Now Reading
DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτοπολτό!

DIY Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτοπολτό!

Η πιο ωραία ιδέα όλων των εποχών!

Διάρκεια προετοιμασίας: 3 ημέρες! Υλικά: 7

Θα χρειαστείτε λίγα υλικά, αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε πως το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο, ακόμη και αν δεν πιστεύετε οτι ζωγραφίζετε καλά, πως το χέρι σας δεν “πιάνει” και όλα αυτα, ξέρετε τώρα.

Για το πρότζεκτ μας χρησιμοποιήσαμε χαρτοπολτό. Ένα πακέτο βγάζει περίπου 20 στολίδια. Το λέω χοντρικά γιατί μπορεί να βγουν περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα το μέγεθος.
Απλώσαμε τον χαρτοπολτό επάνω σε μπάλες από φελιζόλ, οπότε χρησιμοποιήσαμε και από δαύτες. Πήραμε διάφορα μεγέθη και έτσι φτιάξαμε και τον χιονάνθρωπό μας (από δύο διαφορετικά μεγέθη και οδοντογλυφίδες). Τα αστέρια από φελιζόλ ή χαρτί δεν είναι πάντα η πιο εύκολη επιλογή, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακά! Βάλαμε επίσης συρματάκι χειροτεχνίας μέσα στη μπάλα για να δημιουργήσουμε το αγκίστρι που περάσαμε το κορδονάκι για να κρεμάσουμε τα στολίδια στο δέντρο.
Το να απλωθεί ο χαρτοπολτός επάνω στην μπάλα είναι απλό. Σκεφτείτε πως απλώνετε πλαστελίνη γύρω από μια μπάλα, μέχρι να καλυφθεί τελείως. Πριν απλώσετε τον χαρτοπολτό φροντίστε να έχετε βάλει ηδη το συρματάκι μέσα στη μπάλα και να μην το καλύψετε τελείως με τον πολτό.
Ο χαρτοπολτός χρειάζεται περίπου 3 μέρες για να στεγνώσει, ανάλογα πόση ποσότητα έχετε χρησιμοποιήσει. Όταν στεγνώσει μπορείτε να βάψετε τις μπάλες σας.
Για να ζωγραφίσουμε τις μπάλες χρησιμοποιήσαμε πινέλα και ακρυλικά χρώματα και όταν αυτά στέγνωσαν τα περάσαμε με βερνίκι, με καθαρό πινέλο, για να παραμείνει το χρώμα και η μπάλα στην αρχική της κατάσταση.

Δεν είναι δύσκολο. Φαντασία και χαρά θέλει και νομίζω οτι με αυτά τα στολίδια μπορείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς να αγοράσετε κανένα άλλο στολίδι! Για δείτε παρακάτω..:

See Also

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top