Now Reading
Chakras #2

Chakras #2

Συνέχεια του πρώτου μέρους.
Κάθε τσάκρα έχει διαφορετικό χρώμα, σύμβολο, μάντρα, κατάσταση, εμπειρία.
Τα τσάκρα έχουν διαφορετικό χρώμα όπως ακριβώς έχουν και τα λουλούδια στη φύση. Δηλώνουν το διαφορετικό είδος, τη διαφορετική περιοχή που δημιουργούνται, και μέσα στο σώμα αντιπροσωπεύουν τις διάφορες πτυχές της ανάπτυξης και εξέλιξης.

Τα πέντε δάκτυλα των χεριών αντιπροσωπεύουν τα τσάκρας. Ο αντίχειρας – το mooladhara, ο δείκτης – το swadhisthana, το μεσαίο δάκτυλο – το manipura, ο παράμεσος – το anahata, το μικρό δάκτυλο – το vishuddhi.

Κάθε τσάκρα απεικονίζεται σαν ένας λωτός. Στο πρώτο τσάκρα ο λωτός εχει 4 πέταλλα. Αυτό σημαίνει οτι η δόνηση του είναι η χαμηλότερη. Καθώς προχωράμε στα επόμενα τσακρα ο ρυθμός της δόνησης μεγαλώνει, το ίδιο και τα πέταλλα του λωτού.

Όταν γίνεται συγκέντρωση ή διαλογισμός σε ένα τσάκρα, τότε βιώνεται μια συγκεκριμένη εμπειρία. Για παράδειγμα η συγκέντρωση στο manipura chakra μπορεί να δημιουργήσει ενέργεια, στο anahata ευνοεί την αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, στο ajna λάμψη και φως, στο swadhisthana ευδαιμονία. Και πολλά άλλα μπορεί κανείς να αισθανθεί και να βιώσει όταν συγκεντρώσει τον νου του στα τσάκρα.

Τα τσάκρα μας αφυπνίζονται συνεχώς, οποιαδήποτε στιγμή. Όχι μόνο μέσα από την πρακτική της kriya yoga αλλά και μέσα από την πραναγιαμα και την ασανα. Μπορούν να αφυπνιστούν και άλλες στιγμές, όπως όταν τρώμε, όταν περπατάμε ή μιλάμε πολύ. Αυτή η διαδικασία ξεκινά από τη γέννηση και ίσως και πιο πριν και συνεχίζει και μετά το θάνατο.

Το Mooladhara chakra, είναι το πιο βασικό, θεμελιώδες τσάκρα, η αρχή, και βρίσκεται στο περίνεο. Το moolandhara είναι το υψηλότερο τσάκρα των ζώων, το υψηλότερο που μπορούν να αφυπνίσουν. Τα υπόλοιπα τσάκρα που έχει ο άνθρωπος και τοποθετούνται πιο ψηλά από το mooladhara, δεν υπάρχουν στα ζώα.

Κάθε τσάκρα αποτελεί το αποτύπωμα της βέλτιστης σωματικής, πνευματικής, νοητικής, συναισθηματικής, και ψυχικής μας υγείας.

Κάθε τσάκρα γίνεται αντιληπτό, ανάλογα με την πνευματική μας εξέλιξη. Αν όταν γίνεται πρακτική συγκέντρωσης στα τσάκρα, κάποιο από όλα τα τσάκρα γίνει περισσότερο αντιληπτό, τότε από αυτό το τσάκρα ξεκινά η εξέλιξη.

See Also

Η ζωή εξελίσσεται. Και ο άνθρωπος δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ανθρώπινη εξέλιξη, η εξέλιξη που βιώνουμε αδιάκοπα, τόσο ως άτομα όσο και ως φυλή, είναι ένα ταξίδι στα διάφορα τσάκρα. Σιγά σιγά εξελισσόμαστε προς το ανώτερο τσάκρα, όσο διαφορετικές ικανότητες ξυπνούν, όσο η ενέργεια ρέει σε υψηλότερες τάσεις και ρυθμούς δόνησης.

Το Mooladhara είναι η αρχή της εξέλιξης και το sahasrara είναι η ολοκλήρωση της εξέλιξης.

Διαβάστε περισσότερα: Chakras  , Satsang on Chakras , Mooladhara and Ajna: Two Poles of Energy , On a Possible Psychophysiology of the Yogic Chakra System , Satsang with Swami Niranjan

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top