Now Reading
προφυλάξεις από τις ιώσεις

προφυλάξεις από τις ιώσεις

Έπειτα από τον κοροναϊό και τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε με τη σειρά μας, ο,τι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να προφυλαχθούμε, ειδικά όσοι αποφασίσουμε να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε και να πηγαίνουμε σε χώρους όπου γκρούπ ανθρώπων θα παρακολουθήσουν την πρακτική της γιόγκα ή του πιλάτες. Συχνά οι χώροι αυτοί είναι κλειστοί και αερίζονται πριν ή στο τέλος της πρακτικής. Πολλές φορές είναι υπόγειοι χώροι με εξαερισμό.
Αρχικά, πηγαίνοντας στο στούντιο ή γυμναστήριο, φροντίστε να έχετε πλύνει τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Προσπαθήστε να ανοίγετε την πόρτα με τον αγκώνα σας, ή με ένα χαρτομάντηλο. Έχετε μαζί σας υγρό αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για τα χέρια. Χρησιμοποιείστε το δικό σας στρώμα γυμναστικής, και αν δεν έχετε, τότε φροντίστε να φέρετε μια πετσέτα από το σπίτι σας για να καλύψετε κάποιο μέρος του κοινόχρηστου στρώματος του στούντιο που θα χρησιμοποιήσετε. Πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην τουαλέτα. Αν βρείτε γνωστούς σας αποφύγετε να τους αγκαλιάσετε, να τους φιλήσετε και λοιπές στενές επαφές. Σε περίπτωση που βήχετε ή φτερνίζεστε να καλύπτετε το στόμα σας με τον αγκώνα σας ή με ένα χαρτομάντηλο το οποίο αμέσως μετά πετάτε. Πλύνετε τα χέρια σας. Προσπαθείστε να μην πιάνετε το πρόσωπό σας. Αν είστε άρρωστοι τότε προτιμήστε να μείνετε σπίτι μέχρι να γίνετε και πάλι καλά. Αποφύγετε την επαφή με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
Να θυμάστε οτι το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι επιβάλεται πριν και μετά το φαγητό, τη χρήση τουαλέτας, το κάπνισμα και γενικά όταν λερώνονται τα χέρια. Στεγνώστε τα χέρια σας μετά το πλύσιμο, και φροντίστε να έχετε μία πετσέτα από το σπίτι σας.

Σύμφωνα με το eody.gov.gr : “στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού. Έως τις 17 Ιανουαρίου 2020 αναφέρθηκαν 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα πνευμονίας από το νέο στέλεχος κοροναϊού και δύο θάνατοι σε άτομα με υποκείμενο νόσημα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κυρίως πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια και οι ακτινογραφίες θώρακα έδειξαν σοβαρές αλλοιώσεις και στους δύο πνεύμονες. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας εντόπισαν και παρακολουθούν 763 στενές επαφές των κρουσμάτων. Έως σήμερα δεν υπάρχουν αναφορές για μετάδοση από άτομο σε άτομο ή μετάδοση σε επαγγελματίες υγείας. Από την προκαταρκτική επιδημιολογική έρευνα προέκυψε ότι τα περισσότερα κρούσματα είτε εργάζονται είτε επισκέπτονται συχνά την αγορά θαλασσινών της πόλης Wuhan όπου εκτός από θαλασσινά πωλούνται κοτόπουλα, νυχτερίδες, μαρμότες και άλλα άγρια ζώα. Η αγορά έκλεισε την 1η Ιανουαρίου 2020 ώστε να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Η πόλη Wuhan έχει 19 εκατομμύρια πληθυσμό και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei που ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 58 εκατομμύρια πληθυσμό.”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top