Now Reading
Δημιουργούμε παιχνίδια στο σπίτι για μικρά παιδιά!

Δημιουργούμε παιχνίδια στο σπίτι για μικρά παιδιά!

 

Αν αναρωτιέστε τί να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι την περίοδο του lockdown (και όχι μόνο), σας έχουμε μια υπέροχη πρόταση!
Αναζητήσαμε και βρήκαμε τα πιο διασκεδαστικά και πρωτότυπα παιχνίδια που μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι, με απλά υλικά, ώστε να διασκεδάσουν τα παιδιά, και μαζί τους και εσείς οι μεγάλοι!
Πάμε να ξεκινήσουμε με τις διασκεδαστικές μας ιδέες:

  • Διάδρομος με λέιζερ!
    Δημιουργούμε ένα διάδρομο με λέιζερ για τους μικρούς μας φίλους, για να τον διασχίσουν σαν μικροί αίλουροι! Χρειάζεται να αποφύγουν όλες τις ακτίνες, να περάσουν δηλαδή ανάμεσά τους χωρίς να τις αγγίξουν!
    Θα χρειαστείτε: ένα διάδρομο, χαρτί γκοφρέ και χαρτοταινία, και αυτό ήταν! Ο διάδρομος με λέιζερ είναι έτοιμος!

    itsalwaysautumn.com

     

  • Τρούλος του Μικελάντζελο
    Μιμηθείτε τον Μικελάντζελο όταν ζωγράφιζε τον τρούλο της Καπέλα Σιστίνα, και ζείστε για λίγο την εμπειρία του να τολμάς όπως ένας μεγάλος καλλιτέχνης! Θα χρειαστείτε ένα χαμηλό τραπέζι, χαρτί ζωγραφικής, μαρκαδόρους και έμπνευση για να δημιουργήσετε τη ζωγραφιά σας!
artteacherblog.wordpress.com
  • Χοροπηδήματα αλά twister
    Με αυτό το παιχνίδι θα γυμναστείτε και θα γελάσετε μικροί και μεγάλοι! Δημιουργήστε μια ακολουθία από χαρτόνια που απεικονίζουν ένα χέρι ή ένα πόδι, και βάλτε τα ανα τρία στη σειρά. Κάθε τί που απεικονίζεται πρέπει και να συμβαίνει. Όπου υπάρχει πόδι θα πατά πόδι και όπου υπάρχει χέρι θα αγγίζει χέρι. Εύκολο και διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια!

  • Πόδια στη σειρά
    Η δραστηριότητα αυτή είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Ζωγραφίζετε τετράγωνα ή κύκλους και τοποθετείτε ένα πόδι, δεξί ή αριστερό, μέσα στον κύκλο ή και έξω. Αυτό καθοδηγεί το παιδί να τοποθετεί το κάθε πόδι στο ζητούμενο σημείο. Θα θέλετε να παίξετε και εσείς, ντεφάκτο.

  • Φιδάκι
    Ζωγραφίστε το επιτραπέζιο φιδάκι στο δρόμο και ξεκινήστε να παίζετε! Δε χρειάζονται συστάσεις, πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας επιτραπέζιο των παιδικών μας χρόνων.

 

  • Κόβω ζιγκ ζαγκ
    Πολύ ωραία ιδέα ειδικά για παιδιά! Θα χρειαστούμε χαρτόνι, μαρκαδόρο και πολύχρωμα αυτοκόλλητα. Ζωγραφίζουμε γραμμές ζιγκ ζαγκ, καμπύλες και γωνίες, κολλάμε τα αυτοκόλλητά μας όπως στη φωτογραφία και ξεκινάμε να κόβουμε!
    Βοηθά τα παιδιά να χειρίζονται εργαλεία, να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο του χεριού και της λεπτής κινητικότητας, και τέλος τα κάνει να διασκεδάζουν δημιουργικά!

    www.hellowonderful.co
easy.pinhairs.com
  • Ταιριάζω τα σχήματα
    Χρειαζόμαστε χαρτόνι σε διάφορα χρώματα. Κόβουμε το χαρτόνι σε διάφορα σχήματα, όπως τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλο κτλ. Σχηματίζουμε τα ίδια σχήματα στο έδαφος και ζητάμε από τον μικρό μας φίλο να ξεχωρίσει τα σχήματα αυτά ανα κατηγορία. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να απασχολήσει το παιδί για ώρες!

See Also

  • Στέλνουμε τη μπάλα μέσα στο τούνελ
    Δημιουργούμε τούνελ από χαρτόνι, τα κολλάμε στο έδαφος και στέλνουμε τη μπάλα να περάσει από κάτω! Και αυτό το παιχνίδι μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για πολλές ώρες και να τα κάνει να γελάσουν και να διασκεδάσουν!
toddlerapproved.com
  • Περνώ το νήμα μέσα από τις οπές
    Ατελείωτο παιχνίδι με ένα απλό σουρωτήρι και λίγο νήμα ή κορδόνια, ή ο,τι άλλο παρόμοιο έχετε!

    www.hellowonderful.co
  • Καλαθοσφαίριση
    Σε έναν τοίχο, κολλήστε χάρτινα ποτηράκια και προσπαθήστε να βάλετε καλάθι. Βάλτε πόντους σε κάθε ποτηράκι για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάλες ή και μικρά πομ πομ!
comofazeremcasa.net
  • Βάζω γκόλ!
    Κάτι αντίστοιχο με το παραπάνω είναι και αυτό που ακολουθεί, μόνο που φέρνει περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Ένα χαρτόκουτο μπορεί να κοπεί ώστε να δημιουργηθούν διάφορα τέρματα, άλλα πιο στενά και άλλα πιο φαρδιά. Στόχος είναι να βάλουμε γκολ με ένα μπαλάκι, σε συγκεκριμένο τέρμα.

    www.iheartnaptime.net
  • Φλίπερ
    Απίθανο παιχνίδι που μοιάζει με το γνωστό μας φλιπεράκι! Θέλει πολλή τέχνη και οργάνωση, αλλά αν το καταφέρετε είναι καταπληκτικό και πολύ διασκεδαστικό. Τα υλικά τα βλέπετε.. Ας μη μπούμε στον κόπο να τα αναφέρουμε καθώς είναι το πιο απαιτητικό μας DIY
  • Ποδοσφαιράκι
    Το γνωστό σε όλους ποδοσφαιράκι για επικές μάχες και αγώνες. Τα υλικά: μανταλάκια, χαρτόκουτο, καλαμάκια, μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Δεν ξέρουμε αν όντως το πρότζεκτ μπορεί να πετύχει, αλλά το αναφέρουμε γιατί μας άρεσε..! Στον παρακάτω σύνδεσμο που θα βρείτε στη λεζάντα της φωτογραφίας, μπορείτε να δείτε πολλές πολλές ιδέες για χειροτεχνίες για παιδιά.

    www.momooze.com
  • Περνώ μέσα από τον λαβύρινθο.
    Τελευταίο παιχνίδι, αυτό το υπέροχο και πανεύκολο πρότζεκτ, φτιαγμένο από χαρτόκουτο και ρολό χαρτιού υγείας.
    Στόχος να περάσει το μπαλάκι μέσα από τα ρολά. Εύκολο να το φτιάξετε, αλλά για να κερδίσετε το στόχο, θα σας πάρει αρκετή ώρα!
frugalfun4boys.com

Περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας και τις δικές σας ιδέες!

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top