Now Reading
μινιμαλισμός και παιχνίδια – τα πιο χρήσιμα παιχνίδια για κάθε παιδί, είναι αυτά τα 10

μινιμαλισμός και παιχνίδια – τα πιο χρήσιμα παιχνίδια για κάθε παιδί, είναι αυτά τα 10

 

Όσοι έχουμε παιδιά, ξέρουμε πως πολύ γρήγορα το σπίτι μας μπορεί να γεμίσει με παιχνίδια του μικρού μας εξερευνητή, είτε από δώρα είτε γιατί εμείς μπήκαμε στον πειρασμό να του τα πάρουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το μικρό μας αγγελούδι θα παίξει με πολύ λίγα από αυτά, και το πιθανότερο τα υπόλοιπα να γεμίσουν το σπίτι με ακαταστασία και φλυαρία. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να έχουμε τα απολύτως απαραίτητα παιχνίδια που τα περισσότερα παιδιά έχουν δείξει να προτιμούν και να παίζουν για αρκετό καιρό. Έτσι αποφεύγουμε τα περιττά έξοδα και τη βαβούρα στο σπίτι.

Τα απαραίτητα παιχνίδια για κάθε παιδί σύμφωνα με κάποιες απόψεις είναι:
inspiremyplay.com

Τουβλάκια.
Τουβλάκια για κατασκευές. Χτίζεις, δημιουργείς, διασκεδάζεις, μπαίνεις σε προκλήσεις. Τα τουβλάκια είναι ο ιδανικός τρόπος να παίξουν τα παιδιά μας. Το ξέρετε εξάλλου και από τα δικά σας παιδικά χρόνια, όταν παίζατε ατελείωτες ώρες με τα lego και τα playmobil. Παρ’όλα αυτά, πλεον, θα προτιμήσουμε τα ξύλινα.https://www.thebearandthefox.com/wp-content/uploads/2016/11/IMG_3314-768×960.jpg

Κουκλάκια.
Για την ακρίβεια, ένα κουκλάκι αρκεί. Ανθρωπάκι ή ζωάκι, ή κάτι άλλο. Όλα τα παιδάκια έχουν αγαπήσει ένα κουκλάκι. Το φροντίζουν και τους συντροφεύει παντού. Μπορεί να χρησιμεύσει και σαν μεταβατικό παιχνίδι. Διαλέξτε ένα που να σας αρέσει και να του αρέσει πολύ, για να μη γεμίσετε στο τέλος όλο το σπίτι με λούτρινα.

Χαρακτήρες.
Lego, playmobil, ζωάκια. Μπορεί να είναι αυτά τα πλαστικά ζωάκια που μπορεί κανείς να βρεί παντού, ακόμη και σε περίπτερο. Με αυτά, ένα παιδί, μπορεί να δημιουργήσει άπειρα σκηνικά και σενάρια παιχνιδιού. Κάθε μέρα θα είναι ένα καινούργιο παιχνίδι.

Μπάλα.
Ο,τι καλύτερο μπορείς να δωρίσεις σε ένα παιδί. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να παίξουν μαζί της. Ποιός από εμάς δεν κλώτσησε, δεν πέταξε ψηλά μια μπάλα ή ένα μπαλάκι όταν δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει. Η μπάλα είναι εγγύηση και απολύτως απαραίτητη.

thebearandthefox.com

Είδη ζωγραφικής.
Η ζωγραφική είναι δημιουργία, έκφραση και ο πιο απολαυστικός τρόπος να περάσει τον χρόνο του ένα παιδί. Βοηθά την κινητικότητα, τη φαντασία, την επιδεξιότητα, την ηρεμία, το συναίσθημα, την έκφραση, τη γνωστική και δημιουργική εξέλιξη των παιδιών. Και αν κάποιος έχει ταλέντο, τότε η ζωγραφική είναι το κάτι άλλο!

Μαντήλια.
Λέγονται και μετάξια, ή silks. Τα ανακαλύψαμε πρόσφατα, και από οτι φαινεται με αυτά μπορεί ένα παιδί να φτιάξει άπειρους ρόλους, να δημιουργήσει κάπες, μπέρτες, σκηνές, σημαίες, στολές, παραμύθια, και τόσα άλλα πράγματα. Αρκεί να είμαστε δημιουργικοί.

Κούνια ή σανίδα ισορροπίας με στρώμα από κάτω.
Τα παιδιά είναι δραστήρια και ξετρελαίνονται με τις κούνιες, τις αιώρες και οτιδήποτε θα τα κάνει να σκαρφαλώσουν, να αιωρηθούν, να τρέξουν, να χοροπηδήσουν κτλ κτλ. Τα ξέρετε.

See Also

sarahssilks.com

Αυτοκινητάκια.
Ακόμη και αν είναι για κορίτσια. Τα αυτοκινητάκια, φορτηγά, τρένα, αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, σιδηρόδρομοι και τα σκηνικά γύρω τους είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να παίξει ένα παιδί. Η φαντασία χτυπάει κόκκινο! Κάθε παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον πιο απίθανο τρόπο ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα από το οποίο θα περάσουν οι αυτοκινητόδρομοι και τα αυτοκινητάκια. Κάθε παιδί έχει αυτή τη λαχτάρα να παίξει με οτιδήποτε έχει ρόδες και κινείται στους αυτοκινητόδρομους ή τις ράγες. Ξετρελαίνει ακόμη και τους γονείς. Εμείς έχουμε ξετρελαθεί.

Βιβλία.
Πολλά βιβλία. Για τον κόσμο, για τα συναισθήματα, για μικρές χαρούμενες ιστορίες, για καληνύχτα, για ηθικό δίδαγμα, για ο,τι θεωρείτε κατάλληλο για το παιδί σας. Τα βιβλία είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψει ένα παιδί τον κόσμο.

Παιχνίδια για τις αισθήσεις.
Όπως η αμμος για παιδιά, τα πετραδάκια, τα φασόλια, οι φακές, λίγο νερό, οι φορτωτές και τα φορτηγά είναι ένα φανταστικό παιχνίδι για παιδιά. Αρκεί να έχετε ένα δοχείο για να τα τοποθετήσετε όλα μέσα πριν γεμίσουν τον τόπο! Στο βίντεο το τραπεζάκι μέσα στο οποίο τοποθετείται η άμμος είναι μια θαυμάσια ιδέα!

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top