Now Reading
ποιό παιδικό βιβλίο να διαλέξω;

ποιό παιδικό βιβλίο να διαλέξω;

 

Τα παιδικά βιβλία τα αγοράζουμε για τα παιδιά, αλλά μήπως τελικά είναι ένα δώρο και για εμάς;;;;
Τα παιδικά βιβλία είναι μια ευχάριστη διασκέδαση!
Έχοντας βαθύτατη αγάπη για τα βιβλία, δε μπορούσα παρα να πάρω όσα περισσότερα μπορώ και για τον γιό μου!
Ποιό όμως βιβλίο να διαλέξω κάθε φορά;;;
Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία και αυτό τις περισσότερες φορές μπερδεύει αντι να κάνει πιο εύκολη την επιλογή.
Γι’αυτό θα σας προτείνουμε μερικά βιβλία που εμείς θεωρήσαμε υπέροχα!
Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα υπέροχα, αλλά ίσως τα συμπεριλάβουμε σε ένα νέο άρθρο.

6 μηνών – 2 ετών

Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης;
Εκδόσεις Ίκαρος
Το βιβλίο “Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης” είναι ένα υπέροχο βιβλιαράκι, με σκληρό εξώφυλλο και σελίδες, και από τη σειρά κούκου-τσα εκείνο με τα πιο έντονα χρώματα! Αυτό το βιβλιαράκι θα είναι από τα πρώτα που θα ξεφυλλίσει το παιδάκι μας. Θα εξερευνήσει τις κρυψώνες των ζώων και θα μάθει να τα ξεχωρίζει. Στο τέλος θα λατρεύει να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη! Έχει οπτικά και απτικά ερεθίσματα, καθώς τα χρώματα είναι έντονα και δημιουργούν υπέροχες, απλές εικόνες που αντιλαμβάνονται τα παιδιά, ενώ τα στοιχεία από τσόχα που κρύβουν τα ζωάκια είναι μια διαφορετική, ιδιαίτερη υφή για τα χεράκια του μικρού μας μωρού. Μη φοβάστε αν το μωρό αρχίσει να το ταλαιπωρεί, κάποιες φορές οι γρατσουνιές στα βιβλία τους δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, χώρια οτι σημαίνει πως το καταευχαριστήθηκε!
Δε θα αδικήσω το “Πού είναι ο κύριος πειρατής”, που εξίσου έχει φανταστικά χρώματα στο εσωτερικό, αλλά χρειάζεται να αναφέρω πως εκείνο που δείχνει να έχει περισσότερη ζήτηση είναι το “Πού είναι ο κύριος Σκύλος;” και “Πού είναι η κυρία πασχαλίστα”. Το τελευταίο δεν το έχω δει ποτέ, έχει εξαντληθεί προσωρινά.
Παρ’όλα αυτά, την καρδιά μου κέρδισε ο κύριος Λιοντάρης.

Κουκου-τσά, Ήλιος!
Εκδόσεις Ίκαρος
Αυτό το βιβλιαράκι στην αρχή το σνόμπαρα. Ναι, αλήθεια. Ίσως το οτι οι συνδυασμοί των χρωμάτων στο εξώφυλλο δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον στα μάτια μου, ίσως γιατί δε μπορούσε να εξερευνήσει τα κινούμενα στοιχεία του από μόνο του ένα μωρό.. Δεν ξέρω. Μετά βέβαια έμαθα οτι το βιβλίο έχει μια πιο ρετρο διάθεση, και όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μια λογική! Επηρεασμένο από μια άλλη εποχή, του 60, του 50, είναι φανταστικό βιβλιαράκι! Όταν γύρισα τις ακτίνες του ήλιου, είδα τις χρωματιστές του σελίδες και τα υπέροχα χρώματα, και έπαιξα με τα κινούμενα στοιχεία του, δε μπόρεσα παρα να το λατρέψω! Αν το επεξεργαστείς έστω και για μία φορά, δε θα αντέξεις να μην το πάρεις.. Δεν είναι τυχαία τόσο δημοφιλές!

Πώς να πιάσεις ένα αστέρι!
Εκδόσεις Ίκαρος
Καθώς μεγαλώνει το μωράκι σας, αφού ασχοληθεί με το πρώτο του βιβλίο για να μάθει να αλλάζει σελίδες, μπορούμε να του διαβάσουμε το “Πώς να πιάσεις ένα αστέρι!”
Ένα υπέροχο βιβλίο όπου ο μικρός ήρωας πασχίζει να πιάσει ένα αστέρι από τον ουρανό! Το βιβλίο έχει υπέροχες εικόνες που χαζεύεις και περιγράφεις στον μικρό σου εξερευνητή αρκετή ώρα, δίνοντάς του τα πρώτα μηνύματα του πώς να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει με υπομονή και θέληση. Το βιβλίο είναι βραβευμένο, όχι μία, αλλά πολλές φορές!!
Αξίζει να πούμε πως είναι για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά μπορούμε να το αφηγηθούμε και σε μικρότερα, σαν μια ιστορία για καληνύχτα! Είναι τόσο όμορφο εξωτερικά που μπορεί να το κάνει το πιο όμορφο δώρο για παιδιά!

Η θάλασσα – γνωρίζω τους ήχους του κόσμου
Εκδόσεις Πατάκη
“Η θάλασσα” είναι ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να ακούσουν και να μάθουν τους ήχους που ακούμε όταν είμαστε κοντά, έξω και μέσα στη θάλασσα! Τα μουσικά βιβλία είναι υπέροχα! Ο δικός μου γιος ζητά συνεχώς να παίξουμε μαζί τους, να τα ξεφυλλίζω και να πατά τους ήχους μόνος του, και εγώ να του εξηγώ και να δημιουργώ ιστορίες! Τα πλήκτρα για τους ήχους είναι πολύ εύκολο να τα πατήσει ένα μικρό παιδάκι και αυτό το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό! “Η θάλασσα” ξεκινά με τον ήχο της μηχανής του ψαροκάικου, βάζει μπρος και ξεκινά μια περιήγηση, συναντά τις φώκιες, κάνει κατάδυση και λαμβάνει ήχους φαλαινών και δελφινιών που το κάνουν τόσο μαγικό και χαλαρωτικό όσο κανένα άλλο..
Μόλις με έπιασα να κλείνω τα μάτια στη θύμιση των ήχων και να χαλαρώνω..!

Παίζω και τραγουδάω ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥ∆ΙΑ των Χριστουγέννων
Εκδόσεις Susaeta
Αν είναι περίοδος Χριστουγέννων, το βιβλίο αυτό είναι το πιο υπέροχο δώρο! Ενώ είναι για παιδιά 6 ετών και πάνω, η πιο αγαπημένη μου φίλη και μαμά ενός τρίχρονου αγοριού, με πληροφόρησε πως στα μικρότερα παιδιά μπορείς να παίζεις εσύ τα τραγούδια στο πιανάκι και να τραγουδάτε μαζί. Έτσι έχεις συγκεντρωμένους όλους τους στίχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενώ παίζετε και περνάτε όμορφα με το παιδί σας! Όταν το παιδί μεγαλώσει, μπορεί να παίζει μόνο του στο πιανάκι και να τραγουδά!

3-99 ετών

Φίλοι στο λόφο.
Εκδόσεις Ίκαρος
Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Ίσως και να είναι! Η φιλία και η κτητικότητα, ένα υπέροχο βιβλίο για τις σχέσεις που αναπτύσσουν τα παιδιά μεταξύ τους, για τις σχέσεις με τους φίλους τους και την χαρά της παρέας. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το είδα. Αρχικά είναι υπέροχο εξωτερικά, με σκληρό εξώφυλλο και όμορφα, ήρεμα, ζεστά χρώματα. Όταν το διαβάζεις μεταφέρεσαι αμέσως στα παιδικά σου χρόνια, τότε που χανόσουν και εσύ με τον καλύτερό σου φίλο παίζοντας στις γειτονιές. Η εικονογράφιση είναι καταπληκτική!
Από τον δημιουργό του “Το νησί του παππού” Benji Davies σε συνεργασία με τη Sarah Linda

Το νησί του παππού.
Εκδόσεις Ίκαρος
Όπως και το “Φίλοι στο λόφο”, έτσι και “Το νησί του παππού” (από τον ίδιο συγγραφέα Benji Davies), έχουν ένα υπέροχο μήνυμα να μεταφέρουν. Το βιβλίο αυτό με έναν διακριτικό τρόπο εξηγεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και πώς να την αντιμετωπίσουμε. Τόσο εμείς, όσο και ένα μικρό παιδί. Είναι ένα απίστευτο βιβλίο. Υπέροχο, με έντονα χρώματα, σε ταξιδεύει σε νέες περιπέτειες και σε πολύχρωμους παραδεισένιους τόπους! Να το διαβάσετε οπωσδήποτε, είναι βέβαιο πως θα συγκινηθείτε!

Ο Ρένος και η Αφρικάνικη μουσική
Εκδόσεις Πατάκη
Δεν το έχουμε, αλλά το ζητούσα συνεχώς, και για κάποιο λόγο δεν το έχουμε πάρει ακόμη. Το γεγονός οτι προτείνω αυτό και όχι το βραβευμένο “ο Ρένος και η ντίσκο” ή το “ο Ρένος και η ροκ”, είναι γιατί λατρεύω τους ήχους της αφρικάνικης μουσικής! Κάποιος άλλος θα μπορούσε να επιλέξει ένα άλλο από τη σειρά με τον σκυλάκο Ρένο. Εμείς έχουμε τον Ρένο και την μπάντα. Το βιβλιαράκι αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα με τους ήχους, τα έχει λατρέψει ο γιός μου πριν κλείσει το πρώτο του έτος. Είχε μάθει να πατά τους ήχους και να του διηγούμαι την ιστορία. Το μόνο θέμα που αντιμετωπίσαμε με το συγκεκριμένο βιβλίο σε σχέση με τα άλλα με ήχους είναι οτι δεν είναι τόσο εύκολο να πατήσει ένα μικρό χεράκι τα πλήκτρα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του βιβλίου, αλλά δικό μας που ανυπομονούμε από τόσο νωρίς να παίξουμε με ένα βιβλίο για μεγαλύτερα παιδιά!

Βρισκόμαστε εδώ
Εκδόσεις Ίκαρος
Το πιο όμορφο, στα δικά μου μάτια, βιβλίο. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που εξηγεί στα παιδιά σε ποιό κόσμο ζούμε. Αλλά δεν είναι ένα κλασικό βιβλίο, δεν περιγράφει μόνο αυτά που περιμένεις να ακούσεις. Εξηγεί με τον πιο κατανοητό τρόπο, οτι όλα όσα ξέρουμε είναι η δική μας οπτική γωνία. Και όλα όσα ξέρουμε ισχύουν μόνο εδώ, στη γή. Άρα ίσως τελικά δε γνωρίζουμε και τόσο πολλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγαπήσουμε πραγματικά αυτόν τον φιλόξενο πλανήτη, και να τον φροντίσουμε, όπως και ο ένας τον άλλο. Ένα εκπληκτικό βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά τα πάντα για τον κόσμο, τί είναι στερεό, υγρό, τί είναι ο αέρας, τί είναι οι φυλές, πόσο διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν, τί είναι η γη και πού βρίσκεται, ανάμεσα σε τόσο πολλούς πλανήτες..και πολλά πολλά άλλα. Με την πιο εκπληκτική εικονογράφιση! Αυτή την περίοδο είναι εξαντλημένο προσωρινά από τον εκδότη. Το περιμένουμε πώς και πώς! Για να πάρετε μια γεύση, δείτε το παρακάτω βίντεο! Εγώ προσωπικά το έχω μέσα στην καρδιά μου, και είναι το πιο ξεχωριστό μου!

5-99 ετών

Ουπς!
Εκδόσεις Ίκαρος
Ένας χαρταετός σκαλώνει στα κλαδιά ενός δέντρου, και η ιστορία αρχίζει! Ο μικρός Φλόιντ πετάει ένα σωρό πράγματα στο δέντρο για να καταφέρει να κατεβάσει το χαρταετό, και το δέντρο καταλήγει παραφορτωμένο, και ο χαρταετός καλά στερεωμένος στα κλαδιά του! Αυτό το βιβλίο έχει πολύ πλάκα! Μπορεί να το δείτε και να σαστίσετε, μα τί χακί εξώφυλλο είναι αυτό;; Το βιβλίο αυτό απευθύνεται μόνο στους ανθρώπους που χαμογελούν και βλέπουν την αστεία, κεφάτη πλευρά της ζωής. Είναι ένα φανταστικό βιβλίο, χωρίς φανταχτερά στολίδια, αλλά με τόσο τόσο χιούμορ! Επίσης από τα πιο ξεχωριστά μου..

Η ζωή των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα.
Εκδόσεις Ψυχογιός
Και μιας και είπαμε για χιούμορ, αυτό το βιβλίο εξηγεί με τόσο χαρούμενο τρόπο, πώς ζούσαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα! Και ενώ οι καταστάσεις ήταν δύσκολες, θα σας κάνει να γελάσετε, να νιώσετε αυτό τον ενθουσιασμό που βιώνετε όταν μαθαίνετε νέα πράγματα, θα χαρείτε να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας! Είναι σχεδόν βέβαιο πως όλα όσα περιγράφονται για τον τρόπο ζωής των παδιών στην αρχαία Ελλάδα θα σας καταπλήξουν! Ήταν το πρώτο που πήρα στον γιο μου, παρ’οτι ήταν ακόμη λίγων μηνών, ήθελα τόσο πολύ να το έχω, που αντί να του το διαβάσω, το έπαιρνα τα βράδια πριν κοιμηθώ και το διάβαζα στο κρεβάτι ανακαλύπτοντας όλες αυτές τις υπέροχες πληροφορίες, δημιουργώντας με τη φαντασία μου σκηνικά στην αρχαιότητα. Έγινα και εγώ για λίγο και πάλι παιδί. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το εκπληκτικό βιβλίο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια!

Παίζω και τραγουδάω ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥ∆ΙΑ των Χριστουγέννων
Εκδόσεις Susaeta
Αν είναι περίοδος Χριστουγέννων, το βιβλίο αυτό είναι το πιο υπέροχο δώρο! Είναι για παιδιά 6 ετών και πάνω, αλλά μπορεί να γίνει δώρο και για μικρότερα παιδιά, μιας και οι γονείς μπορούν να παίζουν τα τραγούδια στο πιανάκι και να τραγουδούν μαζί με το παιδί. Έτσι έχετε συγκεντρωμένους όλους τους στίχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενώ παίζετε και περνάτε όμορφα με το παιδί σας! Αν το παιδάκι είναι 6 ετών και πάνω, μπορεί να μάθει να παίζει μόνο του χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο πιανάκι και να τραγουδά! Έτσι γνωρίζει το πιάνο, τη μουσική, τα βιβλία, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και διασκεδάζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο!
Το βιβλίο αυτό μου αρέσει καλύτερα από το άλλο βιβλίο που είναι όμοιο σχεδόν, αλλά από άλλον εκδοτικό, γιατί πολύ απλά έχει πιο όμορφο εξώφυλλο, και όχι για κανέναν άλλο λόγο. Αυτά όμως είναι γούστα και προτιμήσεις..

See Also

Δεινόσαυροι
Τελευταία πρόταση χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω κανένα, είναι τα βιβλία με δεινόσαυρους!
Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένα, γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Στην κατηγορία βιβλία του eshop μας θα βρείτε όλα τα βιβλία με δεινόσαυρους που σας προτείνουμε. Είναι όλα καταπληκτικά! Άλλα μεγαλύτερα άλλα μικρότερα, άλλα τεράστια άλλα με πραγματικές φωτογραφίες, άλλα με εικονογράφιση, άλλα έτσι, άλλα αλλιώς.. Δεν έχω λόγια για αυτά τα βιβλία. Σε μεταφέρουν σε μια εποχή που μοιάζει να είναι βγαλμένη από επιστημονική φαντασία. Ποιός θα περίμενε οτι δράκοι και μυθικά τέρατα παίρνουν σάρκα και οστά και ζούσαν σε αυτόν εδώ τον πλανήτη!
Δε γνωρίζω ποιό από όλα να σας προτείνω. Τα προτείνω όλα μαζί! Τουλάχιστον ένα πρέπει να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας για τους μικρούς μας εξερευνητές!

Τα βιβλία είναι πολλά! Άπειρα! Εμείς διαλέγουμε εκείνα που θα αγοράζαμε και εμείς, και έτσι τα τοποθετούμε στην κατηγορία βιβλία του eshop μας, για να τα αποκτήσετε και εσείς και να μοιραστούμε τη μαγεία τους! Διαλέγουμε ένα προς ένα τα βιβλία που θέλουμε να έχουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, γιατί θέλουμε να είναι όλα η πιο όμορφη επιλογή! Μια σίγουρη επιλογή! Επομένως δε μπορούμε να έχουμε όλα τα βιβλία των εκδοτικών, παρα μόνο εκείνα που εκτιμάμε πραγματικά πολύ! 
Δυστυχώς δε διαθέτουμε ακόμη φυσικό κατάστημα για να μπορέσετε να τα δείτε από κοντά και να ενθουσιαστείτε όπως και εμείς!
Για το παραπάνω άρθρο, σας ενημερώνω εκ των υστέρων οτι λατρεύω το διάστημα, το άγνωστο, τον κόσμο, τη διαφορετικότητα, τους δεινόσαυρους, την αρχαιότητα, τη φύση, τα ζωάκια, λατρεύω να μαθαίνω μαζί με τα παιδιά και να λαμβάνω τόση γνώση!! Να ζω για λίγο τη μαγεία του να ανακαλύπτεις! Από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι επηρεασμένες οι παραπάνω επιλογές μου.

Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κατηγορία βιβλία του eshop μας

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top