Now Reading
Γνωρίστε την Έμμα, την εργαζόμενη του μέλλοντος

Γνωρίστε την Έμμα, την εργαζόμενη του μέλλοντος

Γνωρίστε την Έμμα, την εργαζόμενη του μέλλοντος

Επιτέλους μια ιδιαίτερη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας σήμερα και το σώμα μας. Το fellowes μας παρουσιάζει την Έμμα, ένα ανδρείκελο φυσικού μεγέθους, που παρουσιάζει τη μορφή του μελλοντικού εργαζόμενου, σε δουλειά γραφείου παρακαλώ. Δηλαδή, ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού μιας χώρας, με τις γυναίκες να είναι ελάχιστα περισσότερες από τους άνδρες, εδώ, στη δική μας χώρα, την Ελλάδα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει λοιπόν, είναι τα νέα χαρακτηριστικά στο σώμα της Έμμα. Για τον νου και την ψυχή της δε μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη. Στο σώμα της όμως, ορισμένα προβλήματα είναι εμφανέστατα.

 

Ας αρχίσουμε να μετράμε:

καμπούρα, κόκκινα μάτια, κιρσοί, εξανθήματα, χλωμό δέρμα, κοιλιά, πρησμένα άκρα,

και θα προσθέσω εγώ: τενοντίτιδες στα χέρια, παχυσαρκία, πόνος στα γόνατα, αυχενικά συμπτώματα όπως η ζάλη, κότσι, πόνος στη μέση, αρθρίτιδες κτλ κτλ.

Φυσικά θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που γυμνάζεται τις υπόλοιπες ώρες που δεν εργάζεται. Όμως 8 ώρες δουλειάς γραφείου, κάποια λεπτά ακόμη στο αμάξι, και έπειτα η χαλάρωση στον καναπέ και την τηλεόραση για να ηρεμήσει ο νους από την εργασία, σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω από το 8ωρο της καθιστικής εργασίας. Μιλάμε πλέον για καθιστική ζωή. Και αν σκεφτεί κανείς οτι οι δουλειές του σπιτιού είναι ενός είδους άσκηση, καλύτερα να το ξεχάσει διότι δεν προσφέρουν τίποτα στο σώμα, αντιθέτως, στοιχίζουν στην υγεία του.
Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη μοίρα της Έμμας και να τη σώσουμε από τη μελλοντική της μορφή, χρειάζεται να κάνουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή μας, αν θέλουμε να είμαστε υγιείς και όμορφοι. Επειδή δε μπορούμε να αλλάξουμε τη δουλειά μας εύκολα, τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι, μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα ώστε να αντιμετωπίσουμε τη συνεχή αδράνεια της καρέκλας. Σηκωνόμαστε, λοιπόν, κάθε 20 λεπτά για ένα πεντάλεπτο περπάτημα. Αν χρησιμοποιούμε άλλους ορόφους προτιμάμε να ανεβαίνουμε με τις σκάλες, ή τουλάχιστον να τις κατεβαίνουμε. Τεντωνόμαστε συχνά ώστε να μην πιανόμαστε. Πηγαίνουμε στη δουλειά με τα πόδια αν είναι κοντά μας, (μέχρι 20 λεπτά περπάτημα μπορείτε να το αντέξετε). Μετά τη δουλειά αφιερώνουμε λίγες ώρες στον εαυτό μας, περπατάμε, ή τρέχουμε, κάνουμε μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο με τα πόδια, ή κάνουμε λίγες ασκήσεις στο σπίτι μας για να δυναμώσει ο κορμός και τα χέρια μας. Βοηθάμε το κυκλοφορικό μας βάζοντας τα πόδια μας ψηλά, να στηρίζονται στον τοίχο ενώ το σώμα ξαπλώνει στο κρεβάτι.

See Also


Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε βέβαια είναι να περπατάτε τουλάχιστον 20 λεπτά καθημερινά, να μην αποφεύγετε ανηφόρες, να γυμνάζετε τον κορμό σας με απλές ασκήσεις του πιλάτες και της γιόγκα, και να κάνετε διαλογισμό τουλάχιστον 5-10 λεπτά τη μέρα για να ηρεμείτε τον νου και το σώμα σας από το στρες και τις εντάσεις.

Πηγές:

  1. www.iefimerida.gr , fellowes

Γράφει η :
Σοφία Σταράμου
 Φυσικοθεραπεύτρια, ΤΕΙ Αθήνας
 Yoga instructor – International Yoga Alliance
 Hatha yoga, Vinyasa yoga, Restorative yoga, Aerial
yoga,
Θεραπευτική προσέγγιση της yoga (healing aspects of yoga) Thai yoga massage therapist
 Clinical pilates instructor,Rehabilitation technics instructor

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2019 Yoginimama Powered by e-iT

Scroll To Top