Now Reading
365 δραστηριοτητες για παιδιά: #2 Βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο

365 δραστηριοτητες για παιδιά: #2 Βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη yogini mama (@yoginimama_gr)


 

Αν κάτι αξίζει περισσότερο από όλα, είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την άγρια φύση. Και επειδή τα ταξίδια στους εξωτικούς προορισμούς, στις ζούγκλες και τα σαφάρι είναι μια ακριβή υπόθεση με πολλές προϋποθέσεις για να ακολουθήσουν τα παιδιά, διαλέξαμε το ζωολογικό πάρκο της πόλης μας για την πρώτη μας επαφή με την άγρια φύση.

Στο Αττικό ζωολογικό πάρκο μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλά πολλά άγρια ζώα. Τα άγρια αυτά ζώα είναι σαφώς φυλακισμένα. Τα αντικρίζεις και αναγνωρίζεις αμέσως τη θλίψη τους. Αντιλαμβάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν είναι σωστό ή φυσικό.
Παρά τη μελαγχολία τους, τα θαυμάζουμε πολύ, για τη σοφία που η φύση τα έπλασε και για τη θυσία τους να βρίσκονται εκεί για να τα γνωρίσουμε εμείς, και ας μην είναι το φυσικό τους περιβάλλον.  Αυτός ο θαυμασμός είναι που τα κράτα ακόμη ζωντανά στις ζούγκλες και τις σαβάνες, μακριά από την καταστροφική μανία των ανθρώπων. Αυτός ο θαυμασμός, οι επιστήμονες που τα μελετούν και τα μαγνητοσκοπούν, και η τεχνολογία που μας βοήθησε να τα δούμε για πρώτη φορά και εμείς. Χωρίς αυτά, το κέρδος θα τα είχε κατασπαράξει και εμείς δε θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε ποτέ. Χωρίς αυτή την άγρια φύση δεν υπάρχουμε. Είναι τόσο πολύτιμη όσο ο πλανήτης μας. Όχι μόνο τα ζώα, αλλά και τα φυτά, τα έντομα, τα πουλιά.

Μπαίνοντας στο Αττικό ζωολογικό πάρκο αντικρίζουμε στα δεξιά μας τις χελώνες, μπροστά μας τα φλαμίνγκο και αριστερά τους παπαγάλους. Περπατώντας στα δρομάκια χάνεσαι και ανακαλύπτεις ξαφνικά μια λεοπάρδαλη, μια τίγρη, τις καμηλοπαρδάλεις και τις ζέβρες, το μεγάλο λιοντάρι που βρυχάται και αντιλαλεί σε όλο το παρκο. Τους ρινόκερους και τους ελέφαντες. Τα παιχνιδιάρικα μαϊμουδάκια που πηδούν από κλαδί σε κλαδί. Τα κατσικάκια, τους λύκους, τους κροκόδειλους και τις αρκούδες. Τα περίφημα τουκάν, τα ελάφια, τις λεοπαρδάλεις και τα λάμα. Δεν καταφέραμε να ταΐσουμε λεμούριους αλλά λένε πως είναι η πιο εντυπωσιακή στάση στο πάρκο.

See Also

Θα σου πούμε μερικές πληροφορίες για κάθε ένα ζώο που μπορεί να μην ξέρεις..

  • Οι τίγρεις ζουν μόνο στην Ασία και είναι είδος προς εξαφάνιση. Υπάρχουν περισσότερες αιχμάλωτες τίγρεις παρά ελεύθερες στο φυσικό τους περιβάλλον.
  • Ο γατόπαρδος είναι το ταχύτερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη. Είναι το μόνο άγριο αιλουροειδές που μπορεί να εξημερωθεί και δεν έχει καταγραφεί ποτέ επίθεσή του στον άνθρωπο.
  • Ο ιαγουάρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου, κολυμπά καταπληκτικά και κυριαρχεί στη ζούγκλα.
  • Ο γιγάντιος μυρμηγκοφάγος είναι πολύ δυνατός, κάποιες φορές δυνατότερος του ιαγουάρου.
  • Ο γκρίζος λύκος είναι πανέξυπνος και ζεί στον πλανήτη μας εδώ και 100.000 χρόνια.
  • Ο αρσενικός γορίλας έχει δύναμη 8 ανδρών!
  • Οι χιμπατζίδες έχουν 98% ίδιο DNA με εμάς.
  • Ο ελέφαντας μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος. Η προβοσκίδα του ελέφαντα έχει σχεδόν 100.000 μύες.
  • Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο του κόσμου. Φτάνει τα 5,5 μέτρα ύψος για να μπορεί να τρώει από τις πιο ψηλές κορυφές των δέντρων.
  • Η λέαινα είναι το θηλυκό λιοντάρι. Όλη τη δουλειά του κυνηγιού την κάνει εκείνη, και όχι το αρσενικό με τη μεγάλη χαίτη του.
  • Η στρουθοκάμηλος είναι πουλί, αλλά δε μπορεί να πετάξει γιατί είναι πολύ βαριά. Μπορεί να φτάσει τα 180 κιλά.
  • Το δελφίνι είναι από τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη. Αγαπημένη του συνήθεια είναι τα άλματα στο νερό και τα παιχνίδια.

Στο Αττικό ζωολογικό πάρκο μπορείς να κάνεις πικ νικ απέναντι από τις ζέβρες και τις καμηλοπαρδάλεις! Σου προτείνουμε να το κάνεις, αξίζει τον κόπο η υπέροχη θέα!
Μπορείς να περπατήσεις μέχρι και 2,5 ώρες στα δρομάκια δίπλα από τα ζώα της ζούγκλας και της αφρικανικής σαβάνας.
Μπορείς να ταΐσεις λεμούριους (δεν έχει τύχει να το κάνουμε μέχρι τώρα καθώς είναι κλειστά λόγω covid), ή χελώνες και χελωνάκια.
Μπορείς να δεις το show των δελφινιών.
Μπορείς να παίξεις στην παιδική χαρά, δίπλα από τα πόνυ.
Μπορείς να περπατήσεις ανάμεσα στα κατσικάκια, αλλά προσοχή θα σε ψάξουν μέχρι να ξετρυπώσουν τα φαγητά που κρύβεις στην τσέπη σου.
Μπορείς να πιείς καφέ στο σημείο ξεκούρασης, ή να ξαποστάσεις σε διάφορα σημεία με παγκάκια και τραπέζια πικ νικ. Σε ένα από αυτά μπορείς και να καπνίσεις.
Μπορείς να αγοράσεις το αναμνηστικό δωράκι σου στο κατάστημα shouvenir
Υπολόγισε 2 ώρες περπάτημα στα ζωάκια, μισή ώρα στην παιδική χαρά, 40 λεπτά πικ νικ.
Το Αττικό πάρκο ανοίγει στις 9 κλείνει με τη δύση του ηλίου.

Ιδανική περίοδος: οι ηλιόλουστες μέρες του φθινοπώρου και της άνοιξης.

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
3
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top