Now Reading
Συμβουλές για τα μαλλιά μας. Με τον κομμωτή μας, Γιάννη Παπανικολάου.

Συμβουλές για τα μαλλιά μας. Με τον κομμωτή μας, Γιάννη Παπανικολάου.

Πριν λίγες εβδομάδες επισκέπτηκα τον Γιάννη Παπανικολάου, στο κομμωτήριό του Roots στο Μεσολόγγι. Ο Γιάννης είναι από τους λίγους κομμωτές που έχω βρει κοινά στοιχεία στο στυλ και τις απόψεις για τα μαλλιά και τα χτενίσματα. Είναι από εκείνους τους κομμωτές που θα σε χτενίσουν και θα σε κουρέψουν όπως στο περιοδικό που ξεφύλλισες με το catwalk στην εβδομάδα μόδας. Και θα νιώθεις σαν και εκείνα τα μοντέλα που είδες.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια φοβόμουν να επισκεφτώ κομμωτήριο. Οι αλλαγές στα μαλλιά μου, παρ’οτι τις περίμενα με ανυπομονησία, ποτέ μα ποτέ στο τέλος δε με έκαναν να νιώσω καλά. Πάντα χρειαζόμουν χρόνο για να συνηθίσω τη νέα κατάσταση, είχαμε πάντα δράματα, κλάματα, απογοήτευση και όρκους πως δε θα ξανακουρευτώ. Στο τέλος κατέληγα σαν τη Ραπουνζέλ ή ακόμη χειρότερα κουρευόμουν μόνη μου. Ναι, δεν ντρέπομαι να το πω!

Ποιοί είναι οι φόβοι του κομμωτηρίου;

Θα με κουρέψει παραπάνω από όσο της/του είπα;
Έχει καταλάβει τί του/της περιγράφω;
Θα βγει το χρώμα καλό;
Θα μου πάνε οι αφέλειες;
Θα μου πάει;
Θα είμαι σαν αγόρι;
Θα αρέσει στον φίλο μου;
Θα πιάνονται;
Θα βγω σαν μανιτάρι;
Θα χάσουν όγκο;
Θα πάρουν όγκο;
Θα θέλουν πάλι πιστολάκι;
Πώς θα τα φτιάχνω;

Το θέμα βέβαια της ανασφάλειας της επίσκεψης στο κομμωτήριο είναι καθαρά δικό μου, και όχι του κομμωτή. Για να το αντιμετωπίσω χρειάστηκε να αποδεχθώ πως κάποιος άλλος θα έχει τον έλεγχο και θα με κουρέψει για να βοηθήσει τα μαλλιά μου. Αν δε μου ταιριάζει, αναζητώ τον κομμωτή που θα αντιληφθεί το στυλ μου και θα μου δώσει την καλύτερη εκδοχή μου. Έτσι πλεον έχω αποφασίσει να επισκέπτομαι και να εμπιστεύομαι τον Γιάννη.

See Also

Αναζητώντας λοιπόν, τί λείπει και δε μπορώ να περιποιηθώ μόνη τα μαλλιά μου, ξεκίνησα μια συζήτηση με τον Γιάννη όσο εκείνος με κούρευε.
Οι εταιρείες πλεον, με ενημερώνει, έχουν επενδύσει στα προϊόντα, τα οποία μεταφέρουν το κομμωτήριο στο σπίτι. Οι γυναίκες, λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς τους, δεν προλαβαίνουν να πάνε στο κομμωτήριο, και έτσι έχουν ξεκινήσει να χτενίζονται στο σπίτι με διάφορους τρόπους.
Πού βρίσκουν το χρόνο, σκέφτομαι και εγώ η πολυάσχολή…
Υπάρχουν τόσα πολλά tutorials στο διαδίκτυο με χτενίσματα, μου λέει ο Γιάννης, που πλεον είναι πολύ εύκολο να βρούμε τρόπους να περιποιηθούμε το χτένισμά μας στο σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα.

Και έτσι, η συζήτηση πηγαίνει στο τί θα με συμβούλευε να κάνω στο σπίτι ώστε να έχω ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς τη βοήθεια του επαγγελματία και χωρίς πολύ κόπο. Υπάρχουν, μου λέει ο Γιάννης, πολλοί τρόποι να μειώσουμε τον χρόνο που απαιτεί η φροντίδα των μαλλιών, αλλά και κάποια τρικς ώστε να έχουμε ένα καλό γενικότερο αποτέλεσμα στα μαλλιά μας και την ποιότητα της τρίχας μας. Κάποια από αυτά είναι:

  1.  Το leave-in conditioner είναι μαλακτική κρέμα που την αφήνεις όσο χρόνο θέλεις. Έτσι ξεφεύγουμε από τα προϊόντα που ήθελαν τουλάχιστον 5 λεπτά για να δράσουν στα μαλλιά μας, ενώ εμείς ανυπομονούσαμε να βγούμε από το μπάνιο γιατί το μωρό είχε αρχίσει ήδη να κλαίει.
  2. Μπορούμε να επισκεφτούμε τον κομμωτή μας και να μας βοηθήσει εκείνος να βρούμε τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά μας για να τα περιποιούμαστε μόνοι μας στο σπίτι μας. Για την ακρίβεια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να τον εμπιστευτούμε, αν δεν ξέρει εκείνος τότε ποιός ξέρει;;
  3. Όταν βγαίνουμε από το μπάνιο αποφεύγουμε το έντονο ταμπονάρισμα με την πετσέτα.
  4. Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας αμέσως μετά το μπανιο με αέρα.
  5. Αποφεύγουμε το συχνό πιάσιμο στα μαλλιά.
    Αυτό το λαστιχάκι πρέπει να φύγει πια!
  6. Χρησιμοποιούμε μόνο βούρτσες με φυσική τρίχα 100% και όχι συνθετική.
  7. Αν θέλουμε να καταπολεμίσουμε τη λιπαρότητα πρέπει να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο.  Το μοναδικό μέρος του σώματος που αυτοκαθαρίζεται είναι τα μαλλιά μας. Δεν είναι τυχαίο που στο μακρινό παρελθόν οι γυναίκες έλουζαν τα μαλλιά τους μία με δύο φορές το μήνα και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τη λιπαρότητα.
  8. Αν έχουμε λευκές τρίχες (εγώ έχω πολλές, αρα όφειλα να ρωτήσω), επενδύουμε στο πρόσωπό μας, βάφοντάς το με πιο ζεστά χρώματα για να είναι πιο αρμονική η εικόνα μας.
  9. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών της κάθε γυναίκας, υπάρχει και το ιδανικό κούρεμα ώστε να είναι πιο εύκολο το styling. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο εντυπωσιακά και συνήθως πιο “εύκολα” μαλλιά.
Αυτά για τα μαλλιά μας..
Σε ευχαριστούμε Γιάννη!
What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
3
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top