική αναδρομή, τις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, την θεωρία και την πρακτική της Bahiranga Therapeutic Yoga Nidra (BTYN).

Ο εκπαιδευόμενος καθοδηγείται και μαθαίνει να εφαρμόζει το πρωτόκολλο της BTYN, προοδευτικά και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του ασκούμενου/θεραπευόμενου ή της ομάδας του.

Το πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται τόσο στους τομείς της προσωπικής εξέλιξης και αυτογνωσίας όσο και της επαγγελματικής πορείας του εκπαιδευόμενου. Εφαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες και χώρους δραστηριότητας , όπως στην καθημερινότητα, προγράμματα yoga, εναλλακτικές θεραπείες, κοινωνική εργασία, κλινική εφαρμογή σε ιατρικό περιβάλλον.

Η BTYN ενθαρρύνει και εμπνέει τον εκπαιδευόμενο να εφαρμόσει τις ευεργετικές ιδιότητες της πρακτικής με προοδευτικότητα, ασφάλεια και μεθοδικότητα, μαθαίνοντας τον μέσα από τα επιστημονικά ευρήματα της νευροφυσιολογίας και της ψυχολογίας, για τους νοητικούς μηχανισμούς και την σύνδεση τους με την φυσιολογία του ανθρώπου. 

Η ενσωμάτωση της επιστήμης στις παραδοσιακές διδασκαλίες, προσφέρει ένα δομημένο και απλοποιημένο πλαίσιο εφαρμογής των διαφορετικών σταδίων της BTYN, βασισμένο στις διαφορετικές ανάγκες ατόμων/ομάδων αλλά και συνθηκών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 2 Σαββατοκύριακα θεωρητική και πρακτική εφαρμογή (contact hours 32h, πρακτική άσκηση 5h) και καθημερινή sadhana – εργασία (non-contact 13h) Σύνολο: 50h

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για δασκάλους yoga, ειδικούς ψυχικής υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ασκούμενους yoga και διαλογισμού.

To πρόγραμμα προσφέρεται ως Continuing Education Credits της Yoga Alliance USA και αποτελεί μέρος του Bahiranga Yogic Psychology Training.

See Also

Ημερομηνίες: 

14-15/03/2019 & 11-12/04/2020

ώρα: 09:00-18:00

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο www.nadayoga.gr , info@nadayoga.gr
τηλ. 6944390407 .

link: therapeutic-yoga-nidra-training

Εισηγητές:

  • Μαρία Καλαϊτζάκη – Satyam, ERYT-200, RCYT, Bsc in Applied Psychology, Diploma in Positive Psychology, Mindful Educator by Mindful Schools, Cancer Survivors Yoga Teacher, Yoga Instructor Trained in Satyananda Yoga
  • Μιχάλης Ευαγγελίδης E-RYT 500, C-IAYT
    Physiotherapist, Certified Yoga Therapist (C-IAYT), Clinical Yoga Therapist, Teacher trained in Satyananda Yoga 
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top