Now Reading
υπάρχει μία κατάσταση που λέγεται πάλη ή φυγή.. – μέρος ΙΙΙ

υπάρχει μία κατάσταση που λέγεται πάλη ή φυγή.. – μέρος ΙΙΙ

Συνέχεια από προηγούμενο άρθρο  <— πατήστε εδώ.

Και ενώ γενικά η αντίδραση της πάλης ή φυγής είναι απόλυτα χρήσιμη για την αντιμετώπιση του όποιου κινδύνου μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας, η συνεχής αίσθηση οτι πολλοί κίνδυνοι μπορεί να προβάλλουν στο δρόμο μας, μπορεί να φθείρει τον οργανισμό μας. Αυτό, λέγεται χρόνιο άγχος ή στρές. Είναι η μάστιγα του 2000′ και προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Η αίσθηση οτι οι απειλές είναι πολλές γύρω μας, όπως οι περιβαλλοντικές και κυρίως οι οικονομικές απειλές, δημιουργεί πρότυπα αντιδράσεων, συνήθειες του εγκεφάλου, και έντονη συσσώρευση τοξινών, ένα γενικό μπλοκάρισμα του οργανισμού, που δεν είναι θεωρία, είναι πραγματικότητα, και συμβαίνει σε πολλούς από εμάς και ας μην το καταλαβαίνουμε. Διότι η φύση του χρόνιου άγχους είναι μυστήρια, είναι ύπουλη. Και όταν αυτός ο φόβος γίνει πλέον τόσο σημαντικός που τον θεωρούμε κάτι παραπάνω από απειλή, κάτι σαν ισόβιο εχθρό, τότε ο φόβος αυτός γίνεται φοβία. Αν αυτή η φοβία εμποδίζει την καθημερινότητά μας, τότε είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστη για τον οργανισμό μας και τη ζωή μας.

Για να καταλήξουμε, θα αναφέρουμε τις εκούσιες εκφράσεις του σώματός μας.
Εκείνες που επιμένουμε να διατηρούμε για να ενισχύσουμε ένα συναίσθημα, και συγκεκριμένα τη χαρά. Κάθε φορά που παρατηρούμε μια ευχάριστη εικόνα, που ακούμε ένα αστείο περιστατικό, που ανακαλούμε μια ευχάριστη ανάμνηση, η αντίδραση του προσώπου μας είναι το χαμόγελο. Είναι μια ακούσια, αυτόματη αντίδραση του συναισθηματικού κέντρου του εγκεφάλου, και συγκεκριμένα της αμυγδαλής. Ο εγκέφαλος μάς δίνει την ευκαιρία μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του αυθόρμητου χαμόγελου, να διατηρήσουμε το χαμόγελό μας και να ενισχύσουμε τη συναισθηματική αυτή αντίδραση εσκεμμένα ώστε να παρατείνουμε τη χαρά μας. Σε λογικά πλαίσια.
Αφήστε τα προβλήματα για λίγο, τις περιττές φοβίες που μας δυσκολεύουν, και χαμογελάστε, όσο περισσότερο μπορείτε, ειδικά μπροστά στα καθημερινά προβλήματά, γιατί οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, και οι ορμόνες που παράγουμε από όλα όσα σκεφτόμαστε και νιώθουμε, γίνονται κομμάτι του εαυτού μας.
Είναι εμείς.

Διατηρήστε την ισορροπία σας.
Χαμογελάστε!

See Also

προτείνουμε: “ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ”,
2016, Εκδόσεις Κλειδάριθμος

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top