Now Reading
Η τσάντα της παιδικής χαράς

Η τσάντα της παιδικής χαράς

Έχετε σκεφτεί ποτέ, οτι πηγαίνοντας στην παιδική χαρά με τα παιδιά σας, θα χρειαζόταν να πάρετε μαζί σας παιχνίδια;
Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες θεωρούσα οτι η παιδική χαρά είναι ο χώρος που θα μας προσφέρει διασκέδαση και διαφόρων ειδών παιχνίδια για να παίξουμε. Τότε ήταν που γνωρίσαμε τον μικρό Βασίλη με τη μαμά του! Ο Βασίλης είναι ένας τρίχρονος υπέροχος μικρός ανθρωπάκος, που εμφανίζεται στην παιδική χαρά με το ποδήλατο ισορροπίας του, μαζί με τη μαμά του. Η μαμά του Βασίλη φέρνει κάθε μέρα μια τσάντα με παιχνίδια για την παιδική χαρά. Η τσάντα περιέχει πολλά πολλά αυτοκινητάκια όλων των ειδών και πότε-πότε κάποιες μπάλες. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα φέρνει για να παίξει μόνο ο Βασίλης, αλλά του τα δίνει για να τα μοιράσει στα υπόλοιπα παιδιά, αγόρια και κορόιτσια, για να παίξουν και εκείνα.
Ο δικός μου γιός ξεκίνησε να παίζει με τα αυτοκινητάκια εξαιτίας του Βασίλη, ο οποίος του δανείζει κάθε μέρα ένα αυτοκινητάκι και πηγαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στον φράχτη της παιδικής χαράς και ξεκινούν τις βόλτες με τα τετράτροχά τους!

Μετά από αυτή την εμπειρία, αποφασίσαμε πως θα δημιουργήσουμε και τη δική μας τσάντα για την παιδική χαρά. Αρχικά τη φορτώσαμε με κουβαδάκια, φτυαράκια, καλούπια και άλλα παιχνίδια παραλίας. Αλλά επειδή δε βρίσκαμε κάθε φορά παιδική χαρά με πετραδάκια και χώματα, δημιουργήσαμε μια τσάντα με τις ανάγκες της κοντινότερής μας παιδικής χαράς.
Έτσι η τσάντα μας γέμισε με απαραίτητα πράγματα για το παιχνίδι και για την ασφάλειά μας.
Ποιά είναι όλα αυτά;

Εμείς έχουμε τα εξής:

  • Ιδανικά θα προτιμούσαμε τσάντα που δεν αποκαλύπτει το εσωτερικό της και κλείνει με φερμουαρ. Αν όχι, τουλάχιστον προτιμήστε να έχει το φερμουαρ για να κλείνει. Να είναι όλα κλεισμένα μέσα και να τα έχετε αποκλειστικά για την παιδική χαρά, όχι για το σπίτι.
  • Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε υγρά μαντηλάκια και μαντηλάκια με αντισηπτικό. Στο τέλος του παιχνιδιού μπορείτε αν θλελετε να σκουπίσετε ελαφρώς τα παιχνίδια, και απαραίτητα τα χέρια του παιδιού σας και τα δικά σας. Μην τρελαίνεστε όμως με την καθαριότητα.
  • Χαρτοπετσέτες
  • Παγουράκι με νερό
  • Κολατσιό (κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ο,τι προτιμάτε)
  • Φρούτο σε τάπερ και πηρούνι ή κουτάλι
  • Αντιηλιακό
  • Καπέλο
  • Δύο ή τρείς μπάλες, για να μοιραστεί έστω μία
  • Αυτοκινητάκια, πολλά πολλά μικρά αυτοκινητάκια. Μεγάλους φορτωτές, νταλίκες, φορτηγά, εκσκαφείς, οδοστρωτήρες, γερανούς κτλ κτλ
  • Κουβαδάκια, τσουγκράνες, φτυαράκια, καλούπια και άλλα παιχνίδια παραλίας αν η παιδική σας χαρά έχει χώμα, πέτρες κτλ.
  • Κούκλες, κουκλάκια και πλαστικά παιχνίδια που του αρέσουν και δεν είναι μεγάλης αξίας ή τα έχει βαρεθεί πια
  • Κουζινικά, ιδιαίτερα αυτά που σερβίρουν παγωτό
  • Χρωματιστές κιμωλίες
  • Σαπουνόσφουσκες
  • Άλλα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά σας

 

theimaginationtree.com

 

Έξτρα αντικείμενα που μπορείτε να πάρετε : ζακέτα, τσιρότα, αντικουνουπικό, ζακέτα για εσάς, φυσικό χυμό, πάνες, μια αλλαξιά ρούχα, παιχνίδια που προτιμάτε και ο,τι άλλο σκεφτείτε.

Χωρίστε τα παιχνίδια από τα τρόφιμα/ρούχα κτλ. Η τσάντα με τα παιχνίδια είναι ξεχωριστή και χρειάζεται να είναι αδιάβροχη γιατί θα υποδεχθεί λερωμένα τα παιχνίδια στο τέλος του παιχνιδιού.

Αν είναι να πάρετε μόνο ένα ή δύο παιχνίδια, εμείς θα προτείναμε τις κιμωλίες και μια μπάλα. Πάντα βρίσκουμε κάτι να παίξουμε με αυτά!

See Also

 

theimaginationtree.com

Μην ξεχνάτε πως τα παιχνίδια που θα πάρετε μαζί σας χρειάζεται να είναι φθηνά.
Ίσως είναι προτιμότερο να αποφύγουμε τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, γιατί πιθανότατα θα δυσκολευτούν να τα μοιραστούν.

Εμείς υπενθυμίζουμε στο παιδί μας πως πρόκειται να μοιραστεί τα συγκεκριμένα παιχνίδια, και πως αυτό είναι καλό, γιατί κάνει τα παιδιά να χαίρονται, και δε διστάζουμε να ζητήσουμε ευγενικά τα πράγματά μας από τους άλλους γονείς και τα παιδιά όταν πρόκειται να φύγουμε. Αρχικά μας δυσκόλεψε, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε οτι είναι το πιο σωστό. Μείναμε πάντα σταθεροί στους κανόνες που ορίσαμε για αυτήν την τσάντα με τα παιχνίδια και τους τηρούμε για να νιώθει ασφάλεια και το παιδί μας.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top