Now Reading
Στρώμα, το πιο συνηθισμένο βοήθημα στη γιόγκα

Στρώμα, το πιο συνηθισμένο βοήθημα στη γιόγκα

Τα στρώματα της γιόγκα χρησιμοποιούνται από τους ασκούμενους για να μη γλιστρούν τα χέρια και πόδια τους κατά την διάρκεια της πρακτικής. Είναι γνωστά και ως non-slip mats, non-skid mats ή sticky mats, για τον ίδιο λόγο. Επίσης, το στρώμα είναι ο χώρος που οριοθετούμε ως προσωπικό μας χώρο στην πρακτική μας.

Η ιστορία μάς λέει οτι η πρακτική της γιόγκα γινόταν πάνω σε γρασίδι, ή στο έδαφος, ή επάνω σε δέρματα ζώων. Επομένως η γιόγκα δε συνδέεται απόλυτα με τη χρήση στρώματος, παρ’όλα αυτά στις μέρες μας έχουμε μάθει πως σε μια πρακτική της γιόγκα θα χρησιμοποιήσουμε αντιολισθητικό στρωματάκι. Στον δυτικό κόσμο οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν στρώματα από βαμβάκι ή καουτσούκ ή και πετσέτες. Συγκεκριμένα, το 1982 η Angela Farmer που δίδασκε γιόγκα στη Γερμανία, άρχισε να χρησιμοποιεί υποστρώματα χαλιού στην πρακτική της, κομμένα στο σχήμα και μέγεθος μια πετσέτας μπάνιου ώστε να αποτρέψει την ολισθηρότητα του ξύλινου πατώματος. Όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, ο πατέρας της, εμπνευσμένος από την επιλογή της κόρης του, ξεκίνησε την παραγωγή αντιολισθητικών στρωμάτων σε συνεργασία με μια Γερμανική εταιρεία κατασκευής υποστρωμάτων χαλιού.

Το πρώτο στρωματάκι της γιόγκα κατασκευάστηκε και πουλήθηκε από την εταιρεία huggermugger τη δεκαετία του 1990. Το 2002, το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον στρώμα κατασκευάστηκε από την EcoYoga και πουλήθηκε μέσω της Yogamatters στη Βρετανία. Έτσι καθιερώθηκε να χρησιμοποιούνται τα στρωματάκια της γιόγκα ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί από τις ολισθήσεις.

yoga mat

πηγές : wikipedia , gaiam , wherestuffcomesfrom

See Also

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top