Now Reading
mom fit jeans – τα πιο βολικά και καλόγουστα τζιν είναι για τις μαμάδες!

mom fit jeans – τα πιο βολικά και καλόγουστα τζιν είναι για τις μαμάδες!

Τα mom jeans, ή mom fit, ή τα τζινς που ταιριάζουν σε μια μαμά, είναι ψηλόμεσα τζιν, που η μέση τους έρχεται πάνω από τον αφαλό, δημιουργώντας μια αίσθηση οτι οι γλουτοί είναι δυσανάλογα μακρύτεροι του φυσιολογικού, πιο μεγάλοι και πιο επίπεδοι. Οι περιοχές του καβάλου, του φερμουάρ και των μηρών είναι πιο φαρδιές, δίνοντας μια αίσθηση άνεσης μέσα στο παντελόνι.
Το χρώμα που είναι χαρακτηριστικό στα mom fit jeans είναι το ανοιχτό μπλε χωρίς ξέβαμμα ή σκίσιμο.
Το πρώτο πρώτο γυναικείο τζιν που εμφανίστηκε στην αγορά ήταν από την εταιρεία Levi’s την περίοδο 1930 και ήταν το πιο γνωστό τους σχέδιο, το 501. Αυτό το τζιν ήταν και το πρώτο που αναφέρθηκε στη Vogue.
Το 501 σε σχέση με το mom fit είναι λίγο πιο χαμηλό στη μέση, ενω τα mom fit είναι ψηλόμεσα, αγκαλιάζουν τη μέση, την πραγματική μέση, δηλαδή το στενότερο σημείο του κορμού, με αποτέλεσμα να κολακεύουν το σώμα που μοιάζει πιο λεπτό. Παρ’όλα αυτά όταν ονομάστηκαν mom fit είχαν σαν σκοπό να δηλώσουν οτι είναι κατάλληλα για μια μαμά, άρα άνετα και ευρύχωρα, και όχι και τόσο κολακευτικά. Ήταν μάλιστα δημοφιλής η χρήση τους σε δουλειές εκτός σπιτιού όπως ο κήπος, ο αγρός κτλ.
Την περίοδο που κυκλοφόρησαν τα mom jeans είχε δημιουργηθεί μια εντύπωση πως μια μαμά παύει να είναι γυναίκα και να δικαιούται να είναι όμορφη και σέξυ. Μάλιστα οι άνθρωποι πίστευαν οτι μητέρα και γυναίκα είναι δύο τελείως διαφορετικές ιδιότητες οι οποίες δε μπορούν να συνυπάρχουν. Η μαμά έπρεπε να είναι παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στην οικογένεια, οπότε όλα όσα έκανε, φορούσε ή αισθανόταν δεν έπρεπε να είχαν καμία σχέση με τη γυναίκα, τη σεξουαλικότητα, την ομορφιά. Η φόρμα των mom jeans θεωρούνταν κάθε άλλο παρά κολακευτική για το σώμα της γυναίκας, εξαφανίζοντάς της τη θηλυκή της πλευρά.
Το 1970 η εταιρεία Calvin Klein επανέφερε το ψηλόμεσο τζιν, αλλά καθώς η μόδα έρχεται και παρέρχεται τα ψηλόμεσα αργότερα ξανα ξεχάστηκαν. Στα μέσα του 2010 τα mom fit και τα high waisted επανέρχονται δυναμικά και από τότε μέχρι τώρα θεωρούνται τάση, και από περίγελος έγιναν το επίκεντρο.
Λέγεται οτι με τα χρόνια (από το 2010 και μετά) η γυναίκα αποφάσισε να ντύνεται ώστε να νιώθει πιο άνετα με ο,τι φοράει, οπότε απέρριψε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τα πολύ στενά ρούχα (πρότυπο Lady Gaga 2000s), και δημιούργησε καλόγουστες επιλογές που την έκαναν να νιώθει όμορφα και βολικά χωρίς να χάσει το sex appeal της.

Διαβάστε περισσότερα για τα mom fit : Toward a Universal Theory of ‘Mom Jeans’

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top