Now Reading
μία asana της yoga για κάθε ζώδιο – η συνέχεια..

μία asana της yoga για κάθε ζώδιο – η συνέχεια..

 

Σκορπιός

Αν είσαι Σκορπιός, τότε είσαι ζώδιο του νερού και πολύ παθιασμένος σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστρολόγων!
Είστε ηγετική φυσιογνωμία, άνετοι, με στυλ και αρκετά μυστηριώδεις! Για τους παραπάνω λόγους και με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε από τον αποφασιστικό σκορπιό, επιλέξαμε τη στάση του αετού, garudasana. Η δυναμικότητα, η αποφασιστικότητα και το μυστηριώδες αφοπλιστικό βλέμμα του αετού που χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή ταιριάζουν γάντι στον σκορπιό. Ενω είναι μια στάση που δείχνει να μπερδεύει τα άκρα, στην πραγματικότητα συγκεντρώνει τον νου, δίνει δύναμη και λύνει τα ζητήματα. Και στο σκορπιό δεν αρέσουν οι μπερδεμένες καταστάσεις!

www.stylecraze.com
Ζυγός

Ο ζυγός είναι ζώδιο του αέρα. Είναι δίκαιος, σοβαρός, θέλει να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους και να ισορροπεί τις καταστάσεις. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και εντάσεις και πολλές φορές είναι αναποφάσιστος.
Για τον ζυγό έχουμε τη στάση urdhva dhanurasana. Είναι η στάση που θα του “λύσει” όλα τα πρέπει και τις ανησυχίες και για μια φορά και μόνο μπορεί να ζυγίσει τις καταστάσεις λίγο διαφορετικά, χωρις πρέπει και λογική, αλλά με θέλω και συναίσθημα.

www.popsugar.com
Τοξότης

Για τον εξερευνητή Τοξότη, το ζώδιο της φωτιάς, που του αρέσει να ανακαλύπτει, να ταξιδεύει, να περιπλανάται, έχουμε μόνο χαρωπά λόγια να πούμε. Είναι αισιόδοξος και εξωστρεφής, ενθουσιώδης και πολύ ειλικρινής. Για τους λόγους αυτούς, στον τοξότη διαλέξαμε τη στάση purvotanasana, μια απαιτητική στάση, που “ανοίγει” την καρδιά, και προβάλει μπροστά το στέρνο χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς κάλυψη, πράγμα που μόνο ένας ενθουσιώδης και αισιόδοξος εξερευνητής θα έκανε! Με τη στάση αυτή ο τοξότης θα ονειροπολήσει τον νέο του προορισμό!

Αιγόκερως

Ο αιγόκερως είναι πολυλογάς, σκέπτεται πολύ, αναλύει, είναι παραδοσιακός και τρομερός καριερίστας. Ο αιγόκερως είναι ζώδιο της γης, πράγμα που τον κάνει πολύ προσγειωμένο. Για τον αιγόκερω που τα ξέρει όλα και θέλει να γίνονται τα πάντα με τον τρόπο του, επιλέξαμε τη στάση prasarita padottanasana. Η στάση αυτή θα τον βγάλει από τη βόλεψή του, χρειάζεται να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική, την οπτική που ούτε καν φαντάζεται. Έτσι θα γίνει ευέλικτος και θα ξεφύγει από τα καλούπια του. Το κεφάλι κατεβαίνει προς το έδαφος, και τότε αναζωογονείται η σκέψη του αιγόκερου. Είναι μια στάση συμμετρική, οπότε αργά ή γρήγορα ο τελειομανής αιγόκερως θα τη συμπαθήσει.

 

See Also

Ιχθύς

Ο ιχθύς ταιριάζει με όλους. Έχει πολλούς φίλους, είναι ρομαντικός και δοτικός. Έχει και μια κλίση στη μουσική.
Μπορείς να του κάνεις ο,τι θέλεις, είναι αρκετά ανεκτικός και υπομονετικός. Γι’αυτό θα του δώσουμε μια στάση από την partner yoga, για να αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους, όχι όμως για να τους καλοκαρδίσει. Είναι η σειρά του να ζητήσει επιτέλους και αυτός μια μικρή στήριξη!

camillestyles.com
Υδροχόος

Υδροχόος ο εκκεντρικός. Δε φοβάται να μείνει μόνος. Σκακιστής, δουλεύει με τον νου, ανεξάρτητος. Ξέρει να εξαφανίζεται. Ζώδιο του αέρα. Βαριέται αν δεν τον εξιτάρει η παρέα. Δεν τον φυλακίζεις εύκολα. Είναι επαναστάτης με όραμα. Δε δεσμεύεται γιατί δεν εμπιστεύεται. Του διαλέξαμε μια στάση ισορροπίας της acro yoga, για να δοκιμάσει να εμπιστευτεί και να στηριχθεί. Δύσκολο και άσπλαχνο να φυλακίζεις μια ψυχή, πόσο μάλλον τον υδροχόο.

The yoga pose you avoid the most, you need the most.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
3
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top