Now Reading
Προτείνω τη γιόγκα στις νέες μαμάδες

Προτείνω τη γιόγκα στις νέες μαμάδες

Γιατί οι νέες μαμάδες χρειάζεται να ξεκινήσουμε τη γιόγκα;

Το να είσαι μαμά έχει πολλές χαρές, πολλές δραστηριότητες, πολλές καινούργιες εμπειρίες και ευθύνες, μαζί με ανασφάλεια για το αν όλα γίνονται σωστά, άγχη αν θα τα προλάβουμε όλα και απογοήτευση που τίποτα δεν είναι όπως το ξέραμε παλιά.

Οι μαμάδες χρειαζόμαστε τη γιόγκα περισσότερο από τον καθένα, αφού οι απαιτήσεις που παρουσιάζονται είναι πολλές και ο χρόνος και η ενέργεια είναι λιγοστά για να μπορέσουν να ισορροπήσουν την ζωή μας.

Με λίγη πρακτική στη γιόγκα μπορούμε να δούμε τη μέρα μας με μια πιο θετική ματιά και να φορτίσουμε τις μπαταρίες για να τα καταφέρουμε όλα ακόμη μια φορά!

Διαβάστε επίσης : Mindfulness δραστηριότητες για παιδιά

Πρακτική 15 λεπτών

Βρείτε λίγο χρόνο, μέσα στη μέρα, όταν κοιμούνται τα παιδιά, όταν είναι στο σχολείο, ή όταν πάνε μια βόλτα, και ξαπλώστε σε μια άνετη, αναπαυτική θέση. Αφεθείτε σε μια μαλακή επιφάνεια, απλώστε το σώμα σας ώστε να νιώθει ξεκούραστο, και απελευθερώστε τις εντάσεις από τον νου και το σώμα σας. Χαλαρώστε όλες τις εκφράσεις του προσώπου, ξεκολλήστε απαλά τα χείλη, μαλακώστε το μέτωπο, και κλείστε τα μάτια απαλά αν αυτό είναι άνετο. Μείνετε να παρατηρείτε το σώμα που ξεκουράζεται στο πάτωμα.

123rf.com

Σταδιακά ξεκινάμε την αργή, βαθιά διαφραγματική αναπνοή φουσκώνοντας την κοιλιά στην εισπνοή και ξεφουσκώνοντας στην εκπνοή. Κάθε εισπνοή φορτίζει με θετική ενέργεια το σώμα, κάθε εκπνοή απομακρύνει τα άγχη και τα πρέπει.

yurielkaim.com

Αφού αισθανθούμε έτοιμες, σέρνουμε τα πέλματα στο έδαφος ώστε να πατήσουν κάτω, και αρχίζουμε την κλήση της λεκάνης οπίσθια και πρόσθια. Για να φέρουμε σε οπίσθια κλήση πιέζουμε την περιοχή της μέσης στο έδαφος και για να φέρουμε σε πρόσθια, απομακρύνουμε τη μέση από το έδαφος. Επαναλαμβάνουμε για 10 φορές και στο τέλος αφήνουμε τη λεκάνη να χαλαρώσει.

www.verywellfit.com

Ενεργοποιούμε τους μύες του πυελικού εδάφους, συσπώντας την περιοχή ανάμεσα στον κόκκυγα και την ηβική σύμφυση, σαν να θέλουμε να μεταφέρουμε όλα τα εσωτερικά όργανα της λεκάνης προς τα επάνω, ή σαν να θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση. Διατηρούμε τη σύσπαση για 5 δευτερόλεπτα και έπειτα απελευθερώνουμε. Επαναλαμβάνουμε για 10 φορές.
Χαλαρώνουμε για λίγο ώστε να προετοιμαστούμε για την επόμενη κίνηση.

pelvic floor health

Σταδιακά ρολλάρουμε τη λεκάνη οπίσθια, φέρουμε τη μέση να πατήσει προς τα κάτω, ώστε να σηκωθεί η λεκάνη από το έδαφος και να στηριχθεί το σώμα στο θώρακα. Επαναφέρουμε σπόνδυλο σπόνδυλο τη λεκάνη στο έδαφος.

www.verywellfit.com

Μεταφερόμαστε στην τετραποδική θέση και κινούμαστε στη στάση γάτα-αγελάδα.

www.idiva.com

Από την ίδια θέση κάνουμε πλάγιες κάμψεις της σπονδυλικής στήλης δεξιά-αριστερά.

yogainternational.com

Ανεβάζουμε τη λεκάνη ώστε να μεταφερθούμε στον σκύλο που κοιτάζει προς τα κάτω. Χαμογελάμε καθώς παρατηρούμε τον κόσμο από μια άλλη οπτική, την ανάποδη!

www.prevention.com

 

Ρίχνουμε το βάρος προς τα χέρια στη στάση σανίδα, κρατάμε τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση και τους ώμους μακριά από τα αφτιά.

yogainternational.com

Στρέφουμε τον κορμό στο ένα πλάι για 10 αναπνοές και έπειτα αλλάζουμε, μέσω της στάσης σανίδα, στο άλλο πλάι.

See Also

www.pursuinglemons.com

Από τη σανίδα αφήνουμε τη λεκάνη να βυθιστεί στο έδαφος και κρατάμε τους αγκώνες τεντωμένους. Ακουμπά η ραχιαία πλευρά του πέλματος στο έδαφος.

www.prevention.com

 

Ακουμπάμε τη λεκάνη στα πέλματα στη στάση του παιδιού και ξεκουραζόμαστε αναπνέοντας βαθιά και αργά φουσκώνοντας την κοιλιά για όσο κρίνετε απαραίτητο.

yogainternational.com

Ολοκληρώνουμε την πρακτική μας με την πρώτη στάση. Ξαπλώνοντας ύπτια, με τα χέρια και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά, τις παλάμες να κοιτούν προς το ταβάνι και το πρόσωπο χαλαρωμένο. Ακολουθούμε με τον νου τον ρυθμό της αναπνοής, αποκτάμε επίγνωση της χαλάρωσης που προκαλείται στο σώμα με κάθε εκπνοή, και μένουμε ακίνητοι για 10 αργές αναπνοές συνολικά. Αφήνουμε τις σκέψεις να περάσουν ενώ παρατηρούμε την αναπνοή χωρίς καμία κριτική. Σε αυτή τη στάση, ο χρόνος είναι ασήμαντος, οι ευθύνες και τα άγχη παύουν να έχουν νόημα.

Επαναλάβετε την πρακτική καθημερινά!

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cellajane.com

Διαβάστε επίσης :  Μια πρακτική mindfulness για μαμάδες – ζούμε το παρόν και απολαμβάνουμε τη μητρότητα

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
3
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top