Now Reading
Η γιόγκα, μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης

Η γιόγκα, μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης

Είναι καθιερωμένο να μετράμε την ηλικία μας, χρόνο με το χρόνο, αυξάνοντας ένα νούμερο στην ταυτότητά μας, το οποίο καθώς περνά ο καιρός αρχίζει σιγά σιγά να μας στοιχειώνει.
Είναι άραγε ο χρόνος ο κατάλληλος κριτής για να προσδιορίσει την ηλικίας μας;
Το σώμα κάθε ανθρώπου εκδηλώνει ορισμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσδιορίζουν την ηλικία του. Η νιότη, για παράδειγμα, είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ευλυγισία, ανεμελιά, έντονη κίνηση, δύναμη, ηρεμία, αισιοδοξία, φυσιολογικό βάρος σώματος, καλή κυκλοφορία του αίματος, δυνατό μυϊκό σύστημα, θάρρος, ζωντάνια, υγεία, καλά αντανακλαστικά κ.α. Τα γηρατειά από την άλλη χαρακτηρίζονται από δυσκαμψία, μειωμένη κίνηση, άγχος, παχυσαρκία, απαισιοδοξία, αϋπνία, κόπωση, κακή μνήμη, κατάθλιψη, φοβίες, προβλήματα υγείας κτλ.
Επομένως, όταν ένα άτομο είναι ήρεμο, χαλαρό, αισιόδοξο, δυνατό, ζωντανό, με ευλυγισίας και υγεία, θα μπορούσε να θεωρηθεί νέο παρά την όποια ηλικία μπορεί να έχει. Για σκεφτείτε λοιπόν.. πόσο χρονών λέτε οτι είστε, και πόσο πραγματικά είστε;..

Η γιόγκα είναι η επιστημονική μέθοδος που ασχολείται με κάθε πτυχή του ανθρώπου (ολιστική προσέγγιση). Οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιεί απομακρύνουν κάθε αιτία που δημιουργεί ασθένεια και γηρατειά στο σώμα, διότι έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. ισορροπεί την ενέργεια
  2. απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα
  3. βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  4. αυξάνει τη κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα
  5. διατείνει και τονώνει το μυϊκό σύστημα
  6. αυξάνει την ευλυγισία στο σώμα
  7. μειώνει το σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό στρες
  8. βελτιώνει τον ύπνο και την πνευματική λειτουργία

Με λίγα λόγια η γιόγκα δημιουργεί αρμονία μεταξύ του σωματικού, πνευματικού, συναισθηματικού και ψυχικού επιπέδου. Οπότε μπορούμε να ισχυριστούμε οτι τα παραπάνω πλεονεκτήματα θα μπορούσαν να αναστείλουν τα συμπτώματα των γηρατειών και σταδιακά να οδηγήσουν τον οργανισμό να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της νιότης! Μάλιστα οι ειδικοί λένε οτι η άσκηση, και ακόμη καλύτερα η γιόγκα, μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης μέχρι και 10 χρόνια!
Συνεπώς, αν ποτέ συναντήσετε ένα ηλικιωμένο άτομο που μοιάζει να λάμπει από υγεία και ζωντάνια, είναι πολύ πιθανό να κάνει καθημερινά γιόγκα!

See Also

Διαβάστε περισσότερα: Yoga – You’re Never Too Old To Start

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top