Now Reading
η δύναμη του φωτός

η δύναμη του φωτός

Ο Patterson της Stellar Research Corporation εξηγεί ότι
το φως είναι το πιο κοντινό πράγμα στην καθαρή ενέργεια που μπορούμε να αναγνωρίσουμε.

Το φως είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του εγκεφάλου και του σώματος.
Φανταστείτε ένα φωτόνιο να συγκρούεται με το μάτι μας, και όλος ο εγκέφαλος φωτίζεται.
Ο υποθάλαμος χασμουριέται και ξυπνά. Ξεκινά να ρυθμίζει όλες τις σωματικές λειτουργίες που διατηρούν τη ζωή.
Ενεργοποιεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το ενδοκρινικό, την υπόφυση, την επίφυση.
Κουρδίζει σιγά σιγά το βιολογικό ρολόι και ξεκινά τη βάρδιά του.
Αρχικά στέλνει μήνυμα στην επίφυση να ρυθμίσει την παραγωγή μελατονίνης-σεροτονίνης, επηρεάζοντας κάθε κύτταρο του σώματος.
Η παραγωγή της μελατονίνης και σεροτονίνης σχετίζεται με το φως, το σκοτάδι, τα χρώματα, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γής. Όταν το φως μειωθεί, θα παραχθεί περισσότερη μελατονίνη και το εσωτερικό ρολόι προετοιμάζει τον οργανισμό (τον κάνει να νυστάξει) ώστε σιγά σιγά να κοιμηθεί.

Λέγεται πως η επίφυση είναι υπεύθυνη για το αίσθημα ενότητας με το σύμπαν, αλλά και της γείωσης, εναρμονίζει κάθε ύπαρξη με τη φύση και νιώθουμε υγιείς και ευτυχισμένοι, αισθανόμαστε ευεξία. Αν αυτό χαθεί, νοσούμε.

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στα ζώα ώστε μέσα από το φως να συγχρονίσουν τη σωματική τους λειτουργία με τον ημερήσιο κύκλο, επιτρέποντας έτσι τη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού και του βιορυθμού. Από την άλλη, η σεροτονίνη είναι διεγερτικό, και παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ η παραγωγή μελατονίνης – η οποία συνδέεται με τον ύπνο – αυξάνεται όταν υπάρχει σκοτάδι και έχει μια γενικότερη καταθλιπτική δράση. Αυτό αντιστρέφεται όταν υπάρχει φως και η παραγωγή μελατονίνης πέφτει.

Η σεροτονίνη είναι ένας πολύ σημαντικός νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου, της οποίας η δράση έχει συνδεθεί με ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια και οι παραισθησιογόνες καταστάσεις.

Το SAD (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή), μια μορφή κατάθλιψης που προκαλείται από τη μειωμένη έκθεση στο φως του ήλιου και επηρεάζει αρνητικά το ορμονικό σύστημα, έχει γίνει ένα πολύ κοινό πρόβλημα στις μέρες μας, ιδιαίτερα στην Αγγλία, όπου ο ήλιος δεν λάμπει για 1 ή 2 εβδομάδες. Κατά συνέπεια, εκδηλώνονται ψυχολογικές ασθένειες κυρίως με τη μορφή κατάθλιψης, οι οποίες, ευτυχώς είναι ιάσιμες χωρίς καμία χρήση ηρεμιστικών.

See Also

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές όπως το κινητό, η τηλεόραση, ο υπολογιστής, μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή της μελατονίνης, και να δημιουργήσουν αυπνία, κόπωση κατα τη διάρκεια της ημέρας, ατονία κ.τ.λ.
Για το λόγο αυτό, φροντίζουμε να απομακρυνθούμε από τις συσκευές αυτές λίγες ώρες πριν τον ύπνο, και να μην τις πάρουμε μαζί μας στο υπνοδωμάτιο.

Διαβάστε περισσότερα για την επίδραση του φωτός και του χρώματος : A Critical Analysis of Chromotherapy and Its Scientific Evolution

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top