Now Reading
Ποιά παιδικά βιβλία προτιμούν οι μαμάδες;

Ποιά παιδικά βιβλία προτιμούν οι μαμάδες;

 

Η λίστα μας με τα top 9 αγαπημένα είδη παιδικών βιβλίων, σύμφωνα με τις πολυαγαπημένες μας μαμάδες, είναι:

 

1. Τα μουσικά βιβλία

Τα μουσικά βιβλία απευθύνονται σε κάθε ηλικία. Από πολύ μικρά παιδιά μέχρι και τα 4-5 έτη. Προσωπικά τα θεωρώ το πιο υπέροχο δώρο για πολύ μικρά παιδιά. Και αυτό γιατί φωτίζεται το πρόσωπό τους κάθε φορά που πατούν επάνω στο βιβλίο και ανακαλύπτουν καινούργιους ήχους! Νιώθουν πώς κάτι μαγικό συμβαίνει με κάθε πάτημα. Άλλοτε είναι ήχοι της θάλασσας, άλλοτε μελωδίες και κλασική μουσική, άλλοτε ναουρίσματα, ήχοι από ζωάκια, μουσικά όργανα, ήχοι της φύσης και ο,τι άλλο προτιμάτε. Κάθε βιβλίο έχει το δικό του θέμα.
Τα πιο δημοφιλή είναι τα μουσικά βιβλία από τη σειρά Ρένος και οι ήχοι της θάλασσας και της φύσης. Ενθουσιάζουν ευχάριστα τα παιδιά τα οποία έρχονται σε έναν κόσμο με άπειρα ερεθίσματα που δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν. Με ένα βιβλίο μπορεί το παιδί μας να εξοικειωθεί με τους ήχους που ακούει, και να παίξει μαθαίνοντας με το πιο θαυμαστό πράγμα του κόσμου, το βιβλίο.
Μεγάλη η χαρά μας όταν ανακαλύψαμε πως υπάρχουν και βιβλία με πιανάκι και παρτιτούρες.. Δείτε το παρακάτω.

 

ο Ρένος και η ροκ

 

η θάλασσα

 

Μαθαίνω να παίζω κλασικές μελωδίες

Ο Ρένος και η αφρικάνικη μουσική

 

2. Τα βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά τους αριθμούς και τις λέξεις

Με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, τα βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά τους αριθμούς και τις λέξεις κάνουν τη μάθηση παιχνίδι. Οι μαμάδες συνήθως χαίρονται πολύ με επιλογές σαν αυτή, γιατί έτσι τα παιδιά θα μάθουν κάτι που τους είναι άκρως απαραίτητο στη ζωή τους, να μιλούν και να μετρούν. Είναι απίστευτο πόσες διαφορετικές και έξυπνες ιδέες βρίσκουν οι δημιουργοί για να μάθουν στα παιδιά νέα πράγματα. Όπως για παράδειγμα το βιβλίο του Eric Carle “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη”. Η εικονογράφιση είναι πολύ ιδιαίτερη και καθόλου κλασική, πράγμα που εξιτάρει τη φαντασία των παιδιών. Μέσα από την ιστορία της μικρής κάμπιας ανακαλύπτουν πόσο θαυμαστή είναι η φύση, τη μαγεία που κρύβεται σε καθημερινά πράγματα, τους αριθμούς, και τις ημέρες της εβδομάδας. Δεν έχω λόγια για το βιβλίο αυτό.

 

Οι πρώτοι μου αριθμοί
γράφω και σβήνω με το μαρκαδοράκι

 

Παζλάκια για μικρά χεράκια – πρώτες λέξεις
Μια κάμπια πολύ πεινασμένη

 

3. Βραβευμένα βιβλία με μηνύματα για τη ζωή.

Δε χρειάζεται να πω πολλά για αυτά τα βιβλία, τα βραβεία τους τα λένε όλα. Θα αναφερθώ μόνο στο βιβλίο “Το νησί του παππού” του Benji Davies. Ένα βιβλίο που αφηγείται την ιστορία του Σιντ και του παππού του που ανακαλύπτουν ένα πανέμορφο νησί μέσα στη σοφίτα του σπιτιού τους! Το εξερευνούν, από άκρη σ’ άκρη, κάνουν μπάνιο στους καταρράκτες του, βρίσκουν μια καλύβα, και ο Παππούς αποφασίζει να εγκατασταθεί στο νησί. Ο Σιντ όμως πρέπει να γυρίσει πίσω. Σε δεύτερο επίπεδο, το βιβλίο αυτό, με εξαιρετικά διακριτικό τρόπο, αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου με ιδιαίτερη τρυφερότητα και ευαισθησία. Ο Σιντ αγαπάει τον Παππού. Ο Παππούς αγαπάει τον Σιντ. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ούτε όταν ο Σιντ δεν θα μπορεί πια να επισκεφτεί τον παππού.

Το νησί του παππού
Ο Νόι και η φάλαινα
Ο Ρένος και η ντίσκο

 

Πώς να πιάσεις ένα αστέρι

4. Βιβλία με άτλαντες και χάρτες

Προσωπικά αγαπώ τους άτλαντες. Λατρεύω να μαθαίνω για τον κόσμο, και πλεον μαθαίνω και εγώ μαζί με το παιδί μου. Γνωρίζατε οτι η τίγρης ζει μόνο στην Ασία, οτι υπάρχουν 2 μόνο είδη ελεφάντων, την τοποθεσία της μαγευτικής Χαβάης, τους 5 Ωκεανούς; Κάθε παιδί χρειάζεται έναν άτλαντα του κόσμου, έναν άτλαντα του ανθρώπινου σώματος, έναν άτλαντα του διαστήματος, ένα των μύθων, της ιστορίας, των πραγμάτων. Υπάρχει ένας άτλαντας για κάθε προτίμηση! Ένα βιβλίο που μοιάζει με άτλαντα του κόσμου χωρίς να είναι και απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, των 3 και πάνω, είναι το “Βρισκόμαστε εδώ” του Oliver Jeffers από τις εκδόσεις Ίκαρος. Μια ιστορία με όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουν και να αισθάνονται τα μικρά παιδάκια μας. Θα το βάλω ως το αγαπημένο μου.

 

Το μεγάλο βιβλίο με τα πάντα σχεδόν

Άτλαντας σπουδαίων προσωπικοτήτων

5. Βιβλία με παζλ

Είναι τόσο υπέροχο το γεγονός οτι υπάρχουν βιβλία παζλ. Μόλις ανακαλύψουν τα παιδιά πως υπάρχει κάτι που σπάει, κομματιάζεται και μπορεί να έρθει στο χέρι τους για να το επεξεργαστούν αμέσως στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό. Γίνονται κομμάτι της ιστορίας, μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα, συντονίζουν το μάτι-χέρι, τονώνουν τη μνήμη τους και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτά είναι τα οφέλη του παζλ, και άλλα τόσα τα οφέλη του βιβλίου. Παράλληλα με τη δημιουργία του παζλ, ακολουθούν την ιστορία του βιβλίου και αναπτύσσουν τη φαντασία τους.

παζλάκια για μικρά χεράκια

6. Βιβλία με διασκεδαστικές ιστορίες και ιστορίες με αστέρια

Οι ιστορίες των βιβλίων είναι ο πιο όμορφος και διασκεδαστικός τρόπος να αναπτυχθεί η φαντασία του παιδιού και οι γνώσεις του για τον κόσμο. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έχουν κάνει οι ιστορίες “Πώς να πιάσεις ένα αστέρι”, “Ουπς” και “Το ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι”. Υπάρχει κάτι μαγικό, ευαίσθητο, όμορφο, χιουμοριστικό σε κάθε ιστορία. Κάτι τέτοιες ιστορίες μας μεταφέρουν στον κόσμο των ονείρων και της μαγείας. Και εμάς, και τα παιδιά.

 

See Also

Παρακαλώ μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι

 

ΟΥΠΣ

Πώς να πιάσεις ένα αστέρι

7. Βιβλία ανακάλυψης για μικρά παιδιά

Τα βιβλία αυτά συνήθως απευθύνονται στα πολύ μικρά παιδιά. Τα πιο όμορφα αισθητικά, κατα τη δική μου άποψη, είναι εκείνα με την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ingela P. Arrhenius από τις εκδόσεις Ίκαρος. Είναι τόσο όμορφα και για εμένα είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με το βιβλίο. Ένα από τα πιο όμορφα πρώτα του δώρα. Με τον Νικόλα, από 6 μηνών το ξεφυλλίσαμε άπειρες φορές, τόσο που κάποιες φορές το σκίσαμε λιγάκι και μάθαμε πώς να το φροντίζουμε, κολλώντας το με χαρτοταινία. Το λατρέψαμε αυτό το βιβλίο. Ακόμη και τώρα, στα 2,5 χρόνια του ανακαλύπτουμε τα ζωάκια, μιμούμαστε τη φωνή τους τα ζωγραφίζουμε και τα πλάθουμε με τις πλαστελίνες.

Πού είναι ο κύριος Σκύλος;
Κου κου τσα ήλιος
Κουκου τσα φάρμα

8. Ιστορίες καληνύχτας

Είναι οι ιστορίες καληνύχτας, η πιο εκπληκτική στιγμή της μέρας!
Παιδιά και γονείς ανυπομονούμε για αυτή την τρυφερή στιγμή. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα παραμύθια!
Και ποιό να μην συμπεριλάβουμε;.. Σας αναφέρουμε όσα προτίμησαν οι μαμάδες.

Η μαγική πυξίδα

 

9. Βιβλία για να ανακαλύψουμε τα συναισθήματα

Ποιός γονιός δεν αναρωτήθηκε πώς θα εξηγήσουμε στα παιδιά τα συναισθήματα, και πώς θα τα βοηθήσουμε να τα διαχειριστούν; Είμαστε τόσο τυχεροί που τα βιβλία μπορούν να καθοδηγήσουν τους γονείς, να εξηγήσουν κάτι τόσο απλό και τόσο περίπλοκο όσο ένα συναίσθημα. Η καθοδήγηση για τη διαχείρισή τους, είναι κάτι που και εμάς μπορεί να μας φανεί χρήσιμο.. 🙂

Εγώ και τα συναισθήματα

Ανοίγω και μαθαίνω τα συναισθήματα

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top