Now Reading
DIY φτιάχνουμε 10 δραστηριότητες στο σπίτι – για μωρά 1 έτους

DIY φτιάχνουμε 10 δραστηριότητες στο σπίτι – για μωρά 1 έτους

Πώς θα δημιουργήσουμε παιχνίδια στο σπίτι, για μωρά ενός έτους;;;;;

DIY δρασατηριότητες επηρεασμένες από τη Μοντεσσόρι μέθοδο για να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι!
Ας ξεκινήσουμε με τα μωρά 1 έτους..
  1. Πρώτη εμπειρία ζωγραφικής! Παίρνουμε μη τοξικές μπογιές, έναν καμβά, και βάζουμε από λίγη μπογιά σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε μία διαφανη μεμβάνη επάνω στον καμβά με τα χρώματα, τυλίγουμε τον καμβά με τη μεμβράση, και βάζουμε καλού κακού ένα σεντόνι στο έδαφος. Αφήνουμε το μωρό μας να πιέσει τα χρώματα με τα χέρια και τα ποδαράκια του, και να ζωγραφίσει απλώνοντας τις μπογιές!!!
    Δεν έχετε καμβά και ζελατίνα;; Δεν πειράζει! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί με μπογιές και να το κλείσετε μέσα σε ένα πολιπακ σακουλάκι!!
    Άλλοι το έχουν εξελίξει ακόμη περισσότερο, δημιουργούν διάφορα σχέδια με μπόλικη μπογιά, όπως το ουράνιο τόξο, επάνω σε χαρτί, και έπειτα το καλύπτουν με το περιτύλιγμα φυσαλίδων για εύθραυστα αντικείμενα!! Το παιδί σκάει τις φυσαλίδες και δημιουργεί εξάπλωση της μπογιάς και μια τέλεια ζωγραφιά!!
www.adorecherishlove.com

 

happytoddlerclub.com

 

mrsplemonskindergarten.com

 

2. Παιχνίδι με την τράπουλα! Πάρτε ένα δοχείο (ιδανικά φάτε ένα ολόκληρο μεγάλο κουτί σοκολατένια πουράκια caprice) και κάντε ένα λεπτό άνοιγμα στο καπάκι, τόσο που να χωρά να περάσει ένα τραπουλόχαρτο. Δώστε στο μικρό σας μια παλιά τράπουλα (ξέρετε, από εκείνες που λείπουν τραπουλόχαρτα) και δείξτε του τί πρέπει να κάνει! Να περάσει δηλαδή ένα ένα τα τραπουλόχαρτα μέσα στο δοχείο!

littlelearningclub.com

 

3. Παιχνίδι με τις αισθήσεις! Βάψτε βρασμένα μακαρόνια με χρώμα ζαχαροπλαστικής, και αφήστε τους μικρούς σας να παίξουν ανακατεύοντάς τα, τρώγοντάς τα, πιάνοντάς τα απλά..ή ο,τι άλλο θελήσουν να κάνουν!! littlelearningclub.com

 

4. Κι άλλο παιχνίδι με τις αισθήσεις! Δημιουργήστε σε ένα πλαστικό δοχείο, γλυκό ζελέ! Τοποθετήστε διάφορα παιχνιδάκια μέσα στο ζελέ πριν παγώσει και αφήστε το μικρό σας να αγγίζει το ζελέ και τα παιχνίδια και να τα γευτεί. Δεν είναι ανάγκη να προσθέσετε ζάχαρη στο ζελέ.. littlelearningclub.com

 

5. Υφές και γεύσεις που θα λατρέψει! Φτιάξτε χειροποίητη άμμο για να παίζει το μικρό σας! Τοποθετήστε τη όλη μέσα σε ένα λεκανάκι, βάλτε από κάτω ένα παλιό σεντόνι ή ένα ύφασμα χοντρό ώστε να μη γεμίσει το σπίτι με ακαταστασία, και αφήστε το να παίξει όπως θέλει! Για την τεχνιτή άμμο μπείτε στο σύνδεσμο της πηγής: littlelearningclub.com
Εμείς προτείνουμε θρυμματισμένα πτι μπερ, οπότε δε θα ανησυχείτε και αν το φάει. Αν έχετε μεγαλύτερο παιδί, χρησιμοποιείστε τη μαζί με μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, αυτοκίνητα κτλ κτλ. Δείτε πιο κάτω..

frogsandsnailsandpuppydogtail.com

 

6. Παιχνίδι με μουσική! Παίξτε ντράμς χρησιμοποιώντας διαφορετικά σκεύη από την κουζίνα σας! Δείτε στις εικόνες πώς να παίξετε ντραμς ανάλογα την ηλικία του μωρού!

playcreateexplore.blogspot.com
www.mammapretaporter.it

 

7. Παιχνίδι λεπτής κινητικότητας. Σχεδιάστε το περίγραμμα από τουβλάκια ή άλλα αντικείμενα σε ένα χαρτί και δείξτε στο μικρό σας πώς να αντιστοιχεί το κάθε τουβλάκι στο σωστό περίγραμμα!

See Also

www.toddleratplay.com

 

8. Βρίσκω τη λέξη και το αντικείμενο! Εκτυπώστε φωτογραφίες από φρούτα και λαχανικά εποχής μαζί με τις ονομασίες τους, και ζητήστε από το μικρό σας να αντιστοιχίσει το φρούτο στη σωστή φωτογραφία!

 

9. Παιχνίδι με θερμοκρασίες! Μάθετέ του τη διαφορά του θερμού και του ψυχρού, βάζοντας σε 2 μπουκάλια ζεστό και κρύο νερό. Αφήστε το να εξερευνήσει με τα χέρια του τις διαφορετικές θερμοκρασίες! littlelearningclub.com

 

10. ΠΑιχνίδι λεπτής κινητικότητας και χρωμάτων. Περάστε τα πομ πομ στο αναδευτήρι χειρός και αφήστε το μικρό σας να βγάζει ένα ένα τα πομ πομ και να τα τοποθετεί στο μπωλ. Για μεγαλύτερα παιδιά, του ζητάμε να βγάλει συγκεκριμένα χρώματα πομ πομ!

www.hellowonderful.co
What's Your Reaction?
Excited
21
Happy
11
In Love
5
Not Sure
1
Silly
2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top