Now Reading
Ξύλινα ή πλαστικά παιδικά παιχνίδια;

Ξύλινα ή πλαστικά παιδικά παιχνίδια;

Ένα μεγάλο ερώτημα που προκύπτει τελευταία σε σχέση με τα παιχνίδια, είναι γιατί τα ξύλινα θεωρούνται καλύτερα και ποιοτικότερα από τα πλαστικά.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους τα ξύλινα παιχνίδια θεωρούνται καλύτερα από τα πλαστικά, τόσο για την υγεία του παιδιού, όσο και για τα οικονομικά του σπιτιού.

1. Τα ξύλινα παιχνίδια που έχουν επανέλθει δυναμικά είναι η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά και την τσέπη μας, όσο ακριβότερα και αν είναι από τα πλαστικά. Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα πληρώνετε σε πλαστικά παιχνίδια που γρήγορα βαριούνται τα παιδιά, ή χαλάνε εύκολα και δεν αντέχουν να βγάλουν 2 σεζόν; Αν μετρήσετε τις στοίβες με τα πλαστικά παιχνίδια θα ανακαλύψετε πως έχετε δώσει παραπάνω χρήματα από όσα κοστίζουν τα ξύλινα.
Τα πλαστικά παιχνίδια είναι φανταχτερά και εντυπωσιακά με τον τρόπο που παρουσιάζονται, αλλά με όση ευκολία αγοράζονται, με άλλη τόση μένουν σύντομα και στο ράφι. Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, πιστεύουμε πως χρειάζεται να επενδύουμε σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, ανθεκτικά, διαχρονικά, αισθητικά όμορφα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά. Όσο ακριβότερα και αν είναι, θα μείνουν για μια ζωή, για το πρώτο, δεύτερο ή τρίτο παιδί, αλλά και για τα εγγόνια! Στην τελική, θα έχουμε ξοδέψει λιγότερα χρήματα με τα ξύλινα από οτι με τα πλαστικά που συνεχώς βγάζουν κάτι καινούργιο και πιο φανταχτερό, χαλούν, σπάνε και χρειάζονται συνέχεια μπαταρίες. Ο γιο μου έχει παίξει με 40 ετών ξύλινο παιδικό παιχνίδι! Είναι ένα ξύλινο ρολόι συναρμολόγησης, που για αρκετό καιρό αφού μεγάλωσαν τα παιδιά της γιαγιάς μας, το κράτησε σαν διακοσμητικό και το βγάζει για να παίξει και ο μικρός μας!

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι low cost for high quality

odinparker.com

 

2. Ορισμένα ξύλινα παιχνίδια είναι διαχρονικά και σημαντικά για κάθε παιδί. Σκεφτείτε τα ξύλινα τουβλάκια! Είναι ένα παιχνίδι που ποτέ δε θα πάψει να είναι στις επιλογές μας. Βοηθά τα παιδιά να δημιουργούν, να ανακαλύπτουν, να χτίζουν, να φαντάζονται, να κατασκευάσουν.

www.darlingclementineshop.com

 

3. Τα ξύλινα παιχνίδια σπάνια έχουν αποσπώμενα τμήματα, συνήθως είναι ενιαία και δύσκολα μπορεί κάποιος να τα σπάσει. Αυτό τα καθιστά αρκετά ασφαλή για τα παιδιά, που δεν κινδυνεύουν να καταπιούν κομμάτια του παιχνιδιού.

4. Θυμηθείτε πότε εγκαταλείψατε και πού το τελευταίο πλαστικό παιχνίδι του παιδιού σας..

www.treehugger.com

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι πλαστικών πετιούνται, με τρομερές συνέπειες για το περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτά τα πλαστικά είναι μπουκάλια, σπασμένα πλαστικά αντικείμενα, μεταξύ άλλων και παιχνίδια! Γιατί να μην βοηθήσουμε, έστω και με τον ελάχιστο τρόπο που μπορούμε, το περιβάλλον μας; Τα ξύλινα παιχνίδια είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και υπάρχουν εταιρείες που αξίζει να προτιμάμε, οι οποίες εκμεταλλεύονται το ξύλο δέντρων που γέρασαν και θα κοπούν, τα πριονίδια που πετιούνται, ή κάθε ξύλο που χρησιμοποιούν το αντικαθιστούν φυτεύοντας καινούργια δέντρα! Μην ξεχνάμε πως τα ξύλινα παιχνίδια σπάνια πετιούνται, παίζουν μαζί τους πολλές γενιές, και αν χρειαστεί να πεταχθούν, δεν θα κάνουν κακό στο περιβάλλον και ανακυκλώνονται καθώς είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά.

5. Τα ξύλινα παιχνίδια αντέχουν περισσότερο. Τα παιδιά δοκιμάζουν τα παιχνίδια τους με κάθε τρόπο! Τα μασούν, τα πετάνε, τα χτυπούν, τα κλωτσάνε, τα κυλούν, και ο,τι άλλο τους κινήσει την περιέργεια και τις αισθήσεις. Τα ξύλινα παιχνίδια είναι ανθεκτικά, χρειάζονται πολλή προσπάθεια για να χαλάσουν, και έτσι τα κρατάμε μια ζωή!

www.etsy.com

 

6. Και ενώ τα πλαστικά παιχνίδια προσφέρουν ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα τα οποία διασκεδάζουν το παιδί χωρίς να προσπαθήσει μόνο του να ψυχαγωγηθεί και να ανακαλύψει, έρευνες έχουν δείξει πως τα ξύλινα παιχνίδια βελτιώνουν τις αριθμητικές γνώσεις, τον λόγο, και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων ακριβώς για το λόγο οτι δεν έχουν μπαταρίες και έτοιμη ψυχαγωγία. Και αυτά τα θετικά στοιχεία δεν είναι τα μόνα. Λογω των σχημάτων των ξύλινων παιχνιδιών, και της φιλοσοφίας τους, τα παιχνίδια αυτά χρειάζεται να τα λύσουμε, όπως ένα παζλ, να δημιουργήσουμε και να ανακαλύψουμε.

odinparker.com

 

odinparker.com

 

Μπορεί το πλαστικό να έχει μια ευκολία, ειδικά όταν με ένα πλήκτρο τα έχουμε όλα έτοιμα, και το τάμπλετ να μας λύνει τα χέρια όταν έχουμε χιλιάδες δουλειές, αλλά στην τελική θέλουμε ή δε θέλουμε από το παιδί μας να είναι ικανό και ανεξάρτητο;

 

7. Με τα ξύλινα παιχνίδια βοηθάμε τη δημιουργική σκέψη, την κίνηση και λεπτή κινητικότητα. Σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και φανταζόμαστε εικόνες και ιστορίες. Αντι να μιλά ένα παιχνίδι για εμάς, βοηθά το παιδί μας να μιλήσει εκείνο. Αντί να κάνει τον ήχο του αλόγου που καλπάζει, βοηθά το παιδί να τον αναπαράξει μόνο του. Αντί να έχουμε έτοιμα σκηνικά από δάση και σπίτια, τα δημιουργούμε μόνοι μας με τα ξύλινα τουβλάκια μας. Παρατηρήστε το παιδί σας και την χαρά που έχει κάθε φορά που βρίσκεται στο πάρκο και ψαχουλεύει τα χώματα, τα κλαδάκια των δέντρων και τα κουκουνάρια.

See Also

 

8. Έχοντας παιχνίδια ξύλινα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε και να συνθέσουμε, τα παιδιά θα χρειαστούν την ομαδική συνεργασία για να δημιουργήσουν όμορφα τοπία και σκηνικά παιχνιδιού. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να συνεργάζονται στο παιχνίδι και να παίζουν όλα μαζί, ή μαζί με τους γονείς και τους ανθρώπους που τα μεγαλώνουν.

www.neskkids.com.au

 

9. Αν έχετε μικρά παιδιά, θα γνωρίζετε ηδη πως το σαλόνι σας θα γεμίζει παιχνίδια 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμη ένας λόγος να έχετε ξύλινα παιχνίδια, καθώς, αντικειμενικά, τα ξύλινα παιχνίδια είναι πιο όμορφα..! Είναι τόσο όμορφα που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν διακοσμητικά ακόμη και όταν τα παιδιά μας μεγαλώσουν!

fathersfactory.com

 

πηγή έμπνευσης:

9 reasons why wooden toys are better than plastic 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top