Now Reading
5 συστατικά της Αγιουβέρδα για υγιείς, γειωμένες και ήρεμες μαμάδες και γιογκίνι

5 συστατικά της Αγιουβέρδα για υγιείς, γειωμένες και ήρεμες μαμάδες και γιογκίνι

 

Σύμφωνα με το άρθρο της yogajournal, υπάρχουν 5 συστατικά, 5 βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε υγιείς, γειωμένοι και ήρεμοι, ειδικά αυτή την αβέβαιη περίοδο.
Οι ειδικοί στην Αγιουβέρδα, όταν υπάρχει μια ίωση που προσβάλλει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είναι πιο τυπικοί στο να ακολουθούν κάποιους ειδικούς κανόνες ώστε να προφυλάσσουν τον οργανισμό τους. Αυτοί οι κανόνες είναι να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά, να κοιμόμαστε καλά, να τρώμε υγιεινά και να μειώνουμε την έκθεση σε στρεσογόνους παράγοντες, όπως το να παραφορτώνουμε το πρόγραμμά μας κτλ.
Αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζουμε έναν ιό με το όνομα COVID-19 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βότανα που θα ενισχύσουν το αναπνευστικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς.
Ο ειδικός στην ιατρική της Αγιουρβέδας John Douillard, ιδρυτής του LifeSpa.com, προτείνει να καταναλώνονται τα παρακάτω 5 συστατικά σε συγκεκριμένη μορφή και ποσότητα, καθημερινά.
Για τις δόσεις και τον τρόπο διαβάστε περισσότερα εδώ

Τα βότανα αυτά είναι:

 

1. Ashwagandha

www.nutraingredients.com

Μια γλυκιά ρίζα που βοηθά να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να αντιμετωπιστεί το άγχος.

 

2. Ρίζα κουρκουμά ή κιτρινόριζα

www.laxanokipos.shop

Μια ρίζα με θεραπευτικές ιδιότητες στην αναπνευστική οδό και το έντερο. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ποικιλίας εσωτερικών διαταραχών, όπως δυσπεψία, λοιμώξεις του λαιμού, κοινά κρυολογήματα ή παθήσεις του ήπατος, καθώς και τοπικά για τον καθαρισμό των πληγών ή την θεραπεία πληγών του δέρματος. Τα αποστάγματα από κουρκουμά μπορεί να έχουν αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. (wikipedia)

 

3. Tulsi Holy Basil

www.healthline.com

Ένα ισχυρό αντιικό βότανο που αντιμετωπίζει το άγχος.

 

4.Neem

www.yogajournal.com

Ένα βότανο με αντιϊκή δράση και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθά το έντερο και το αναπνευστικό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

See Also

 

5. Chyavanprash

www.ammijis.com

Μια υπερτροφή, που παρασκευάζεται από διάφορα βότανα όπως το ινδικό φραγκοστάφυλο, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Τα συστατικά του βοηθούν τη μνήμη, τη δύναμη και τη μακροζωία.

 

Πηγή: 5 Ayurvedic Supplements for Staying Calm, Grounded, and Healthy – yogajournal.com

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top