Now Reading
Το ξύλινο μαγαζάκι μας με τα πιο υπέροχα παιχνίδια και όχι μόνο!

Το ξύλινο μαγαζάκι μας με τα πιο υπέροχα παιχνίδια και όχι μόνο!

 

γράφει η Σοφία Σταράμου

 

 

Από όταν άρχισα να εργάζομαι στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει, τη φυσικοθεραπεία, είχα διαπιστώσει πως αγαπώ πολύ τη δουλειά που κάνω και πως η δουλειά αυτή είναι όλα όσα θέλω. Δούλεψα με ηλικιωμένους, με αθλητές, με καθημερινούς ανθρώπους και με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γνώρισα τις ανάγκες τους, είδα τί χρειάζονται για να είναι χαρούμενοι και να μεγαλώνουν υγιείς. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και η ζωή και οι επιλογές μου μού έφεραν τον γιό μου, αποφάσισα να σταματήσω να εργάζομαι πλήρες ωράριο και να μένω περισσότερο στο σπίτι φροντίζοντας τον μικρό μου εξερευνητή. Για να μπορέσει να ηρεμήσει μέσα μου το πάθος για εργασία και προσφορά, αποφάσισα να κάνω την τωρινή μου απασχόληση δουλειά.
Έτσι δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα μας και αργότερα το eshop μας.
Και ξεκινήσαμε να χτίζουμε τη σελίδα “γιόγκα”, “σώμα”, “νους”, “μαμά&παιδί”, μαζί με το διαδικτυακό μας κατάστημα. Ένα ένα, και με πολλή προσοχή και έρευνα, επιλέξαμε όλα τα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και φαντασία του παιδιού μας. Όλα με βάση το καλύτερο δυνατό που θα επέλεγα να έχει το δικό μου παιδί. Δεν κρύβω πως γοητεύτηκα πολύ από τους αυτοκινητόδρομους, τα ξύλινα αυτοκινητάκια, τα πολύχρωμα ξύλινα κομμάτια που πλαισίωσαν τους δρόμους δημιουργώντας με τη φαντασία των παιδιών ολόκληρες πόλεις, θάλασσες και δάση με ζώα. Τα ξύλινα μουσικοακουστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα πολύχρωμα και φιλικά προς το περιβάλλον φαγητοδοχεία, τα καταπληκτικά και πολύτιμα βιβλία.

Σιγά σιγά και έπειτα από πολλή έρευνα σε γκρουπ, στα social media και βοήθεια από συνειδητοποιημένους γονείς και φίλους, ανακάλυψα όλες τις εταιρείες που ήταν εφικτό να συνεργαστούμε ώστε να προμηθευτούμε τα πιο ιδιαίτερα, διαχρονικά, πανέμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον παιχνίδια. Άλλες εταιρείες από τη Γερμανία, άλλες από Αμερική, από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Καναδά, Νορβηγία, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Λονδίνο και αλλού. Τους τελευταίους μήνες αλληλογραφήσαμε ηλεκτρονικά με όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου. Με άλλες ήταν εύκολο να συνεργαστούμε και άλλες είχαν πολύ υψηλούς δασμούς, οπότε διαπιστώσαμε πως δε θα μπορούσε να “επιβιώσει” η συνεργασία μας. Έγιναν έντονες προσπάθειες να βρούμε και τις καλύτερες Ελληνικές εταιρείες παιχνιδιών. Και τις βρήκαμε! Έτσι δημιουργούμε σταδιακά έναν πανέμορφο, στα δικά μας μάτια, παιδότοπο, με αυτοκινητόδρομους, ξύλινα παιχνίδια που δημιουργούν γέφυρες, ηλιοβασιλέματα, σπηλιές, τούνελ, ξύλινα αυτοκινητάκια, τσάντες αποθήκευσης που συγκεντρώνουν όλα τα παιχνίδια χωρίς πολύ κόπο για συμμάζεμα, ξύλινα εκπαιδευτικά παιχνίδια, μικρά ζωάκια της φάρμας και της ζούγκλας, και πολλά πολλά ακόμη που θα βοηθήσουν το παιδί στην ανάπτυξη, εκμάθηση, δεξιότητα, διασκέδαση, φαντασία, λεπτή και αδρή κινητικότητα και στην κοινωνικοποίησή του.
Ακόμη βρισκόμαστε σε έρευνα, αναζητούμε, παίρνουμε γνώμες, και ανακαλύπτουμε παιχνίδια που θα κάνουν χαρούμενα τα παιδιά και θα δημιουργήσουν ένα ονειρικό περιβάλλον για να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθημερινά, ειδικά αυτή την περίοδο που δεν έχουμε κυριολεκτικά πού να πάμε τα μικρά παιδιά μας.
Έτσι δημιουργούμε τις υπέροχες αναμνήσεις τους και την προσωπικότητά τους.

Τα κριτίριά μας για την επιλογή κάθε προϊόντος είναι:

η απλότητα
τα κατάλληλα υλικά για μικρά παιδιά
να παρέχουν ερεθίσματα
✓ να διεγείρουν τις 5 αισθήσεις
να είναι φιλικά προς το περιβάλλον
να προωθούν την εκπαίδευση
να προωθούν την ανάπτυξη
να προωθούν τη φαντασία
να είναι αισθητικά όμορφα
να είναι χρήσιμα
να αναπτύσουν τη δημιουργικότητα
να είναι εκπαιδευτικά και ποιοτικά
να αρέσουν στα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα
✓ να τα εγκρίνουν οι μαμάδες.

Μιλώντας για το άμεσο μέλλον, έχουμε αποφασίσει να προμηθευτούμε όλα εκείνα τα υπέροχα έπιπλα και παιχνίδια που βλέπουμε και χαζεύουμε στα παιδικά δωμάτια του ίνσταγκραμ. Χαλιά που διακοσμούν τους τοίχους του δωματίου, ραφάκια βιβλίων, αποθηκευτικούς χώρους, απίθανα μόμπιλε, σκηνές, κουνουπιέρες, λούτρινα και stuffed κουκλάκια, παιδικά βιβλία, μαξιλάρια θηλασμού, μπλούζες και μαντήλες θηλασμού, τσάντες μητρότητας, σχολικές τσάντες, παγουρίνο, υπέροχους εξοπλισμούς για την πρακτική της γιόγκα για τη μαμά και το παιδί, ξύλινες σανίδες ισορροπίας, και πολλά πολλά ακόμη παιχνίδια, έπιπλα και αξεσουάρ!

Μπορεί να μη βρείτε τα πάντα στο eshop μας, γιατί δεν επιθυμούμε να έχουμε τα πάντα. Ούτε άσκοπες αγορές και υλική εξάρτηση, ούτε να σας κουράσουμε. Συμπεριφερόμαστε στο κατάστημά μας και στους επισκέπτες του με φροντίδα, σεβασμό και αγάπη. Θέλουμε να είμαστε επιλεκτικοί με άποψη και συνείδηση, και να μπορούμε να εγγυηθούμε οτι αυτό που θα σας προτείνουμε θα το χαρείτε, γιατί αξίζει στο 100% μια θέση στον παιχνοδόκοσμό σας!

Μείνετε συντονισμένοι, ετοιμαζόμαστε!
Ένα eshop από μαμάδες για μαμάδες.

Πάρτε μια ιδέα από την έμπνευσή μας και την αισθητική μας:

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top