Now Reading
David Attenborough : A Life on Our Planet

David Attenborough : A Life on Our Planet

 

Ο David Attenborough είναι φυσικός ιστορικός, φυσιοδίφης και τηλεπαρουσιαστής στο BBC.
Είναι 95 ετών.
Η ζωή του υπήρξε άκρως συναρπαστική!
Ο David Attenborough έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, κοντά στη άγρια φύση, και έχει δει με τα ίδια του τα μάτια τις μικρές, ανεπαίσθητες αλλαγές που προκάλεσε και προκαλεί το ανθρώπινο είδος στον κόσμο.
Το ανθρώπινο είδος προκάλεσε την εξασθένηση του φυσικού κόσμου.

 

www.eqvvs.co.uk

 

Η εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας μοιάζει πολύ με το γεγονός που συνέβη στο Τσερνομπιλ.
Το Τσέρνομπιλ πυροδότησε μια περιβαλλοντική καταστροφή με αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό βέβαια ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Η πραγματική τραγωδία της εποχής μας εκτυλίσσεται ακόμη ανα την υφήλιο, και είναι ελάχιστα αισθητή μέρα με τη μέρα. Γιατί η πραγματική τραγωδία είναι η απώλεια των άγριων περιοχών του πλανήτη και της βιοποικιλότητάς του.

Ο άγριος κόσμος είναι ένα μοναδικό και εντυπωσιακό θαύμα. Δισσεκατομμύρια μονάδες από εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων συνεργάζονται για να επωφεληθούν από την ενέργεια του ήλιου και τα ορυκτά της γής. Οι ζωές τους συνδέονται με τέτοιο τρόπο που αλληλοσυντηρούνται. Ο τρόπος που κατοικούμε σήμερα κάνει τη βιοποικιλότητα να φθίνει. Το αποτέλεσμα στον πλανήτη θα είναι σαν αυτό του Τσερνομπιλ. Ένας τόπος όπου δε μπορούμε να ζήσουμε.
Ο φυσικός κόσμος εξασθενεί.

Η αντίδρασή μας σε αυτή την απειλή συνήθως είναι η αδιαφορία ή τη ξεχνάμε πολύ σύντομα και συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν την αντικρίζουμε καθημερινά. Γιατί μπορεί η απειλή να είναι ολοφάνερη στους ύφαλους, να είναι ξεκάθαρη στις ζούγκλες, αλλά όχι στο σπίτι με το αναμμένο air condition.. Μπορεί ακόμη να μην τη έχουμε αντιληφθεί, ή και να τη αντιληφθήκαμε αλλά αφού συμβαίνει τόσο αργά και κρυφά, να νομίζουμε πώς έχουμε ακόμη χρόνο. Γι’αυτό τα ντοκυμαντέρ μας υπενθυμίζουν τί συμβαίνει στον πλανήτη μας, μάς το δείχνουν ξεκάθαρα μέσα από την εικόνα, το βίντεο και τις δηλώσεις των επιστημόνων.

See Also

Η ταινία “David Attenborough : A Life on Our Planet” είναι η μαρτυρία του David Attenborough για όσα έχει δει με τα ίδια του τα μάτια, και όσα μπορούμε να κάνουμε τώρα, αμέσως τώρα, για να αλλάξουμε τη δραματική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Η ζωή θα βρεί τον τρόπο να επιβιώσει, το ανθρώπινο είδος όμως..;

Δείτε ολόκληρο το ντοκυμαντέρ στο NEFLIX.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top