Now Reading
365 δραστηριοτητες για παιδιά: #3 Δημιουργούμε τρόφιμα από χαρτί

365 δραστηριοτητες για παιδιά: #3 Δημιουργούμε τρόφιμα από χαρτί

Με αφορμή την αγορά μιας ξύλινης κουζίνας για τον γιό μας, έψαξα να βρω τις πιο πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξουμε μόνοι μας τρόφιμα-παιχνίδια!
Φυσικά είδα τα γνωστά μου και υπέροχα τρόφιμα από ύφασμα, τα οποία λατρεύω αλλά δε μένει καθόλου χρόνος για να τα φτιάξουμε. Ίσως σε ένα επόμενο diy project. Έτσι βρήκα τα χάρτινα τρόφιμα, στο γνωστό σε όλους μας πια, pinterest, τα οποία μου φάνηκαν πανεύκολα και πολύ δημιουργικά! Και επειδή είχαμε μετακομίσει πρόσφατα και κρατήσαμε όλες τις χάρτινες κούτες αποθήκευσης, βρήκα την ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούμε!

 

 

Πήραμε λοιπόν μια κούτα σε χρώμα φυσικό, craft, την ανοίξαμε και την κόψαμε στις τσακίσεις της. Έπειτα αρχίσαμε τη ζωγραφική! Με ένα μαύρο μαρκαδόρο φτιάξαμε το περίγραμμα μιας ντομάτας, έπειτα του αγγουριού, το μπρόκολο, το καρότο, τις τηγανητές πατάτες, το αβγό, το λεμόνι, φράουλες, κεράσια, μαρούλια και τόσα τόσα άλλα! Τα χρωματίσαμε με τους πολύχρωμους μαρκαδόρους μας. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως ορισμένοι μαρκαδόροι είναι πιο αποτελεσματικοί, οπότε επιλέξτε εκείνους  που το χρώμα τους απορροφάται λιγότερο στο χαρτί για να φαίνονται τα τρόφιμά μας λαμπερά και έντονα. Πράγμα πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο project 🙂
(Συμβουλή: ακόμη πιο έντονα έγιναν τα χρώματα όταν χρησιμοποίησα τους μαρκαδόρους maped για παράθυρα. Άγνωστος ο λόγος ως τώρα..)

Ζωγραφίζοντας, άρχισα να σκέφτομαι ιδέες για εκπαιδευτικό παιχνίδι. Μου ήρθαν οι εξής ιδέες για έμπνευση και ατελείωτο παιχνίδι:

  • δημιουργούμε τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων, εστιάζοντας στη σημαντικότερη, τα λαχανικά! Τα χωρίζουμε σε κάθε κατηγορία και έτσι μαθαίνουμε τις κατηγορίες τροφίμων και πόσο σημαντική είναι η κάθε μία.
  • δημιουργούμε γεύματα με όλες τις κατηγορίες τροφίμων, επιλέγοντας τις ποσότητες που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε κάθε γεύμα.
  • μαθαίνουμε πόσο σημαντική είναι η περιορισμένη κατανάλωση κρέατος για το περιβάλλον και τα ζώα
  • μαθαίνουμε από πού προέρχεται κάθε τρόφιμο (μπορούμε δηλαδή να σχεδιάσουμε τις πατάτες που βγαίνουν από τη γη, και τις κομμένες τηγανιτές πατάτες στο τηγάνι)
  • φτιάχνουμε κάρτες με τα όλα τα γράμματα της άλφαβητα και αντιστοιχίζουμε το τρόφιμο με το γράμμα που αρχίζει το όνομά του.
  • χωρίζουμε τα τρόφιμα ανάλογα το χρώμα τους ή τη γεύση τους
  • μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε με απλά σχήματα κάθε ένα φρούτο και λαχανικό
  • εξασκούμαστε στη λεπτή κινητικότητα χρησιμοποιώντας το ψαλίδι και τον μαρκαδόρο
  • μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε
  • δημιουργούμε με τα χάρτινα τρόφιμά μας, μικρά γεύματα για κάθε ώρα της ημέρας και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τάπερ, όπως το δοχείο φαγητού που παίρνουμε στο σχολείο.
  • εξοπλίζουμε τον παιδικό πάγκο λαϊκής μας

Δοκιμάστε το και στείλτε μας τις δικές σας ιδέες και φωτογραφίες!

 

See Also

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη yogini mama (@yoginimama_gr)

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
3
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top