Now Reading
DIY κάρτες αλφαβήτα

DIY κάρτες αλφαβήτα

Μαθαίνουμε την αλφαβήτα με κάρτες

DIY flash cards


Έχω μεγάλη αγάπη στην κατασκευή καρτών, και εδώ και δύο με τρία χρόνια συνεχώς ζωγραφίζω σκίτσα που αντιστοιχούν στην αλφαβήτα και τα τοποθετώ σε πρόγραμμα, και τα διαμορφώνω, και τα επεξεργάζομαι και τα αλλάζω και τα ξαναφτιάχνω και και και…ουφ! Ήθελα πολύ να δημιουργήσω κάρτες αβ για το eshop μας, αλλά ποτέ δεν προχώρησα ως το τέλος το project αυτό, και ας ήμουν πάντα τόσο κοντά όσο μια αναπνοή για να το πραγματοποιήσω. Δεν πειράζει, γιατί σήμερα αποφάσισα να ανεβάσω ένα από τα (πολλά) σχέδιά που έφτιαξα για την αλφαβήτα για να μπορέσετε να το εκτυπώσετε, να το πλαστικοποιήσετε και να παίξετε με τα μπεμπάκια σας! Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.

Υλικά:
χοντρό Α4 χαρτί ματ, 250grm ή 300grm ή άλλο
εκτυπωτής Α4
υπολογιστής με πρόγραμμα τύπου Word
ψαλίδι/κόπτης + επιφάνεια κοπής

Προαιρετικά: πλαστικοποιητής, διαφάνειες πλαστικοποίησης, γωνιοκόπτης, χαρτί περιτυλίγματος, κορδόνι και κουτί κραφτ

Λοιπόν λοιπόν, αγοράστε χοντρό χαρτί ματ, 250grm ή 300grm.
Mπορείτε και σε πιο λεπτό, απλά το χοντρό θα αντέξει περισσότερο, ειδικά αν δεν το πλαστικοποιήσετε.
Κατεβάστε μία μία τις φωτογραφίες των καρτών από αυτό το άρθρο, και τοποθετήστε τις σε ένα έγγραφο στον υπολογιστή σας.
Βάλτε την κάθε εικόνα στη διάσταση που επιθυμείτε. Θα προτείναμε 9,8 x 9,8 εκατοστά για να χωρά ακριβώς στην πάνω πλευρά του Α4 χαρτιού και να βγούν 6 κάρτες σε μία σελίδα Α4.
Εκτυπώστε.
Αν επιθυμείτε, μπορείτε να πλαστικοποιήσετε τα Α4 χαρτιά αφού τα εκτυπώσετε, ιδανικά με ματ διαφάνεια πλαστικοποίησης, αλλά επειδή είναι ακριβή και δυσεύρετη, μπορείτε να διαλέξετε και glossy.
Κόψτε γύρω γύρω κάθε κάρτα με ψαλίδι ή λεπίδι σε επιφάνεια κοπής. Προσοχή με το κόψιμο.
Για επαγγελματικό αποτέλεσμα, για εσάς τους τελειομανείς, αγοράστε γωνιοκόπτη που στρογγυλεύει τις γωνίες των καρτών σας. Θα μοιάζει σαν να τις αγοράσατε από κατάστημα.
Για το φινίρισμα, τυλίξτε τις κάρτες με χαρτί craft, δέστε τις γύρω με ένα σχοινάκι (κόκκινο&άσπρο χάρτινο κορδόνι θα είναι τέλειο) και βάλτε τις σε ένα craft κουτάκι που θα ζωγραφίσετε απ’έξω όπως σας αρέσει με τους τέλειους μαρκαδόρους μας για παράθυρα, οι οποίοι, θα σας αποκαλύψω, πως ζωγραφίζουν φοβερά σε craft χαρτί και τους χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα στη διακόσμηση του περιτυλίγματός μου. Και έτσι θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα και το πιο όμορφο δώρο για τα παιδάκια σας!
Και να σας πω και κάτι..ένα δώρο που φτιάξατε μόνοι σας με τόση αγάπη και αφοσίωση, δε συγκρίνεται με κανένα δώρο αγορασμένο από κατάστημα, ειδικά αν το κατάστημα είναι τεράστιο και παραλαμβάνει από Ασία.

Σε λίγες μέρες θα ανανεώσουμε το άρθρο αυτό, με φωτογραφίες από τη διαδικασία κατασκευής των καρτών μας!

 

See Also

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top